wingerman 23.11.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 A kto robil spoine pozioma na gorze i na dole ? Ten sam pomocnik ?Bo rozni sie szerokoscia od pionowej . Na gornej krawedzi brak sciecia pod katem 45* . Nie plytki klade ja. Jednak jestes w bledzie! Nie ma spoin pionowych wiec nie ma sie czym roznic spoina pozioma od pionowej a jak dokladniej przyjrzysz sie naroznikowi to bedziesz wiedzial czemu jest bez jolly a nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.11.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 wingermanTo dosyć ciekawe co piszesz, bo farbą do Kresosa jest zwyczajny, matowy Supercolor (poczciwa farba akrylowa) lub przecierany Veldecor-pigment do patynowania (może nie musi, można zrobić na białym podkładzie) którego pokrywa się na końcu błyszczącym Multidekorem.Kreos jest połączeniem 2 technik - zresztą jak wiele innych technik Oikosa. Kreos w systemie nakładać się powinno z barwionych lub białych mas do podbarwiania lub barwienia.Sam gips jest wyjątkowo kiepskim i fatalnie dobranym materiałem na fakturę dla tej techniki, lepiej zastosować w ostateczności tynki goldbanopodobne.Skoro na materiałach do Kreosa uzyskałeś efekt metaliczny, to cud jaki i z pewnością nie z polecanego przez Ciebie wcześniej fill pose.Efekt końcowy fill pose jest najwyżej perłowy.Najbardziej metaliczny efekt jest przy effetto chine pokrytym Multidekorem - przypomina trochę powierzchnie malowaną lakierem młotkowym. Wystarczy pomalować ścianę na dowolny kolor i położyć na nią dowolny Multidecor o numeracji z ES - coś tam, coś tam, że zacytuję klasyka, i dać sobie spokój z Kreosem. Najbardziej ten sposób przypomina metaliczną powierzchnie, oprócz Pallasa. Kreos oznacza grupę produktów do uzyskania faktury za pomocą odpowiedniej masy stiukowej. Sa 4 końcowe efekty niezalezne od zastosowanej faktury - przecierka, połysk, jedwab i satyna + ew. kombinacje.Wierz mi, na Oikosie takich cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Swoja droga to fugi tez byle jakie . Jedna waska , inna szeroka. Achh ci pomocnicy Najlepiej komentowac cos o czym nie ma sie pojecia! Ech... brak slow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.11.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 A kto robil spoine pozioma na gorze i na dole ? Ten sam pomocnik ?Bo rozni sie szerokoscia od pionowej . Na gornej krawedzi brak sciecia pod katem 45* . Nie plytki klade ja. Jednak jestes w bledzie! Nie ma spoin pionowych wiec nie ma sie czym roznic spoina pozioma od pionowej a jak dokladniej przyjrzysz sie naroznikowi to bedziesz wiedzial czemu jest bez jolly a nie inaczej. Przepraszam , skoro umieszczasz te zdjecie w swoich pracach , to myslalem ze to Twoja robota . Dajesz do zrozumienia w swoich postach , o duzym doswiadczeniu i stad moje zdziwienie takimi szkolnymi bledami . Do tego co pisalem wczesniej , dokladam dziwne rozplanowanie plytek sciannych w stosunku do podlogowych . Spoina jest "ni w piec ni w dziesiec" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 wingerman To dosyć ciekawe co piszesz, bo farbą do Kresosa jest zwyczajny, matowy Supercolor (poczciwa farba akrylowa) lub przecierany Veldecor-pigment do patynowania (może nie musi, można zrobić na białym podkładzie) którego pokrywa się na końcu błyszczącym Multidekorem. Kreos jest połączeniem 2 technik - zresztą jak wiele innych technik Oikosa. Kreos w systemie nakładać się powinno z barwionych lub białych mas do podbarwiania lub barwienia. Sam gips jest wyjątkowo kiepskim i fatalnie dobranym materiałem na fakturę dla tej techniki, lepiej zastosować w ostateczności tynki goldbanopodobne. Skoro na materiałach do Kreosa uzyskałeś efekt metaliczny, to cud jaki i z pewnością nie z polecanego przez Ciebie wcześniej fill pose. Efekt końcowy fill pose jest najwyżej perłowy. Najbardziej metaliczny efekt jest przy effetto chine pokrytym Multidekorem - przypomina trochę powierzchnie malowaną lakierem młotkowym. Wystarczy pomalować ścianę na dowolny kolor i położyć na nią dowolny Multidecor o numeracji z ES - coś tam, coś tam, że zacytuję klasyka, i dać sobie spokój z Kreosem. Najbardziej ten sposób przypomina metaliczną powierzchnie, oprócz Pallasa. Kreos oznacza grupę produktów do uzyskania faktury za pomocą odpowiedniej masy stiukowej. Sa 4 końcowe efekty niezalezne od zastosowanej faktury - przecierka, połysk, jedwab i satyna + ew. kombinacje. Wierz mi, na Oikosie takich cudów nie ma. Wojtek ale ja sie z Toba nie spieram, poprostu napisalem co mialem i jak zrobione w poprzednim mieszkaniu. To ze mialem material do gladzi gipsowych jako podklad to dlatrego ze zostal wiec go wykorzystalem nakladajac na sciane i przeciagajac po nim w poziomie szczotka ryzowa. Ot tyle. Co do powloki metalicznej to fakt ze sa lepsze farby jednak biorac pod uwage plytki antares i malowanie scian w podobnym do nich do uzyskania metalicznym efekcie mysle ze wlasnie ten efekt perlowy swietnie pasuje. Nie namawiam nikogo jak i czym ma malowac sciany podsunalem tylko mysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 A kto robil spoine pozioma na gorze i na dole ? Ten sam pomocnik ?Bo rozni sie szerokoscia od pionowej . Na gornej krawedzi brak sciecia pod katem 45* . Nie plytki klade ja. Jednak jestes w bledzie! Nie ma spoin pionowych wiec nie ma sie czym roznic spoina pozioma od pionowej a jak dokladniej przyjrzysz sie naroznikowi to bedziesz wiedzial czemu jest bez jolly a nie inaczej. Przepraszam , skoro umieszczasz te zdjecie w swoich pracach , to myslalem ze to Twoja robota . Dajesz do zrozumienia w swoich postach , o duzym doswiadczeniu i stad moje zdziwienie takimi szkolnymi bledami . Do tego co pisalem wczesniej , dokladam dziwne rozplanowanie plytek sciannych w stosunku do podlogowych . Spoina jest "ni w piec ni w dziesiec" . Tak, bo o jest moja robota i w tym czym sie zajmuje mam doswiadczenie. Szkolne bledy powiadasz? Niestety przy wstawianiu stali o okreslonej szerokosci w plytki na scianach nastepuje przesuniecie (to jest oczywiste) i nie ma na to nikt wplywu. Poniewaz po prawej (obecnie dyskusyjnej) stronie docelowo zawieszona zostaje miska WC oraz umywalka i szafka wazniejsza strona jest strona lewa lazienki i wg. niej byly ukladane plytki tak by roznice powstale po wstawieniu stali w fuge na gresie sciennym zminimalizowac optycznie. w najbardziej widocznym miejscu. W tym wypadku jest to podloga przed wejsciem do brodzika. Proponuje zapoznac sie z koncepcja a potem wsiadac ze swoimi komentarzami majacymi uragac mojej pracy bo w w/w przypadkach ocena jest zupelnie nietrafiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.11.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Najlepiej komentowac cos o czym nie ma sie pojecia! Ech... brak slow. Moze sie i nie znam , ale wiem , ze otwory w plytkach sciannych nawierca sie wiertnicami z posypem wolframowym. Mozna kupic juz ponizej 100 pln .Poza tym to prawe mowiac gdzie nie spojrzec tam kogos krytykujesz ,cos tu jest nie tak .Taki majster i calymi dniami na forum podbijajac swoje ogloszenie. To co nikt Cie nie poleca innym ? Przepraszam za offa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Najlepiej komentowac cos o czym nie ma sie pojecia! Ech... brak slow. Moze sie i nie znam , ale wiem , ze otwory w plytkach sciannych nawierca sie wiertnicami z posypem wolframowym. Mozna kupic juz ponizej 100 pln .Poza tym to prawe mowiac gdzie nie spojrzec tam kogos krytykujesz ,cos tu jest nie tak .Taki majster i calymi dniami na forum podbijajac swoje ogloszenie. To co nikt Cie nie poleca innym ? Przepraszam za offa . No tak, nie udalo Ci sie w nic tarafic to szukasz dalej. Podbijac ogloszenie moze nawet moje dziecko a widze ze chyba to niektorych bardzo boli. Ja pracuje od 5 rano i tak wlasnie staram sie rozpoczynac prace u klienta a poniewaz robie nowe mieszkania czy domy, to nbikomu to nie przeszkadza wiec potem prawie polowe dnia spedzam w domu z rodzina a nie w samochodzie stojac po 2 goidziny w korkach. Coz kazdy ma swoj tryb pracy. Co do polecen to nie musisz sie za mnie martwioc... ale dzikuje ze sie przejmujesz. Jednak zupelnie niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.11.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Weszlam tu popatrzec na plyki lazienkowe .Nie zamierzam prowadzic z toba bezsensowych dyskusji ani tez krytykowac czegokolwiek w poszukiwaniu ...zasmiecajac watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.11.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Proponuje zapoznac sie z koncepcja a potem wsiadac ze swoimi komentarzami majacymi uragac mojej pracy bo w w/w przypadkach ocena jest zupelnie nietrafiona. Koncepcja nie jest istotna , bo bledy to : - spiona pionowa jest szersza od poziomej . - brak sciecia pod katem 45* gornej krawedzi Geberita . - spoina pionowa nie jest rozlozona proporcjonalnie w stosunku do osi Geberita . - otwory Geberita wykonane sa w sposob zdradzajacy braki w narzedziach . Wystarczy porzadna wiertnica do gresu w trzech rozmiarzch , aby praca wygladala porzadnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.11.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Swoja droga to fugi tez byle jakie . Jedna waska , inna szeroka. Achh ci pomocnicy Najlepiej komentowac cos o czym nie ma sie pojecia! Ech... brak slow. Nie pierwszy raz używasz tego sformułowania w stosunku do swoich rozmówców. Jesteś prawdopodobnie mistrzem autopromocji, starającym się zrobić wokół siebie wrażenie wykonawcy i projektanta doskonałego.O innych wykonawcach mówisz z pogardą. Mam Ci zacytować? Szkoda, że swoich zalet nie potrafisz udowodnić. Pokazali Ci niektórzy babole jakie popełniasz w robocie. Jak chcesz dorzucę się na temat Twoich projektów. Nie jestem teoretykiem w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.11.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja pracuje od 5 rano i tak wlasnie staram sie rozpoczynac prace u klienta a poniewaz robie nowe mieszkania czy domy, to nbikomu to nie przeszkadza wiec potem prawie polowe dnia spedzam w domu z rodzina a nie w samochodzie stojac po 2 goidziny w korkach. Coz kazdy ma swoj tryb pracy. Co do polecen to nie musisz sie za mnie martwioc... ale dzikuje ze sie przejmujesz. Jednak zupelnie niepotrzebnie. Przepraszam za wtreta , ale w Polsce obowiazuje cisza nocna . I nie da sie w Warszawie i okolicy pracowac w tym czasie na budowie , bo sasiedzi nie sa wyrozumiali . O 5 rano to mozna sie kawy na budowie co najwyzej napic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Nie zamierzam prowadzic z toba bezsensowych dyskusji ani tez krytykowac czegokolwiek w poszukiwaniu No to ci to wogole nie wyszlo. Komu to majster dziury na sruby scyzorykiem wycinal ? Swoja droga to fugi tez byle jakie . Jedna waska , inna szeroka. Moze sie i nie znam , ale wiem , ze otwory w plytkach sciannych nawierca sie wiertnicami z posypem wolframowym. I na tej wiedzy moze poprzestanmy. Do plytek i owszem ale nie do gresu a juz napewno nie do antares. Koncepcja nie jest istotna , bo bledy to : - spiona pionowa jest szersza od poziomej . - brak sciecia pod katem 45* gornej krawedzi Geberita . - spoina pionowa nie jest rozlozona proporcjonalnie w stosunku do osi Geberita . - otwory Geberita wykonane sa w sposob zdradzajacy braki w narzedziach . Wystarczy porzadna wiertnica do gresu w trzech rozmiarzch , aby praca wygladala porzadnie . - oczywiscie poniewaz ma 10mm i jest to stalowa litwa a nie sadzisz chyba ze w takim przypadku spoina pozioma powinna miec 10mm szerokosc - nie ma i nie bedzie poniewaz jest to stalowa listwa ktora jest zakonczeniem dla stalowych pionowych fug. - bo wazniejsze dla inwestora bylo symetryczne rozlozenie stalowych fug wzgledem sciany niz geberita - oczywiscie ze tak, jednak jesli nie ma chlodzenia woda to spali sie w kilka sekund i tak wlasnie sie stalo (w zasadzie z mojej winy bo moglem dopilnowac pomocnika ale to moje narzedzie wiec i moja strata). Jesteś prawdopodobnie mistrzem autopromocji, starającym się zrobić wokół siebie wrażenie wykonawcy i projektanta doskonałego.O innych wykonawcach mówisz z pogardą. Mam Ci zacytować? Szkoda, że swoich zalet nie potrafisz udowodnić. Pokazali Ci niektórzy babole jakie popełniasz w robocie. Jak chcesz dorzucę się na temat Twoich projektów. Nie jestem teoretykiem w tej branży. Moze zapoznaj sie z definicja slowa cytat i przestan wymyslac cos czego nie napisalem. CYTAT [łac. citatum] dosłowne przytoczenie słów z czyjegoś tekstu pisanego lub z wypowiedzi ustnej. Jesli znajde czas to ja powyciagam z Twoich kontekstow wypowiedzi i zamieszcze jako swoisty zestaw okreslajacy twoja osobowosc. Jesli jednak sprawia ci to przyjemnosc to pogrzeb glebiej a moze faktycznie znajdziesz cos ciekawszego a przede wszystkim cos co ja napisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.11.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 - oczywiscie poniewaz ma 10mm i jest to stalowa litwa a nie sadzisz chyba ze w takim przypadku spoina pozioma powinna miec 10mm szerokosc - nie ma i nie bedzie poniewarz jest to stalowa listwa ktora jest zakonczeniem dla stalowych pionowych fug. - bo wazniejsze dla inwestora bylo symetryczne rozlozenie stalowych fug wzgledem sciany niz geberita - oczywiscie ze tak, jednak jesli nie ma chlodzenia woda to spali sie w kilka sekund i tak wlasnie sie stalo (w zasadzie z mojej winy bo moglem dopilnowac pomocnika ale to moje narzedzie wiec i moja strata). Wybacz ale skoro publikujesz zdjecia swoich prac , to nie wykrecaj sie pomocnikiem . Klientowi tlumaczysz tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.11.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jesli znajde czas to i ja powyciagam z Twoich kontekstow wypowiedzi i zamieszcze jako swoisty zestaw okreslajacytwoja osobowosc. . Masz może jakąś obsesję z tym śledzeniem swoich rozmówców? Nikt Twojej osobowości nie próbuje tu określać. Ty się zdecyduj też w końcu. Jesteś, glazurnikiem , projektantem czy psychoanalitykiem ? Póki co w każdej z tych dziedzin jesteś jedynie domorosłym gawędziarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.11.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 [ Masz może jakąś obsesję z tym śledzeniem swoich rozmówców? Nikt Twojej osobowości nie próbuje tu określać. Ty się zdecyduj też w końcu. Jesteś, glazurnikiem , projektantem czy psychoanalitykiem ? Póki co w każdej z tych dziedzin jesteś jedynie domorosłym gawędziarzem. Widzialem na Discovery , jak gosc ukladajac plytki , prowadzil jednoczesnie dysputy filozoficzne o tym , co jest wazne w zyciu . Moze to podobny przypadek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.11.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jeśli jeszcze o wyższości systemów Deitermana nad Dyckerhoffem i Henklem, to nie mam nic przeciw temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 - oczywiscie poniewaz ma 10mm i jest to stalowa litwa a nie sadzisz chyba ze w takim przypadku spoina pozioma powinna miec 10mm szerokosc - nie ma i nie bedzie poniewarz jest to stalowa listwa ktora jest zakonczeniem dla stalowych pionowych fug. - bo wazniejsze dla inwestora bylo symetryczne rozlozenie stalowych fug wzgledem sciany niz geberita - oczywiscie ze tak, jednak jesli nie ma chlodzenia woda to spali sie w kilka sekund i tak wlasnie sie stalo (w zasadzie z mojej winy bo moglem dopilnowac pomocnika ale to moje narzedzie wiec i moja strata). Wybacz ale skoro publikujesz zdjecia swoich prac , to nie wykrecaj sie pomocnikiem . Klientowi tlumaczysz tak samo?Napisalem wyraznie ze to moja praca ale trzeba umiec czytac. Generalnie widze ze zaczyna ci brakowac argumentow? Jesli znajde czas to i ja powyciagam z Twoich kontekstow wypowiedzi i zamieszcze jako swoisty zestaw okreslajacytwoja osobowosc. . Masz może jakąś obsesję z tym śledzeniem swoich rozmówców? Nikt Twojej osobowości nie próbuje tu określać. Ty się zdecyduj też w końcu. Nie ja nie mam takiej obsesji w przeciwienstwie do ciebieMam Ci zacytować? Szkoda, że swoich zalet nie potrafisz udowodnić. Pokazali Ci niektórzy babole jakie popełniasz w robocie. Jak chcesz dorzucę się na temat Twoich projektów. Nie jestem teoretykiem w tej branży.ale moze pojde twoim sladem i wyciagne troche twoich wypowiedzi. Moze powinienes zaczac je edytowac i szybko zmieniac cyt.: Jesteś, glazurnikiem , projektantem czy psychoanalitykiem ? Póki co w każdej z tych dziedzin jesteś jedynie domorosłym gawędziarzem.Galzurnik, projektant, psychoanalityk... cos trafione, cos nie a moze i tak jeszcze za malo? Ale ty jak widac jestes kiepskim jasnowidzem i co zrozumiale bardzo nieudolnie ci to wychodzi. A tak na marginesie to pochelbiacie mi ta nagonka. Zachowujecie sie jak zagrozone samce... no ale zeby az tak. Nie trzeba, naprawde dziekuje za respekt ale nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.11.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Galzurnik, projektant, psychoanalityk... cos trafione, cos nie a moze i tak jeszcze za malo? Ale ty jak widac jestes kiepskim jasnowidzem i co zrozumiale bardzo nieudolnie ci to wychodzi. A tak na marginesie to pochelbiacie mi ta nagonka. Zachowujecie sie jak zagrozone samce... no ale zeby az tak. Nie trzeba, naprawde dziekuje za respekt ale nie trzeba. A Kolega wciąż się lansuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 23.11.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Galzurnik, projektant, psychoanalityk... cos trafione, cos nie a moze i tak jeszcze za malo? Ale ty jak widac jestes kiepskim jasnowidzem i co zrozumiale bardzo nieudolnie ci to wychodzi. A tak na marginesie to pochelbiacie mi ta nagonka. Zachowujecie sie jak zagrozone samce... no ale zeby az tak. Nie trzeba, naprawde dziekuje za respekt ale nie trzeba. A Kolega wciąż się lansuje ? Oj oczywiscie, jakze moglbym przepuscic okazje jaka daje mi wasza nagonka. Czyzby i tobie zaczynalo brakowac argumentow do podwazania moich prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts