Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki Imola Antares - ktoś ma ułożone? proszę o zdjęcia :-)

dabell

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 214
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

uprzejmie donoszę że zamówiłam dzisiaj 90 m w rozmiarze 40x60 brąz i beż mam nadzeje że to jest to :lol: / czy cena 105 to jest dobra? /

Witam Ja kupiłam je za 77 zł brutto netto ok 63,5 zł netto wiec chyba 105 to duzo

proszę napisz mi gdzie kupiłaś te płytki w takiej cenie , może przy odbiorze jak im wjadę na ambicje podajac namiary na sklep gdzie sprzedają w takiej cenie to mi opuszczą troszeczkę . czy to napewno I gatunek? i czy też wymiar 40x60 bo 33x33 napewno jest w cenie 77

• 3 weeks później...
My też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tych płytek :D Rozrzut cen jest bardzo duży. Od 146 zł za 40x60 w salonie w W-wie do 96 zł w internecie. Niestety na cenę 77 zł nie trafiłam. Sami daliśmy 99 zł/m za rozmiar 40x60 i 10x10. Przy 50 m2 też sporo wyszło, ale nie żałuję. Przynajmniej na razie, póki nie są położone :wink:

Jak już pisałam 75 kosztuje antares w formacie 33,3 x 33,3 - stąd niższa cena. No ale mi ten format odpowiada.

http://www.sklepandbud.pl/prod.php?kat=24&prod=IMOLA

Widzę, że trochę podrożały i teraz są po 78.

Czekam niecierpliwie na zdjęcia realizacji. Moje zaczną się układać gdzieś tak za 2 tygodnie.

• 3 weeks później...
A to mój Antares beż 40*60 + pomarańczowe dekorki w kuchni:

http://foto0.m.onet.pl/_m/40f05977d70bab666b731cc7d3018df8,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/37db2243cd96cd3639fa48c69969b096,5,19,0.jpg

Wyszło fantastycznie, zdjęcie tego nie oddaje. Jeden dekorek załamuje się na ścianie, dalej drugi jest zatopiony w tynku. Dwa następne wskoczyły na ścianę naprzeciwko :-). Między płytkami będą fugi - 2mm.

http://foto3.m.onet.pl/_m/1b4c426fea4242e8ac91679109fbe933,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/5dbbc3e9c222ad375b8309950e73500b,5,19,0.jpg

Cześć dabell, napisz proszę, jaką masz fugę. U mnie za tydzień startują z układaniem płytek w łazience, a ja nie mogę się zdecydować na kolor fugi. :( Nie jestem pewna czy iść w jakiś beż czy w odcień szarości.

Pozdrawiam

Hi..

takie dodatkowe info dla osób zastanawiających się nad zakupem Antares....

ów płytki nie są barwione w masie.... podaję inną alternatywę : Grespania Vanadio ..... , warto dołożyć ... nasza łazienka w kompozycji Negro i Beige wygląda kozacko :)

oczywiście to tylko alternatywa...

pozdro dla 'artystów' z forum :wink:

Gość BEATA-BETI
Hi..

ów płytki nie są barwione w masie.... podaję inną alternatywę : Grespania Vanadio ..... , warto dołożyć ... nasza łazienka w kompozycji Negro i Beige wygląda kozacko :)

No proszę również kupiłam płytki na podłogę Grespania Vanadio Beige.Tylko u mnie nie są jeszcze położone.

Możesz pokazać jak wyglądają u Ciebie, jestem bardzo ciekawa czy dokonałam dobrego wyboru.

Hi..

Z tym barwieniem w masie to różnie bywa. Kupiłam takie płytki - gres matowy - do kuchni i holu. Pani, która nam je sprzedawała, mówiła, że jak będziemy mieli jakiś odprysk, to nie będzie prawie widoczny. Przetestowałam to na jednej płytce i gdybym miała jakąś poważną wadę wzroku, to odpryski może i byłyby prawie niewidoczne :) Wierzchnia warstwa płytek jest po prostu "wzorzysta", a pod nią jest jednolity kolor. Nie sądzę, żeby było inaczej w przypadku płytek, o których pisałaś.

A poza tym w łazience nie spadają garnki na podłogę i nie ma chyba zbytniego zagrożenia uszkodzenia płytek. Nam glazurnik położył na razie jedną ścianę i stwierdził, że Antaresy są bardzo twarde.

Ale każdy wybiera to, co lubi.

Pozdrawiam fanów - albo raczej fanki - zarówno Antaresów i Grespanii Vanadio :D

Gość BEATA-BETI

O tym ,że płytki grespania vanadio są barwione w masie dowiedziałam się już po ich zakupie.Wybrałam je dlatego ,że bardzo mi się podobały.Mam nadzieję tylko,że się sprawdzą bo kupiłam sporo metrów a nie są najtanisze.

Do wszystkich miłośniczek płytek imola - nie widziałam ich "na żywo" ale na zdjęciach wyglądają rewelacyjnie.

Z tym barwieniem w masie to różnie bywa. Kupiłam takie płytki - gres matowy - do kuchni i holu. Pani, która nam je sprzedawała, mówiła, że jak będziemy mieli jakiś odprysk, to nie będzie prawie widoczny. Przetestowałam to na jednej płytce i gdybym miała jakąś poważną wadę wzroku, to odpryski może i byłyby prawie niewidoczne :) Wierzchnia warstwa płytek jest po prostu "wzorzysta", a pod nią jest jednolity kolor. Nie sądzę, żeby było inaczej w przypadku płytek, o których pisałaś.

A poza tym w łazience nie spadają garnki na podłogę i nie ma chyba zbytniego zagrożenia uszkodzenia płytek. Nam glazurnik położył na razie jedną ścianę i stwierdził, że Antaresy są bardzo twarde.

Ale każdy wybiera to, co lubi.

Pozdrawiam fanów - albo raczej fanki - zarówno Antaresów i Grespanii Vanadio :D

:D ... Oczywiście nie kwestionuję twojego doświadczenia z płytkami ,które zakupiłaś.. , precyzyjniej, odniosłem się konkretnie do produktów Imola Antares i alternatywnej Grespanii :) Obydwie widziałem uszczerbione (pssst.. :wink: ) , i stąd moja opinia :)

Nie polemizowałem na temat estetyki obu produktów itd ,bo jest kwestią gustu.... jednym podoba się taka innym zupełnie różna... :D

Stwierdziłem jedynie fakt, bo często klienci są niedoinformowani.... chciałem pomóc... ot co ...

:wink:

pozdrawiam

ps.. do BETI ,postaram się wrzucić zdjęcia zaraz po powrocie do kraju, czyli wkrótce ; Beige mam na scianie ,Vanadio podłoga + czesc sciany + dekor :)

A jak wygląda kwestia kalibracji antaresów beżowych i brązowych - do mnie dotarły różne bo podobno nie da się zgrac partii dwóch różnych kolorów. Jakoś sobie poradziliśmy no ale nie spodziewałam sie tego. Poza tym wszystko ok - płytkarz chwali, że płytki równe ale baaaaardzo twarde.