araman 22.02.2002 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 właśnie rozpoczynam murowanie ściany fundamentowej z bloczków betonowych nie wiem co robić z ociepleniem tej sciany projektant nie uwzględniał ocieplenia. Buduję dom bez piwnic znajomy budowlaniec radzi aby ocieplic styropianem i dopiero na to izolacja pionowa. Czy może mi ktoś coś doradzić? Jestem pierszy raz na liście i jeszcz nie orientuje się jak tu się poruszać Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.02.2002 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 kliknij u góry "szukaj" i wpisz "izolacja fundamentów" zobaczysz ile tego tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 26.02.2002 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 W tym roku zaczynam fundamenty /warunki wodne są ok/a izolacje robie w nastepujacy sposób:- warstwa gruntująca lepik /izobud br-tixo/, - warstwa ostateczna, lepik /izobud gr/,- folia /lepik jest na zimno i nie może stykać się ze styropianem/, - styropian /nie wiem jeszcze ile centymetrów grubości/, - potem jak przy tynkowaniu - klej, siatka, klej i jest ok. Cokół wykańczasz płytkami i koniec roboty. Warunki wodne na mojej działce sa bardzo korzystne więc robię lekką izolację w twoim przypadku - musisz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts