Krisker 07.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ...informujący o tym, że nie można jej zbyt często używać (upraszczając) nie działa (tak jest od dawien dawna). Ja wiem o co chodzi, ale na początku były z tym problemy. Z tego co kojarzę, to nie jest problem trudny do rozwiązania, więc prosiłbym o interwencję. http://krisker.mbp.olsztyn.pl/img/murat_blad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.03.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ...informujący o tym, że nie można jej zbyt często używać (upraszczając) nie działa (tak jest od dawien dawna). Ja wiem o co chodzi, ale na początku były z tym problemy. ja nigdy nie miałem komunikatu "że nie można jej zbyt często używać" natomiast często mam komunikat "Informacja" i białą pustkę pod tym - nomen omen - dość pojemnym słowem podobnie bywa przy kliknięciu - w profilu jakiegoś Forumowicza xxx - linka "Znajdź wszystkie posty xxx" jedyny ratunek wówczas to F5 [odśwież stronę] niekiedy już po 5. czy 6. próbie widać to, co chciało się zobaczyć ale czasem trzeba 8-11 kliknięć, co rzecz jasna dodatkowo obciąża niewydolny serwer bosko niestety, jest to kolejna rzecz nie do rozwiązania, która powstała po zmianach układu graficznego Forum i - najprawdopodobniej właśnie wtedy - wprowadzonych modach na otarcie łez i uspokojenie bluzgów powiem, że teraz przynajmniej można obejrzeć posty tych Forumowiczów, którzy mają loginy jedno- i dwuznakowe kiedyś się nie dawało tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 07.03.2007 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja nigdy nie miałem komunikatu "że nie można jej zbyt często używać" natomiast często mam komunikat "Informacja" i białą pustkę pod tym - nomen omen - dość pojemnym słowem podobnie bywa przy kliknięciu - w profilu jakiegoś Forumowicza xxx - linka "Znajdź wszystkie posty xxx" jedyny ratunek wówczas to F5 [odśwież stronę] niekiedy już po 5-6 razie widać to, co chciało się zobaczyć ale czasem trzeba 8-11 kliknięć, co rzecz jasna dodatkowo obciąża niewydolny serwer bosko niestety, jest to kolejna rzecz nie do rozwiązania, która powstała po zmianach układu graficznego Forum i - najprawdopodobniej właśnie wtedy - wprowadzonych modach na otarcie łez i uspokojenie bluzgów powiem, że teraz przynajmniej można obejrzeć posty tych Forumowiczów, którzy mają loginy jedno- i dwuznakowe kiedyś się nie dawało tak zrobić Jest to zabezpieczenie antyfloodowe, które ma zapobiec zbytniemu obciążeniu serwera przez roboty. No ale limit limitem, a komunikatu brak Normalnie jest: "Nie możesz tak szybko ponownie użyć wyszukiwarki. Poczekaj chwilę i spróbuj ponownie" (w ang. :"You cannot make another search so soon after your last; please try again in a short while."). Komunikat normalnie jest w pliku językowym pod pozycją: $lang['Search_Flood_Error']. Konfiguracja tego zabezpieczenia widoczna jest w panelu dopiero po przełączeniu na standardowy styl (subSilver). Ot taka wada fabryczna phpbb, a właściwie nowo dokładanych stylów. Nie wspomnę już o tym, że od dawien dawna wywala się wyszukiwarka (po wpisaniu "jak"). Ale to tak przy okazji (pisałem o tym wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jest to zabezpieczenie antyfloodowe, które ma zapobiec zbytniemu obciążeniu serwera przez roboty. Dzięki za informacje. Tyle że floodowanie powinno mieć związek z konkretnym użytkownikiem [nie wiem tylko, czy śledzonym po IP, czy też po loginie Forumowicza], a mi bardzo często wyskakuje ten komunikat jako pierwsza informacja, kiedy korzystam z wyszukiwarki po np. pół godzinie od ostatniego szukania czy nawet dłużej. Nie wspomnę już o tym, że od dawien dawna wywala się wyszukiwarka (po wpisaniu "jak"). Ale to tak przy okazji (pisałem o tym wcześniej) taaaak, uwolnić Tybet i te sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 08.03.2007 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dzięki za informacje. Tyle że floodowanie powinno mieć związek z konkretnym użytkownikiem [nie wiem tylko, czy śledzonym po IP, czy też po loginie Forumowicza], a mi bardzo często wyskakuje ten komunikat jako pierwsza informacja, kiedy korzystam z wyszukiwarki po np. pół godzinie od ostatniego szukania czy nawet dłużej. To zabezpieczenie nie działa po loginie (na pewno - sprawdziłem ), a po danych z przeglądarki... A co do komunikatów - może po prostu to są różne komunikaty, nie dopisane w pliku językowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts