maciekzaporowski 06.03.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam,jak to jest z wyłączeniem gruntów z produkcji rolnej? czy ostatecznie mapkę do wyłączenia ma przygotować geodeta czy moze projektant (względnie inwestor czyli ja). Dzwoniłem do ministerstwa rolnictwa i głownego urzedu geodezji i jasno mi powiedzieli ze w ustawie nie ma, że to ma zrobić geodeta.Zrobiłem taki "niby bilans" i mapkę (odrysowane budynki i dojazd) - tak jak kazali - mapka w miare OK- jeszcze by przeszła, ale bilans to podobno w jakieś tabelki się ubiera...ma któś może takie i mógłby podesłać zeskanowane?Tak sobie myślę, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kase. I czy moze ktos z Was wie czy jak geodecie zaplace to czy on przypadkiem nie wplaca do starostwa części kasy wiec urzad wraz zarabia - dodam ze wyłączenie z gruntów rolnych jest bezpłatne i konieczne do uzyskania pozwolenia na budowe.Proszę o pomoc w tym temacie.dzieki i pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 03.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 mam taki sam problemnikt nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosanios 03.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Nie wiem czy wam pomogę ale u mnie było tak: oddałem projekt do adaptacji - projektant wrysował dom na mapę i wysłał do wydziału środowiska , ja po około 2 tyg. dostałem decyzję odnośnie odrolnienia - odebrałem osobiście , zawiozłem do projektanta żeby dołączył do dokumentacji i wystąpił o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 03.04.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 robertosaniosa jaką masz klasę ziemi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosanios 03.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 3 b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts