Bigbeat 07.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Tak dla informacji dla tych, którzy pytają lub są ciekawi: Koszty, jakie poniosłem: 1. Kominek CTM 18kW AC Elle (z dodatkową wężownicą schładzającą) + zestaw Aria (z centralką TC200 Aria i przepustnicą powietrza) + grupa wymiennikowo-pompowa z dwoma pompami + naczynie wzbiorcze z zaworem dopełniającym: 9945 PLN 2. "Graty" potrzebne do podłaczenia j.w. (rury, kolanka, zaworki, filterki, itp itd): 1450 PLN (najdroższe w tym były rury Cu) 3. Robocizna: 1500 PLN 4. Obudowa (materiały i robocizna, bez blatu marmurowego): ok. 3000 PLN 5. Blat marmurowy: ok. 2000PLN W punktach 4 i 5 dałem "ok", bo to będzie dopiero realizowane i - znając życie - pewnie się zmieni. Kwoty już po upustach. Czyli razem wyjdzie prawie 17.000 PLN. Kurczę, w takim tempie to wydam wszystkie pieniądze, a chałupy jak nie było, tak nie będzie Moja żona się załamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 07.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Swietny post. Bardzo dziekuje. Takie rzeczowe informacje sa bardzo wskazane !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 11.03.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 proponuje sprawdzić kominek z płaszczem Ulricha sam wkłąd to 4200pln z osprzetem (wymienniki, automatyka i zabezpieczenia) wychodzi chyba 6500pln więc już tutaj masz 3.5tys zaoszczędzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 14.03.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A ja proponuję kominek byrskiego http://www.kominki.byrski.pl w cenie przepustnica powietrza z sterowaniem moim skromnym zdaniem jeden z lepszych kominków na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.03.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 proponujesz ten, bo jestes ich przedstawicielem, niedawno proponowałes jako najlepszy na rynku zupelnie inny kominek. oj. marios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 14.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 proponujesz ten, bo jestes ich przedstawicielem, niedawno proponowałes jako najlepszy na rynku zupelnie inny kominek. oj. marios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 16.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 proponujesz ten, bo jestes ich przedstawicielem, niedawno proponowałes jako najlepszy na rynku zupelnie inny kominek. oj. marios majka i uważasz że proponując wcześniej inny kominek też byłem ich przedstawicielem?Jestem instalatorem i zajmuję się instalacjami każdy człowiek ma prawo na podstawie swoich doświadczeń życiowych i zawodowych zmienić zdanie na temat tego czy innego produktu technika idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 proponujesz ten, bo jestes ich przedstawicielem, niedawno proponowałes jako najlepszy na rynku zupelnie inny kominek. oj. marios majka i uważasz że proponując wcześniej inny kominek też byłem ich przedstawicielem?Jestem instalatorem i zajmuję się instalacjami każdy człowiek ma prawo na podstawie swoich doświadczeń życiowych i zawodowych zmienić zdanie na temat tego czy innego produktu technika idzie do przodu. wtedy zachęcałes wszystkich do tamtego kominka, który zdaje się jest do tego niewypałem Może napisz oficjalny post co było w tamtym kominku złego, a co w tym jest rewelacyjnego. Zrób takie porównanie. Napisz też o współpracy z dystrybutorami, dostępności części, reklamacjach użytkowników. Może mnie przekonasz. acha, napisz to w wordzie a potem wklej, żeby zrobiła się korekta błędów, bo czasami nie da się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.03.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 a ile za kominek bez plaszcza ?? bo sie zaczynam wahac czy wejsc w ten koszt .... palic chce rekreacyjnie, dom ocieplam przepisowo wiec i tak nie spodziewam sie przesadnych rachunkow za gaz .... wiec, czy warto inwestowac w kominek z plaszczem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 11.04.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Oj temat kominkowy wałkowany ciągle. Ale wrócę do cen. Czy ktos poda mi orientacyjny koszt budowy kominka otwartego? Robocizna plus materiały powiedzmy ze średniej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.04.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Koszt robocizny kominka otwartego to od 3500 zł. Jest to praca prze około 6 dni , najwięcej zabawy z docinaniem szamotowego środka paleniska . Jeśli taki kominek ma działać "bez wpadek " to nie może być tylko "dziurą przyklejona do komina" . Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts