AnetaS 08.03.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 WitamMam pewien dylemat i chciałabym zasięgnąć fachowej opinii.Aktualnie mam umowę o pracę na czas określony, która kończy mi się ostatniego maja. I jestem zdecydowana, że nie będę podpisywać kolejnej tylko z dniem zakończenia umowy odchodzę.Mam 18 dni starego urlopu tzn. z 2006 r. Czy muszę wykorzystać ten urlop do końca marca, a później zostanie mi tylko bieżący. Czy jest taka możliwość abym obydwa urlopy wykorzystała przed zakończeniem umowy, tzn. byłabym na urlopie przez cały maj i koniec kwietnia. I takie rozwiązanie najbardziej by mi pasowało. Wydaje mi się, że nie ma tu znaczenia ile pracuję w firmie, ale jeśli tak to idzie mi 7 roczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 08.03.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 możesz wykorzystac caly stary urlop przed rozwiązaniem umowy i proporcjonalna część nowego (w tej drugiej kwestii nie jestem pewna na 100%), jesli nie wykorzystasz firma wyplaci ci ekwiwalent za stary urlop i proporcjonalna część niewykorzystanego nowego (czyli 11 dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Tak jest.Musisz wykorzystać "stary" urlop do końca marca, a nowy ( proporcjonalnie) przed końcem umowy. Jeśli nie wykorzystasz nowego - dostaniesz ekwiwalent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 08.03.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Tak jest. Musisz wykorzystać "stary" urlop do końca marca, a nowy ( proporcjonalnie) przed końcem umowy. Jeśli nie wykorzystasz nowego - dostaniesz ekwiwalent. nie musi, tylko może wykorzystać "stary" urlop... prawo wykorzytania nabytego urlopu przedawnia przedawnia się po trzech latach... Pracodawca powinien udzielić jej "starego' urlopu do 31 marca, ale jeżeli tego nie zrobi to nic się z tym urlopem złego nie dzieje... to znaczy nie przepada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.03.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dziękuję za odpowiedzi. Skoro urlop nie przepada to cały marzec będę chodzić do pracy. Na razie to z kadr dostałam prykaz wykonania badań okresowych do końca marca. A w sprawie urlopu, kadrowa jeszcze nic nie mówi. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 12.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Polecam: http://www.prawo-pracy.plPzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts