CoolaTT 19.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Folia aluminiowa dobrej jakości i dobrze położona naprawdę zastępuje drugą warstwę ocieplenia, tak jak było nadmienione w poście którymś musi być przestrzeń między folią a płytą, profile są wtedy na folii. To proponuję zamiast 2 warstw wełny dać 4 warstwy folii. Napewno będzie ciepło trzymać......... ludzie przejżeyjcie na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 19.07.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ja myślę, że cena jest różna w zależności od rejonu Polski i trudno tu je porównywać. Jeżeli już ktoś bardzo chce je porównywać to niech od razu mówi skąd jest. W lubelskim (ale nie Lublin) cena z jaką się spotkałem to około 40 zł za m kw. w tym jest położenie wełny, stelaż, folia, płyty gk i szpachlowanie. Można też znaleźć tańszych wykonawców. Nie bardzo rozumiem ludzi którzy się pytają ile kosztują materiały na metr kw. Przecież to każdy może sobie policzyć sam. Wystarczy podzwonić po składach. U mnie płyta gk rigips kosztuje 22 złote (płyta 120x250 biała), stelaż 4m około 9,70 złote, obrysówka 4m 6,90 zł. ceny wełny nie pamiętam bo dawno kupowałem. Ale to przecież też zależy od grubości jaką kto zamierza położyć i marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 27.08.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dostałam kosztorys na ocieplenie poddasza (280 metrów kw.) 15 + 5 cm wełny, plus zabudowa skosów i ścianek z GK : 44 zł / m kw. - robocizna.Szukać dalej czy jest ok ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.08.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Zależy od regionu. W Radomiu od 30 do 35 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geddeon 27.08.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Kraków i okolice Ocieplenie 10-15 zł/m2Poddasze - 30 zł - 50 zł ( w zalezności od utrudnień "jaskółki itp....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 28.08.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 tak, kupiłam folię z warstwą aluminium ,która dodatkowo odbija ciepło. Ale wtedy płyta gk nie może dotykać do folii paroizolacyjnej, bo to ciepło musi mieć przestrzeń ok. 2 cm, żeby mieć gdzie się odbić. Gdzieś to wyczytała, w zbiorze bajek Andersena? Co to za pomysł żeby dawać stelaż krzyżowy na skos?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 01.09.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Dostałam kosztorys na ocieplenie poddasza (280 metrów kw.) 15 + 5 cm wełny, plus zabudowa skosów i ścianek z GK : 44 zł / m kw. - robocizna. Szukać dalej czy jest ok ?? Po pierwsze wszystko zależy od ilości w dachu lukarn,okien,koszów i nieprostokątnych połaci.Może sie zdarzyć że pracochłonność przy dwóch poddaszach o tym samym metrażu ale różnej budowie może być drugie tyle większa.Dlatego jedno jest wycenione na 30 drugie 60 zł / m kw.Po drugie chałturnicy i nowicjusze zaniżają swoje stawki do 25 - 30 zł za m kw w trosce o swoje wzięcie wśród klientów kosztem technologii i techniki montażu stelażu,wełny i szpachlowania czego efektem są potem mostki termiczne,pęknięcia i nierówności.Cena w ok Rzeszowa to 30-50 zł w zależności od budowy poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.09.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam , mam taki zakres robót na poddaszu nieuzytkowym (strychu)-wełna , folia i płyty osb przykręcane do krokwidach dwuspadowy , wyliczyłem około 50m2.ile za metr moze wziąsc wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 22.09.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 ja też bym podniósł temat,Warszawa, pierwszy wykonawca podał mi 60pln/m2 za robotę (2x wełna + KG), ale coś mi się widzi, że to drogo, bo inne jego ceny też były niezłe (np. 60pln/m2 elewacji na wełnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 29.09.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Poddasze w okolicach Wawy - 40zl/m2 z przygotowaniem pod malowanie. 45zl/m2 z malowaniem na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 29.09.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Poddasze w okolicach Wawy - 40zl/m2 z przygotowaniem pod malowanie. 45zl/m2 z malowaniem na gotowo. hej, a rzucisz jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 09.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 mam wycenę na 40zł za m2 pod malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 12.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 w moim regionie to samo - 40 zł/m2 za montaż płyty z gładziami pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 13.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Podłączę się do tematu... czy koszt 20zł/m jest do przyjęcia za poprawienie ułożenia wełny na poddaszu czyli obcięcie sznurków na których była zwieszona i obniżenie jej bezpiśrednio na istniejące płyty g-k oraz ułożenie kolejnej warstwy i powciskanie w szczeliny przy złączeniu spadu dachu z podłogą?? cała robota trwała może 5 godzin... to było tylko poprawienie i dołożenie kolejnej warstwy, nie było robienia żadnych stelaży, szpachli i płyt g-k, gdzie jak widziałem wyżej płacono po 25 zł/m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 13.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Podłączę się do tematu... czy koszt 20zł/m jest do przyjęcia za poprawienie ułożenia wełny na poddaszu czyli obcięcie sznurków na których była zwieszona i obniżenie jej bezpiśrednio na istniejące płyty g-k oraz ułożenie kolejnej warstwy i powciskanie w szczeliny przy złączeniu spadu dachu z podłogą?? cała robota trwała może 5 godzin... to było tylko poprawienie i dołożenie kolejnej warstwy, nie było robienia żadnych stelaży, szpachli i płyt g-k, gdzie jak widziałem wyżej płacono po 25 zł/m... za poprawianie po kimś to jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 13.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ironizujesz loco czy znasz się akurat na tym?Owszem wykonawca nie zrobił tego dobrze, ale to było tylko tak naprawdę ułożenie wełny! wydało mi się drogo.... wyzej mówiono o cenie 25zł/m2 ale razem ze stelażami, szpachlowaniem, płytami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 16.11.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Najlepsza kasa jest na poprawkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 17.11.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 17.11.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ja z meżem sama robiłam poddasze Tzn ja robiłam projekt i malowałam a mąż pracował hihih..wyglada mmmmmm zazdroszczę, u mnie też na początku były założenia, że będziemy się starać wykończeniowe prace robić własnymi rękoma, ale niestety... A tak od metra 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 18.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ironizujesz loco czy znasz się akurat na tym? Owszem wykonawca nie zrobił tego dobrze, ale to było tylko tak naprawdę ułożenie wełny! wydało mi się drogo.... wyzej mówiono o cenie 25zł/m2 ale razem ze stelażami, szpachlowaniem, płytami... nikt kto zna się na robocie i ma doświadczenie w tym co robi nie będzie chciał przyjść i kończyć to co ktoś zaczął i s.... za taką samą stawkę jak by zaczynał od początku to zawsze będzie drożej choćby dlatego że coś trzeba poprawić, rozebrać przesunąć itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts