Stiv32 07.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam - czy ktoś miał do czynienia z wykraplaniem sie wody na muszli WC (wc zabudowany,podwieszany). Moja żona rzucała różne podejrzenia odnośnie celności panów widząc płyn na podłodze pod WC ), jednak po oględzinach okazało się że wykrapla się woda na muszli - dokładnie na kolanku na samym dole co powoduje te plamy na podłodze. Może można temu zaradzić - sa jakieś muszle odpowiednio zabezpieczone, posiadające 2 ścianki lub inny patent by temu zapobiegać?. Mam muszlę cersanitu ASTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.03.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 musisz ocieplić muszlę metodą lekką mokrą lub suchą, chociaż siding na kiblu nie wygląda najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam - czy ktoś miał do czynienia z wykraplaniem sie wody na muszli WC (wc zabudowany,podwieszany). Moja żona rzucała różne podejrzenia odnośnie celności panów widząc płyn na podłodze pod WC ), jednak po oględzinach okazało się że wykrapla się woda na muszli - dokładnie na kolanku na samym dole co powoduje te plamy na podłodze. Może można temu zaradzić - sa jakieś muszle odpowiednio zabezpieczone, posiadające 2 ścianki lub inny patent by temu zapobiegać?. Mam muszlę cersanitu ASTRA rzekomo jest to powodowane kiepskiej jakosci ceramika -tak mowil mi sprzedawca z rok temu (i nie chcialo mi sie wierzyc) reklamowac albo silikonem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.03.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 musisz ocieplić muszlę metodą lekką mokrą lub suchą, chociaż siding na kiblu nie wygląda najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 zostałem zbesztany w innym temacie, więc przywracam się do porządku (dałem sobie nawet w papę) i wyjaśniam (a raczej staram się to zrobić): skoro się wykrapla to muszla zimna, powietrze w kiblu bardzo wilgotne i panuje wysoka temperatura - w równowadze tych trzech rzeczy skraplanie nie występuje a że kolanko na dole - może spływać z obudowy zbiornika a na kolanku kapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.03.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 prawdopodobnie przecieka na łączeniu. Ciekawe co tam ma niby rosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 07.03.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Nie przecieka bo rosi - wyraźnie widać skropliny na powierzchni muszli ( w tym miejscu gdzie wewnątrz stoi woda) - oglądałem dokładnie. Jednak nie chodzi mi o sprzeczki rosi czy przecieka - przyjmijmy że rosi - jako dogmat - a skupmy się na problemie - dlaczego rosi i jak temu zaradzić?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 rosi bo:Jak napisał Barbossa - woda zimna, w pomieszczeniu ciepło i duża wilgotność. Na zimnym elemencie pojawiąsię wtedy kropelki.A element zimny bo przepływa przez niego zimna woda (+8st). Wody do kibla nie ma co grzać więc pozostaje polepszyć wentylację. Powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 07.03.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 No tyle to wiem - ale dlaczego - czy muszla zła? - może są jakieś z dwoma ściankami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 07.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Zastanów sie dlaczego butelka zimnego piwa wyciągnięta z lodówki też rosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Uszczelnić lepikiem na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Uszczelnić lepikiem na zimno. takie rady to.... lepiej już polożyć papę termozgrzewalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Spłukiwać ciepłą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 08.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Coraz lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.03.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Uszczelnić lepikiem na zimno. takie rady to.... lepiej już polożyć papę termozgrzewalną Chcesz sobie zafundować termos, tam i tak jest dużo wilgoci. To powinien przeliczyć konstruktor. Zwolnij kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 co jak co, ale inspektor nadzoru powinien się tym zająćno i główny technolog cersanitu powinien się poczuć do odpowiedzialności - to na początekjak nie - interpolacja poselska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.03.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jeszcze można popsiukać anty-perspirantem.... Ja bym wytarł szmatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Tak na poważnie - tam musi być wilgoć - brak wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 08.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Kibelek podgrzewany - za jednym zamachem pozbędziesz się skroplin i zwiększysz komfort korzystania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Chyba trzeba zrobić oddzielny obwód, bo z powrotu kaloryfera to trochę niefachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts