Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za zrobienie poddasza?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na całe szczęście już powoli kończy się eldorado dla wykonawców którzy windują ceny z sufitu.... w przyszłym roku będą się prosić o pracę. Kilkaset tysięcy Azjatów aż zaciera ręce na pracę w Polsce. To tylko kwestia czasu a sytuacja się znormalizuje, takie są prawa rynku. Więc te 60 zł/m można będzie wsadzić między bajki. Trochę cierpliwości!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na całe szczęście już powoli kończy się eldorado dla wykonawców którzy windują ceny z sufitu.... w przyszłym roku będą się prosić o pracę. Kilkaset tysięcy Azjatów aż zaciera ręce na pracę w Polsce. To tylko kwestia czasu a sytuacja się znormalizuje, takie są prawa rynku. Więc te 60 zł/m można będzie wsadzić między bajki. Trochę cierpliwości!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...tak nam źle życzysz? A może pomyśl o sobie? Też pewnie przydało by się podnieść Twoje uposarzenie... no chyba że jakiś skośnooki zajmie Twoje miejsce za powiecmy 1/3 Twojej pensji... I wtedy Ty masz "eldorado"! ...nie życz drugiemu co Tobie nie miłe! :-? :-? :-?

jeśli tak wykonujesz swoją pracę, jak piszesz, to serdecznie współczuję :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Trzy błędy ort. w jednym poście, to chyba rekordzik???? :lol: :lol: :lol:

A tak poważnie, nie życzę wam źle, ale należy racjonalnie podchodzić do tematu. Moim zdaniem 60 zł/m to jakieś chorendalne nieporozumienie... To tak jakby za dostarczenie listu płacić listonoszowi 100 zł albo krawcowej za skrócenie spodni 500 zł.Ceny są wygórowane i to jest fakt. Pół biedy jeśli robota jest wykonana dokładnie i na czas. Niestety braki w wykształceniu i fachowości rekompensowane są brakiem kultury, chamstwem i arogancją... Cóż ja i znajomi którzy budują są również tego zdania, przykro mi.....

Miłego dnia. :wink: :wink:

Dzwonilem po roznych wykonawcach i cena za wykoczenie poddasza oscylowala w granicach 50-60 zl. W okolicach W-wy caly czas takie ceny sie utrzymuja bo i jest zapotrzebowanie na takie prace. A co do wyksztalcenia tych co robia to mnie to nie interesuje czy jest po studiach czy skonczyl podstawowke, dla mnie liczy sie efekt jego pracy, jesli wykonuje to dobrze i solidnie to dla mnie moze byc i bez szkoly.

No cóż... jeśli oceniasz kogoś po tym ile błędów ortograficznych robi to tylko można Ci współczuć... pewnie jesteś ideałem i masz niewielu przyjaciół... w końcu i oni są omylni a nie daj Bóg pochodzą z plebsu i nie dorastają Ci do pięt! Moja śp. babcia mawiała: "najgorzej jak to wesz na kołnierz wylezie... wtedy tnie niemiłosiernie". Teraz też nie starałem się sprawdzać pisowni i pewnie parę byków zrobiłem... no cóż pochodzę z plebsu... jestem synem zwykłej nauczycielki więc proszę o wybaczenie...

Dzwonilem po roznych wykonawcach i cena za wykoczenie poddasza oscylowala w granicach 50-60 zl. W okolicach W-wy caly czas takie ceny sie utrzymuja bo i jest zapotrzebowanie na takie prace. A co do wyksztalcenia tych co robia to mnie to nie interesuje czy jest po studiach czy skonczyl podstawowke, dla mnie liczy sie efekt jego pracy, jesli wykonuje to dobrze i solidnie to dla mnie moze byc i bez szkoly.

Warszawa jest znana z tego, że wszystko musi być naj... ceny przeciętnie ok. 60% wyższe od innych większych miast Polski. I dlatego czasem robię "strzały" na Warszawę... by się trochę ..."ukulturalnić" :D Dam przykład... w moim mieście za malowanie na "gotowo" ludzie nie chcą dać 2zł/m2 w Poznaniu mam ok. 3.50-4zł czasem nawet już 5zł się trafi ale to wyjątek a w Warszawie nikt nie maluje poniżej 6zł/m2 tak samo szpachlowanie u mnie to za 8zł/m2 a w Warszawie powyżej 15zł/m2 i to już jest przebitka!!!

Sorka, ale kiedy Ty pracujesz ciągle siedząc przy kompie??????????????????????? Twierdzisz że jesteś takim "fachmanem" a wydaje mi się że szukasz w necie na gwałt roboty.....

Ja Tobie już dziękuję. Dobry fachowiec nie ma czasu nawet podtapać się w tyłek...... :oops:

To Ty musisz sprawdzać co piszesz? ADHD czy integracja? :cry:
Niestety na kompjuterze nie mam wyrobionego automatyzmu pisania... więc dobrze czasem zrobić korektę po napisaniu... :wink: A co do integracji... masz coś przeciwko takim ludziom? Do gazu z nimi? ...psują tylko krajobraz...

Sorka, ale kiedy Ty pracujesz ciągle siedząc przy kompie??????????????????????? Twierdzisz że jesteś takim "fachmanem" a wydaje mi się że szukasz w necie na gwałt roboty.....

Ja Tobie już dziękuję. Dobry fachowiec nie ma czasu nawet podtapać się w tyłek...... :oops:

no cóż... jestem sam sobie szefem i nikomu nic do tego o której zaczynam pracę i o której kończę...a co do pracy z netu... to jeszcze żadnej nie miałem... chociaż się ogłaszam... a pracy teraz to mam na dobre 3 miesiące w moim kajeciku więc nie szukam na gwałt...