Monhub 07.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam, mam poważnego "gwoździa" i pytanie do Was. Jestem współwłaścicielem działki z nieruchomością. Razem z małżonką (nie jest wpisana jako współwłaściciel w księdze wieczy., i nie podpisywaliśmy też intercyzy małż.) planujemy rozbudowę nieruchomości i późniejszy jej podział. Czy występując o jakiekolwiek decyzje związane z rozbudową nieruchomości mogliśmy występować oboje jako inwestorzy? Nadmieniam, iż wcześniej uzyskałam informację (słowną) od prawnika, iż można prawnie tak zrobić. (dlaczego nie mam w telefonie rozmów nagrywanych: buuuu) No i niestety poszły tak papiery do różnych instytucji, aż nagle pojawił się ten problem przy .........pozwoleniu na budowę, no bo gdzie jest wpisana połowica??? Ręce mi opadły a z nim zapał do pracy..... Błagam, poradźcie jak można wybrnąć z tej sytuacji [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 08.03.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A może daruj jej część tej działki. Notarialnie. To sie da szybko załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 08.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 skoro juz wszędzie wszystko szło na Ciebie, to teraz juz prowadz budowę "ma siebie"a potem zrobicie współwłasnośc, juz po robotach.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 08.03.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Mroovka dzięki za podpowiedź, może rzeczywiście uda się to załatwić zanim odmówią pozwolenia na budowę. Łukasz_K - problem tkwi w tym, że właśnie "papierzystka budowlane" są na nas oboje, a połowicy nie ma w księdze wieczystej. Jest po prostu żoną jednego z współwłaścicieli- inwestora. Dzięki, mam nadzieję, że nie będzie konieczności załatwiania wszystkiego od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 08.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Odezwij sie jak wybrniesz z opresji. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 08.03.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dopytaj sie jeszcze jak to później od strony prawnej i podatkowej będzie wyglądało przy podziale który planujecie. Bo Twoja małżonka będzie podlegała przepisom obowiązujacym po 1 stycznia tego roku, a Ty wcześniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts