Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kierownikowi budowy.

akm1971

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja we Wrocławiu płacę 2000 zł w trzech transzach (na początku 600, po zamknięciu domu 700 i przy odbiorze resztę).

Chcieliśmy się potargować, ale ugraliśmy tylko zrobienie kosztorysu do banku w tych 2000 i podobno częste wizyty na budowie (ale o tym to się przekonamy :-? później).

Widze że ceny wszedzie sa w miare normalne....jedynie w Gliwicach to jakieś nieporozumienie...

Nie tak do końca!!! :) W Rzeszowie też coś jest "nie tak" przynajmniej u tego jednego Pana (z polecenia) z którym dzisiaj planowałem podpisać umowę.

Odbyłem z nim jedną rozmowę na której okazał się faktycznym fachowcem z głową na karku. Na pierwszej rozmowie już dał mi kilka przydatnych porad. I nawet powiedział że z ceną to się na pewno dogadamy - "nie jestem zdziercą" mówił.

Dzisiaj odbyła się druga rozmowa, przeszliśmy do konkretów i cena... 6000zł!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o

Jak to usłyszałem to śmiać mi się zachciało ale mając na uwadze że facet jest fachowcem to zaproponowałem 3000zł i nic, 4000zł i nic!!! Więc podziękowałem i szukam dalej.

Nasz kierownik bud i za razem insp bud kosztuje 3 tys. Jest na każde nasze zawołanie i to szczególnie cenimy. Możemy też zawsze liczyć na jego rady i podpowiedzi, przed podjęciem wyboru sprawdzaliśmy jego doświadczenia na przykładzie wcześniejszych budów i też tak radzę. Zasze mozna zapytać gdzie kierował budową.

Pozdr

Ania

my budujemy M05a

http://foto.onet.pl/b72q5,s0ru27g04k2e,7gzec

Czy te kwoty, które podajecie, dotyczą całego procesu budowy czy np. jednego roku? A co, jesli budowa będzie trwała 2-3 lata? Ja zamierzam w tym roku zrobic fundamenty a dopiero w przyszłym wznosic ściany.

Moja cena obejmowała cały proces - od zgłoszenia rozpoczęcia budowy do odbioru budynku. Budowa będzie trwała 2 lata i fakt, to był jeden z argumentów Kierbuda że cena jest wyższa.