faflusniak 01.10.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Robocizna 40 zł/m2. Na stelażu krzyżowym. Okolice Wa-wy Pierwsza ekipa robiła na początku lata 25 zł/m2, ale tych się szybko pozbyłem z uwagi na kompletną niefachowość. Druga już za 30 zł/m2. Byli lepsi, ale też mierni. Pracowali w sumie kilka dni w przeciągu 2 tygodni i za każdym razem inni faceci. Za ostatnim razem pojawił się ekspert, który właśnie skończył G-K u siebie w domu, a więc miał już praktycznie międzynarodową certyfikację z ocieplania poddasza. Relegowani po pierwszym pomieszczeniu. Dobrze sobie poradzili tylko z zamiataniem poddasza. Zobaczymy jak pójdzie obecnej ekipie. Na razie sobie radzą. Ale trzeba poczekać do końca roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karli1 09.12.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam wszystkich,a jak cena oceplenia na gotowo poddasza w tej chwili w okolicach WarszawyBłonie.Ja mam wstępnie umówionego gościa z Knauf za 120pln z materiałem. Ciekaw jestem jaka wartość jest materiałów 15+10cm wełny w tej cenie?Jak któs robił te grubości to proszę podać ile trzeba wydać na materiały, wiedziałbym wówczas ile gość kasuje mnie za robotę i czy mocno przegina z ceną za usługę.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.12.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 ...podciągam.... Wielkopolska... rejon Poznania to 35 - 45zł/m2mazowieckie rejon Warszawy to od 45zł/m2 ...dwie warstwy wełny + stelaż + paroizolacja + płyty G-K + spoinowanie + szpachlowanie "po całości" + gruntowanie + jednokrotne malowanie doliczenia za okna dachowe... lukarny... kosze... wyłazy na stryszek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek4 09.02.2008 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Reasumując, też uważam że 60 zł/m to zbyt wygórowana cena, chyba że z posprzątaniem całej budowy, umyciem okien i wytrzepaniem dywanów...... Kto chce więcej ten jest zdziercą, więc w przyszłym roku kiedy zaleją nas masy skośnookoich wcale nie będzie mi żal bezrobotnych krajowych wykonawców. nie no, jakoś sobie jeszcze radzimy 60 zł/m to cena w Warszawie. Skośnoocy nas nie zalali. Sprzątamy, choć nie trzepiemy dywanów. Aha, do tego deskowanie, jeżeli jest strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 09.02.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 60 zl, ale ze szpachlowaniem czy bez??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek4 09.02.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 60 zl, ale ze szpachlowaniem czy bez??? ze szpachlowaniem. Tyle że to żmudne a proste, więc jak ktoś robi to we własnym zakresie, to schodzimy z ceny za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 09.02.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 to bez jaki koszt za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 11.02.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Oby tak dalej, płyta a może sama folia i będzie równo, dla niktórych sama wełna, dalej jak będą chęci i forsa przyjdzie pora na stelaże, folię, płyty, szpachlowanie, przetarcie i ponowne szpachlowanie,gruntowanie, malowanie, malowanie na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 11.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Pytam bo negocjuje z deweloperem w stanie surowym nie chce szpachlowania. Na razie stanelo 35zl. - szczelina wentylacyjna, podwojna wata,folia raz plyta, za 2 warstwe+5zl (niektore mieszkania) 3 mieszkania proste, jedno w miare, 5 zakretasy, razem z 25 okien zwykle nieudziwnione veluxy wliczone w ta cene. Calosc ok. 600m2. Gdansk. Bralibyscie to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek4 11.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Pytam bo negocjuje z deweloperem w stanie surowym nie chce szpachlowania. Na razie stanelo 35zl. - szczelina wentylacyjna, podwojna wata,folia raz plyta, za 2 warstwe+5zl (niektore mieszkania) 3 mieszkania proste, jedno w miare, 5 zakretasy, razem z 25 okien zwykle nieudziwnione veluxy wliczone w ta cene. Calosc ok. 600m2. Gdansk. Bralibyscie to??? Szczerze mówiąc - Gdańsk, czyli niższe ceny. Bez żmudnego szpachlowania, dużo metrów. ja bym brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 12.02.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja ostatnio usłyszałem nawet 150 zł na gotowo (cena z materiałem) Oczywiście nie wybrałem tej oferty. Okolice Warszawy. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan069 18.02.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Właśnie jestem po rozmowie, cena 35zł/m2 za robocizne poddasza ocieplenie+montaż płyt kg, na gotowo, przygotowane do malowania (300 m2 poddasza, sześć lukarn, 10 veluxów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katulka1 18.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 kilka dni temu zapłaciłam 45 zł/m2. Zakres prac: ocieplenie (15+10 cm), stelaż, folia paroiz., drugi stelaż, płyty gk, szpachlowanie, szlifowanie. Cena za robociznę. Materiały osobno. 120m2 poddasza, 30 m2 ścianki dział., 70 m2 sufitów parter. Miało być 40 zł/m2 ale wykonawca tłumaczył się, że teraz już się robi za 60 zł/m2.... wiec chyba powinnam miec szczęscie. ALe powiem szczerze, że nie uważam, żeby to była niska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 19.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 kilka dni temu zapłaciłam 45 zł/m2. Zakres prac: ocieplenie (15+10 cm), stelaż, folia paroiz., drugi stelaż, płyty gk, szpachlowanie, szlifowanie. Cena za robociznę. Materiały osobno. 120m2 poddasza, 30 m2 ścianki dział., 70 m2 sufitów parter. Miało być 40 zł/m2 ale wykonawca tłumaczył się, że teraz już się robi za 60 zł/m2.... wiec chyba powinnam miec szczęscie. ALe powiem szczerze, że nie uważam, żeby to była niska cena. No dobra, a po co ten pierwszy stelaz? Zeby folie przymocowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katulka1 19.02.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 tak, kupiłam folię z warstwą aluminium ,która dodatkowo odbija ciepło. Ale wtedy płyta gk nie może dotykać do folii paroizolacyjnej, bo to ciepło musi mieć przestrzeń ok. 2 cm, żeby mieć gdzie się odbić. Stąd dopiero na drugim stelażu montowali płyty gk. Nie wiem jak to się sprawdzi w praktyce. Podobno taka folia jest lepsza niż zwykłe, a odbija do 30% ciepła. Za to na pewno wychodzi drożej przy montażu i zakupie samej folii (cena kilka razy wyższa niż zwykłej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 19.02.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Acha to moze na krzyzowym stelazu beda robic. Taka folia robilismy ostatnio (strotex), ale nie wiem jeszcze jak to sie sprawdza w praktyce. Inwestor mega oszczedny wiec nie chcial nawet 2 warstwy welny (tylko miedzy krokwie 15), bo w hurtowni mu nagadali ze ta folia zastepuje 2 warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katulka1 19.02.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 ja wolałam nie oszczędzać na ociepleniu poddasza, mam 25 cm. Jak dodać do tego tę folię to powinno być ok, przynajmniej tak mówi teoria:) Mam wrażenie że można oszczędzać na kafelkach a nie warto na ociepleniu. Zalezy oczywiście jakie kto ma priorytety:) Ale to temat na inną dyskusję Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 19.02.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Pewnie ze tak. Taka "oszczednosc" predzej czy pozniej sie zwroci, ale niektorzy lubia oszczedzac na wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ordex 19.02.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nawet na fachowcach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 21.02.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Folia aluminiowa dobrej jakości i dobrze położona naprawdę zastępuje drugą warstwę ocieplenia, tak jak było nadmienione w poście którymś musi być przestrzeń między folią a płytą, profile są wtedy na folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts