Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek z płaszczem - koszty

Bigbeat

Recommended Posts

Tak dla informacji dla tych, którzy pytają lub są ciekawi:

Koszty, jakie poniosłem:

1. Kominek CTM 18kW AC Elle (z dodatkową wężownicą schładzającą) + zestaw Aria (z centralką TC200 Aria i przepustnicą powietrza) + grupa wymiennikowo-pompowa z dwoma pompami + naczynie wzbiorcze z zaworem dopełniającym: 9945 PLN

2. "Graty" potrzebne do podłaczenia j.w. (rury, kolanka, zaworki, filterki, itp itd): 1450 PLN (najdroższe w tym były rury Cu)

3. Robocizna: 1500 PLN

4. Obudowa (materiały i robocizna, bez blatu marmurowego): ok. 3000 PLN

5. Blat marmurowy: ok. 2000PLN

W punktach 4 i 5 dałem "ok", bo to będzie dopiero realizowane i - znając życie - pewnie się zmieni.

Kwoty już po upustach.

Czyli razem wyjdzie prawie 17.000 PLN.

Kurczę, w takim tempie to wydam wszystkie pieniądze, a chałupy jak nie było, tak nie będzie :(

Moja żona się załamała ;)

proponujesz ten, bo jestes ich przedstawicielem, niedawno proponowałes jako najlepszy na rynku zupelnie inny kominek.

oj. marios :evil:

majka i uważasz że proponując wcześniej inny kominek też byłem ich przedstawicielem?Jestem instalatorem i zajmuję się instalacjami każdy człowiek ma prawo na podstawie swoich doświadczeń życiowych i zawodowych zmienić zdanie na temat tego czy innego produktu technika idzie do przodu.

proponujesz ten, bo jestes ich przedstawicielem, niedawno proponowałes jako najlepszy na rynku zupelnie inny kominek.

oj. marios :evil:

majka i uważasz że proponując wcześniej inny kominek też byłem ich przedstawicielem?Jestem instalatorem i zajmuję się instalacjami każdy człowiek ma prawo na podstawie swoich doświadczeń życiowych i zawodowych zmienić zdanie na temat tego czy innego produktu technika idzie do przodu.

wtedy zachęcałes wszystkich do tamtego kominka, który zdaje się jest do tego niewypałem :roll:

Może napisz oficjalny post co było w tamtym kominku złego, a co w tym jest rewelacyjnego. Zrób takie porównanie. Napisz też o współpracy z dystrybutorami, dostępności części, reklamacjach użytkowników. Może mnie przekonasz.

acha, napisz to w wordzie a potem wklej, żeby zrobiła się korekta błędów, bo czasami nie da się czytać. 8)

• 4 weeks później...
Koszt robocizny kominka otwartego to od 3500 zł. Jest to praca prze około 6 dni , najwięcej zabawy z docinaniem szamotowego środka paleniska . Jeśli taki kominek ma działać "bez wpadek " to nie może być tylko "dziurą przyklejona do komina" . Darek B http://www.kafle-kominki.pl