Renka Grabow 14.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam ! Do " Wciornastek " Dzięki za błyskawiczną odpowiedż,muszę czekać cierpliwie za odpowiedzią producenta. Pozdrawiam - "Gołąb " Ty nie czekaj tylko dzwoń do nich: Czamaninek 054 286 90 18 Wg moich informacji mają teraz drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szron 11.06.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 W jakiej cenie ostatnio kupowaliście pustaki z keramzytu?Cena na dzis jak się dowiedziałem to 10zl za pustak. 8szt/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol2pol 12.06.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 W jakiej cenie ostatnio kupowaliście pustaki z keramzytu? Cena na dzis jak się dowiedziałem to 10zl za pustak. 8szt/m2 Cena jest różna w zależności od producenta. W Leier powiedzieli mi z tego co pamiętam 10 zł z transportem (TIR bez rozładunku), ale jak zobaczyłem co to za pustaki to podziękowałem i zamówiłem te z Czamaninka za 14 z transportem i rozładunkiem. A Ty gdzie się dowiadywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szron 12.06.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Najbliżej mnie jest Uciechowski. Poza tym bylem na budowie i widzialem z bliska pustaki od tego producenta i powiem, ze wyglądały ok.http://www.uciechowski.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 12.06.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 W jakiej cenie ostatnio kupowaliście pustaki z keramzytu? Cena na dzis jak się dowiedziałem to 10zl za pustak. 8szt/m2 Cena jest różna w zależności od producenta. W Leier powiedzieli mi z tego co pamiętam 10 zł z transportem (TIR bez rozładunku), ale jak zobaczyłem co to za pustaki to podziękowałem i zamówiłem te z Czamaninka za 14 z transportem i rozładunkiem. A Ty gdzie się dowiadywałeś? A co było nie tak z pustakami z Leiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Maja, brawo za czujność!!! Ja też jestem ciekawa co takiego zauważyłeś w pustakach Leiera - jutro przyjezdżaja na moją budowę, wiec nawet jestem BARDZO ZAINTERESOWANA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 12.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A co było nie tak z pustakami z Leiera? No właśnie, co z nimi było nie tak? Też chciałbym wiedzieć, bo dom mi kończą z tego budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.06.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Karol74, agnieszkakusi, Najlepiej poszukać trochę rzetelnej wiedzy ten temat. Keramzyt jest materiałem ceramicznym i jako taki już mówi, że ma cechy najbardziej pożądane materiałów budowlanych Z tym że zdażają sie przypadki że kupujemy pustak keramzytobetonowy a dostajemy Pollytag-owy o czym mozna się dowiedzieć studiując wczorajsze wątki. A pollytag to żużel tylko taki "ładniejszy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Najbliżej mnie jest Uciechowski. Poza tym bylem na budowie i widzialem z bliska pustaki od tego producenta i powiem, ze wyglądały ok. http://www.uciechowski.com.pl Ja mam strop od niego i ekipa mówiła że pustaki stropowe są porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Karol74, agnieszkakusi, Najlepiej poszukać trochę rzetelnej wiedzy ten temat. Keramzyt jest materiałem ceramicznym i jako taki już mówi, że ma cechy najbardziej pożądane materiałów budowlanych Z tym że zdażają sie przypadki że kupujemy pustak keramzytobetonowy a dostajemy Pollytag-owy o czym mozna się dowiedzieć studiując wczorajsze wątki. A pollytag to żużel tylko taki "ładniejszy". A jak odróznić keramzyt od pollytagu???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szron 12.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A jak odróznić keramzyt od pollytagu???!!! Przyłączam sie do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 pollytagowe maja taka karetczka z nazwą ...http://images22.fotosik.pl/118/d5486f761fb246f0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dzięki Brzoza!Moje mają karteczkę z informacją, że są z betonu lekkiego, trochę się zaniepokoiłam, ale w Leierze zapewnili, że to oznacza, że są zrobione z keramzytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A jak odróznić keramzyt od pollytagu???!!! Nie wiem dokładnie Pollytag żółtawy tak jak na zdjęciach: http://www.pollytag.com.pl/technologia.php. a keramzyt jest chyba bardziej brunatno czerwony jak ceramika. Tam tez opisany jest proces produkcji a surowcem jest prawie sam popiół ze spalania węgla. Zresztą gdzies na palecie bloczków jest metka i tam powinno pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol2pol 12.06.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 A co było nie tak z pustakami z Leiera? No właśnie, co z nimi było nie tak? Też chciałbym wiedzieć, bo dom mi kończą z tego budować Ten pustak jest bardziej betonowy niż keramzytowy. 49% jego objetości stanowią pustki, 3 wielkie dziury a waży min. 20kg. Jak go oglądałem to wydawało mi się że jest to karamzyt zatopiony w betonie a nie karamzyt zlepiony betonem. Nie wiem jak u ciebie ambroma ale pustaki z placu które oglądałem mało przypominały (pod względem faktury) ten ze strony Leiera. Jak oglądąłem te z Czamaninek to nawet lepiej wyglądły w realu niż na zdjęciu. Ekspertem budowalnym nie jestem [jeszcze ]ale wydaje mi się że beton ma gorsze właściwości cieplene niż keramzyt, a większa ilość mniejszych szczelin jest lepsza niż kilka dużych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 ... w Leierze zapewnili, że to oznacza, że są zrobione z keramzytu... jesli zapewnili ... beton lekki to szerokie pojęcie ja np. do betonu lekkiego dodawałem granulat styropianowy i trociny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol2pol 12.06.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Nie wiem dokładnie Pollytag żółtawy tak jak na zdjęciach: http://www.pollytag.com.pl/technologia.php. a keramzyt jest chyba bardziej brunatno czerwony jak ceramika. Tam tez opisany jest proces produkcji a surowcem jest prawie sam popiół ze spalania węgla. Zresztą gdzies na palecie bloczków jest metka i tam powinno pisać To że bloczki keramzytowe są bordowe a nie szare wynika z pigmentu dodawanego podczas ich produkcji a nie właściwości keramzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To ja je wezmę pod lupę jutro!!! Moje bloczki są paskudne szare, ale to dlatego, że bez barwnika właśnie. Natomiast co do ich jakości konsultowałam się w firmie Maxit, która dostacza kruszywo do Leiera i potwierdzili mi, że Leier ma dobra jakość i odpowiednie proporcje kermazytu w betonie... Coraz bardziej się przekonuję, że budowa wymaga ogromnych pokładów zaufania, bo jeśli będę wszystko kwestionować to nic nie zbuduję... Kiedyś badano zawartość cukru w cukrze, czasy się zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.06.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 To że bloczki keramzytowe są bordowe a nie szare wynika z pigmentu dodawanego podczas ich produkcji a nie właściwości keramzytu. Ale sam keramzyt jest bardziej brunatny-przynajmniej ten który widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 mam pełne fundamenty keramzytu, więc mogę was zapewnić, że w środku kuleczki keramzyt jest szaro-czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts