Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącza wodne

a_wOO

Recommended Posts

Witam,

jestem szczęśliwym (?) posiadaczem pozwolenia na budowę pod Grodziskiem Mazowieckim. Zleciłem załatwianie papierów niezależnej osobie i trochę zgłupiałem, jak się dowiedziałem, że muszę załatwiać jeszcze jakieś papiery odnośnie przyłącza wody zanim zabiorę się za budowę.

Czy do tego celu potrzebuję kogoś z uprawnieniami i czy mapka, którą posiadam w pozwoleniu (skala 1:500) wystarczy do złożenia dokumentów do Zakładu Wodociągów i Kanalizacji?

Z góry dziękuję za pomoc.

pzdr,

• 2 weeks później...

Witam

Zastanawiam się jakim cudem dostałes pozwolenie na budowę nie mając doumentów dotyczących przyłcza wodociagowego. :roll:

Jeżeli na mapce która posiadasz jest wrysowanywodociąg głowny do którego mozesz się podłaczyć to taka wystarczy, następnie musisz się udać do wodociągów po warunki przyłącza wodociągowego, a ztym papierkirm do kogos kto zaprojektuje takie przyłącze( musi mieć uprawnienia proektowe na sieci zewnętrzne) :D

Pozdrawiam

Dzięki za informację.

Nie pytaj, jak to jest możliwe, bo sam nie wiem. Poprosiłem firmę, która sprzedała mi działkę o załatwienie pozwolenia na budowę i załatwili.

Niestety dla mnie, mam za mało czasu na jeżdżenie po wszystkich urzędach, tak więc pozostałe pozwolenia też im zleciłem. Wygodne to, ale kosztowne.

Przynajmniej mogę się skupić na swojej własnej pracy i robić to, co potrafię najlepiej.

Pozdrawiam,

a_wOO

Witam

I nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że tę całą papierologię ktoś za Ciebie załatwia. :lol:

Papierki urzędy pozwolenia, coś okropnego zwłaszcza że nikt zbyt chętnie nie informuje ile jeszcze musisz załatwić, żeby załatwić kolejną rzecz, a wiadomo w tym wypadku jedno wynika z drugiego :roll:

Pozdrawiam

Hej!

Po pierwsze - sorki za ten dziwny cytat - to mój pierwszy kontakt z forum. Po drugie - życzę ci, abyś nie miał takich ciężkich przejść z urzędami.

Ta wygoda, jak napisałem kosztuje mnie niestety dobrych parę tysięcy złotych. Co prawda wchodzą w to wszystkie projekty, pomiary itd., ale mimo wszystko - mógłym mieć w zamian za to lepsze okna :D

Pozdrawiam,

a_wOO