bortek79 23.02.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć! U nas na ławy zamówiliśmy 16m3, ale było to trochę za dużo i starczyło by w zupełności 14-15m3. Bloczków kupiliśmy na początku 1100szt. (grubość 12cm) i wystarczyło to na fundamenty i część tarasu. Na dokończenie tarasu i schody z przodu musieliśmy dokupić około 180 bloczków. Stali kupiłem 324m fi12 (27x12m) i 210 strzemion. Pręty poszły wszystkie, a strzemion trochę zostało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_n_d_r_z_e_j 20.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Przekopuję od jakiegoś czasu "podstawowy" wątek Protonowy. Wynotowałem sobie zmiany jakie wprowadzają (lub zamierzają wprowadzić) forumowicze. Oto one (niektóre w oryginalnym brzmieniu np. z uzasadnieniem): drzwi między pom. gospodarczym i garażem, poszerzenie drzwi wejściowych, powiększenie wiatrołapu (na długość całego pomieszczenia gospodarczego), likwidacja okna w salonie (od str. garażu), rezygnacja z okna w garderobie, rezygnacja ze spiżarki obok kuchni, powiększenie garażu i przedzielenie go ścianką w celu zrobienia schowka na kosiarkę, grill, itp. + spiżarkę, likwidacja jednego okna w kuchni na poddaszu likwidacja tych dwóch małych okienek, powiekszenie okna w salonie i przeniesienie go na środek ściany powiększenie okna w kotłowni, rezygnacja z łukowych okien, rezygnacja z przypór na rogach budynku powiększenie okna w łazience na parterze, odwróciliśmy bieg schodów wejście od strony salonu - zależy nam na dodatkowym pomieszczeniu gospodarczym pod schodami - schody będą lane”, Zmniejszenie okien dachowych z 140 na 118 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalViola 11.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 witam tez wlasnie zaczynamy budowe domu proton 1 te wszystkie zdjecia z realizacji bardzo sie przydadza. zauwazylem ze tylko jedna osoba zrobila narozniki domu jak w projekcie i zastanawia mnie czy bedzie z tym jakis problem. i mam jeszcze jedno pytanie jak rozwiazaliscie problem z wesciem na dach do kominow pomijajac droge komunikacyjna w wedlug projektu (wlazy dachowe) ale wejscie jest z jakiego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Seba 29.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam wszystkich Protonowiczów :) Jakiś czas temu zakupiliśmy projekt Proton II odbicie lustrzane i obecnie jesteśmy na etapie czekania na powoenie na budowę. Aha działeczkę mamy pod Wrocławiem - z tego co czytałam to są już śmiałkowie którzy się zdecydowali na budowę tego projektu pod Wrockiem:) Liczę na Waszą pomoc i doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEATAG115 20.03.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam! Bardzo proszę wszystkich budujących Protonka II o pomoc! Chodzi mi o informację dot. m2 powierzchni ścian.Nasz projekt jest w uzgodnieniach a my pilnie chcemy zakupić materiał. Nie wiemy ile potrzebujemy pustaków ceramicznych i bloczków fundamentowych ( chcielibyśmy się trochę podniesć min do 0,70m) Pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 07.03.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witajcie. Projekt Proton II lustro byłby dobry na nasza działkę z wjazdem od wschodu. Przez powiększenie garażu zyskujemy przestrzeń na kotłownię (2 piece: gaz + paliwo stałe). Mam tylko jeden dylemat....... aż 3 KOMINY! Nie dałoby się jednego przenieść? np. tego wentylacyjnego?Myślał ktoś o przeniesieniu kominka? jest taka techniczna mozliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katolik 19.09.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam, Odświeżam temat Protona II. Na wiosnę będę go budować. Jestem na etapie pozwolenia na budowę. Moje zmiany: poszerzenie garażu 0 40cm, podniesienie ścianki kolankowej do 100cm na gotowo, nad garażem powstaje mini pokój i pokaźny strych u góry, wydzielenie garderob, zmniejszenie pralni, żeby powiększyć pokój. Schody żelbetowe, a pod schodami komórka, powiększenie wiatrołapu, drzwi z garażu do domu.Może ktoś też będzie budował ten dom wiosną 2014? Jestem z Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katolik 15.05.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 No to budowa ruszyła. Już mamy dolną część domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia1211 05.06.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Gratulacje! Życzę wytrwałości My mieszkamy w Protonku I od września 2012. Świetny projekt a jeszcze przyjemniej się mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts