Gość japw 06.06.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witam, Czy ktoś może mi powiedzieć ile mniej więcej będzie mnie kosztowało uzgodnienie położenia ok. 40m kabla elektrycznego w drodze w Zespole Uzgadniania Dokumentacji w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 4 flaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSM 06.06.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 za uzgodnienie wody i gazu zapłaciłem geodecie 650 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 06.06.2003 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 wczoraj rozmawiałam z gazownikiem, uzgodnienie w zudzie ma kosztować 450pln (najlepiej nanie sc wszystkie media na jednej mapie, moj sąsiad się zgapił i płacił 2x-raz za wode, raz za gaz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 06.06.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 W czasach socjalizmu osoba prywatna (każdy obywatel) mógł załatwiać sprawy w ZUDzie. Zamówic mapę, złozyć wniosek o uzgodnienie.ZUD nie wkraczał na podwórka i tereny zakładów przemysłowych.Obecnie tylko uprawniony geodeta i głównie z tego powodu płacimy.Moje przyłącze gazowe o długości 1,5m (od gazociągu do skrzynki w ogrodzeniu) - jedna kreska o długości 1,5 mm na mapie 1:100 wymagało :Naniesienia na aktualnej mapie i uzgodnienia w ZUD (geodeta) 3 tygodnieWykonania projektu przyłącza gazowego przez uprawnionego projektanta (2 tygodnie)Uzgodnienie tego projektu w Rejonie Melioracji (do 3 dni), w Gazowni (3 tygodnie)Złożenie tego projektu w Gminie, dla uzyskania pozwolenia na budowę (3 tygodnie + 2 tygodnie uprawomocnienia)ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 06.06.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 1:1000ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszP 06.06.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Ja za uzgodnienie sicie wodociagowej (60m) + przylacze wody + szambo + gaz + prad zaplacilem 370zl. Zalatwialem to sam w ZUDP Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts