Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na balkony oprócz płytek

Recommended Posts

Witam

Mam problem, mam troche u siebie balkonow, i jest zrobiona wylewka.

Zastanawiam sie teraz co zrobic aby jakos dobrze wygladzal balkon i nie zaciekal, bo juz widze ze pod blacha pod wylewka sa smugi od zaciekow

Plytki to raczej odpadajabo mialem kilka doswiadczen ze po jakims czasie od polozenia podejdzie gdzies woda, zamarznie i zaczynaja odchodzic.

I tu moje pytanie, widzialem gdzies w blokach ze maja zrobione balkony jakas specjalna masa, nieraz nawet z jakimis blyszczykami i podobnno jest to dobre i nawet fajnie wyglada . Co to takiego ??

Jaka firma produkuje i koszt ?

Pozdrawiam

Jednym z produktów jest Coelan, to rodzaj żywicy, może być posypana różnymi dekoracyjnymi warstwami, piaski, płatki itp, niestety nie wiem kto jest jego dystrybutorem w Polsce , napisz zapytanie: http://www.coelan.de/ , wiem że przesyłają także próbki i foldery. W Muratorze co miesiąc masz reklamę Sikafloor-400, też podobne przeznaczenie.

Spokojnie nadają się żywice. Czyste epoksydowe będą w czasie lekko żółkły - stąd lepiej poliuretanowe lub mieszanki uretanowo- epoksydowe.

Paletę gigant w tym zakresie ma dział floorings firmy BASF Construction Chemicals - uszczelnienia PCI, żywice d. firmy Conica i Ucrete. Wejdź na strony internetowe http://www.basf-cc.pl i pogrzeb.

To specjaliści od balkonów.

Sam mam 9 letnią żywicę. Technicznie bez zarzutu, z szarej jest szara z ółtym sztychem. Zalewałem przed tym sąsiadkę z dołu, od tego czasu 9 lat spokoju.