Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komunikat wyszukiwarki...

Krisker

Recommended Posts

...informujący o tym, że nie można jej zbyt często używać (upraszczając) nie działa (tak jest od dawien dawna). Ja wiem o co chodzi, ale na początku były z tym problemy. Z tego co kojarzę, to nie jest problem trudny do rozwiązania, więc prosiłbym o interwencję.

http://krisker.mbp.olsztyn.pl/img/murat_blad.jpg

...informujący o tym, że nie można jej zbyt często używać (upraszczając) nie działa (tak jest od dawien dawna). Ja wiem o co chodzi, ale na początku były z tym problemy.

:o ja nigdy nie miałem komunikatu "że nie można jej zbyt często używać" :o

natomiast często mam komunikat "Informacja" i białą pustkę pod tym - nomen omen - dość pojemnym słowem

podobnie bywa przy kliknięciu - w profilu jakiegoś Forumowicza xxx - linka "Znajdź wszystkie posty xxx"

jedyny ratunek wówczas to F5 [odśwież stronę]

niekiedy już po 5. czy 6. próbie widać to, co chciało się zobaczyć

ale czasem trzeba 8-11 kliknięć, co rzecz jasna dodatkowo obciąża niewydolny serwer

bosko :evil:

niestety, jest to kolejna rzecz nie do rozwiązania, która powstała po zmianach układu graficznego Forum i - najprawdopodobniej właśnie wtedy - wprowadzonych modach

na otarcie łez i uspokojenie bluzgów powiem, że teraz przynajmniej można obejrzeć posty tych Forumowiczów, którzy mają loginy jedno- i dwuznakowe

kiedyś się nie dawało tak zrobić

:o ja nigdy nie miałem komunikatu "że nie można jej zbyt często używać" :o

natomiast często mam komunikat "Informacja" i białą pustkę pod tym - nomen omen - dość pojemnym słowem

podobnie bywa przy kliknięciu - w profilu jakiegoś Forumowicza xxx - linka "Znajdź wszystkie posty xxx"

jedyny ratunek wówczas to F5 [odśwież stronę]

niekiedy już po 5-6 razie widać to, co chciało się zobaczyć

ale czasem trzeba 8-11 kliknięć, co rzecz jasna dodatkowo obciąża niewydolny serwer

bosko :evil:

niestety, jest to kolejna rzecz nie do rozwiązania, która powstała po zmianach układu graficznego Forum i - najprawdopodobniej właśnie wtedy - wprowadzonych modach

na otarcie łez i uspokojenie bluzgów powiem, że teraz przynajmniej można obejrzeć posty tych Forumowiczów, którzy mają loginy jedno- i dwuznakowe

kiedyś się nie dawało tak zrobić

Jest to zabezpieczenie antyfloodowe, które ma zapobiec zbytniemu obciążeniu serwera przez roboty. No ale limit limitem, a komunikatu brak :( Normalnie jest: "Nie możesz tak szybko ponownie użyć wyszukiwarki. Poczekaj chwilę i spróbuj ponownie" (w ang. :"You cannot make another search so soon after your last; please try again in a short while."). Komunikat normalnie jest w pliku językowym pod pozycją: $lang['Search_Flood_Error']. Konfiguracja tego zabezpieczenia widoczna jest w panelu dopiero po przełączeniu na standardowy styl (subSilver). Ot taka wada fabryczna phpbb, a właściwie nowo dokładanych stylów.

Nie wspomnę już o tym, że od dawien dawna wywala się wyszukiwarka (po wpisaniu "jak"). Ale to tak przy okazji (pisałem o tym wcześniej) :wink:

Jest to zabezpieczenie antyfloodowe, które ma zapobiec zbytniemu obciążeniu serwera przez roboty.

Dzięki za informacje. Tyle że floodowanie powinno mieć związek z konkretnym użytkownikiem [nie wiem tylko, czy śledzonym po IP, czy też po loginie Forumowicza], a mi bardzo często wyskakuje ten komunikat jako pierwsza informacja, kiedy korzystam z wyszukiwarki po np. pół godzinie od ostatniego szukania czy nawet dłużej.

Nie wspomnę już o tym, że od dawien dawna wywala się wyszukiwarka (po wpisaniu "jak"). Ale to tak przy okazji (pisałem o tym wcześniej) :wink:

taaaak, uwolnić Tybet i te sprawy ;)

Dzięki za informacje. Tyle że floodowanie powinno mieć związek z konkretnym użytkownikiem [nie wiem tylko, czy śledzonym po IP, czy też po loginie Forumowicza], a mi bardzo często wyskakuje ten komunikat jako pierwsza informacja, kiedy korzystam z wyszukiwarki po np. pół godzinie od ostatniego szukania czy nawet dłużej.

To zabezpieczenie nie działa po loginie (na pewno - sprawdziłem ;) ), a po danych z przeglądarki... A co do komunikatów - może po prostu to są różne komunikaty, nie dopisane w pliku językowym? :roll: