DPS 07.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Przed nami adaptacja stodoły na agroturystykę. Trzeba porobić wykopy wewnątrz na ściany nośne, wymurować ściany nośne i działowe, komin, założyć strop, bo stodoła wysoka jak... stodoła, a mają powstać z tego dwie kondygnacje. Czy ktoś podpowie mi, jak rozmawiać o cenie robót wstępnych i potem o murowaniu? Będę szczerze wdzięczna za jakąś podpowiedź, buduję przy granicy niemieckiej blisko Nysy Łużyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.03.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Hej, jest tu kto? Fachowiec zaproponował takie ceny: 1 mb komin 2-kanałowy ....................................................................100 1 m2 ściana 25 z cegły pełnej rozbiórkowej.........................................22 1 m2 ściana 25 z cegły kratówka..........................................................18 nadproże L w ścianie 25 + wykucie gniazda......................................100 przygotowanie podłoża pod wylewkę (1 m2).........................................8 ława fundamentowa + szalunek + wykop + beton (1 mb)....................25 ława fundamentowa pod komin.............................................................50 wylewka + izolacja p/wilgociowa i cieplna (m2)...................................15 tynki (m2)........................................................................................8 Czy to dużo, czy brać? Pan ma swój sprzęt (betoniarka, taczka, rusztowania), jest chyba szybki i punktualny - pracował dobrze przez ostatnie 2 dni. I jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.03.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 No, jestem niepocieszona. Czy tylko budujący od zera tutaj są? Ani jednego postu! Chyba temat umrze śmiercią naturalną. Tak się zawiodłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts