mapeti 06.06.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witajcie! Dostałęm działkę rolną w spadku po dziadku o powierzchni 0,44ha (klasy gruntu IIIa, IVa, IVb) Działka ma wymiary 133x33m Chciałbym przekształcić, lub podzielić i przekształcić działkę z rolnej na budowlaną, po to by np. sprzedać jedną część i na drugiej rozpocząc budowę. Dowiadywałem się wcześniej w gminie... polecili mi podejśc do Urbanistki która prowadzi firmę (nieoficjalnie ma układy z gminą) Jednakże ta za podział na 2 działki i przekształcenie krzyczy 7000zł!! a inni nawet 12.000 Poradzcie co należy zrobić, ew. gdzie mozna coś przeczytac, pobrać jakieś wnioski by samemu zacząc przekształcać i w ogóle czy jest to wykonalne. Jak najlepiej ją przekształcić by odnieść największe korzyści ew. czy w okolicach Wrocławia są tanie firmy, ludzie którzy zajmują sie tym profesjonalnie i tanio tak wygląda działka d |------------------------------------------------------------ r | droga rolna o |------------------------------------------------------------ g | | | a | | | | | | g | | | l | | moja działka | o | inna działka | | 133m w | z mediami | | n | | | a | |____33m____| inne działki też z mediami Dzięki za każde info. Mapeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapeti 06.06.2003 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 d.|------------------------------------------------------------r.| droga rolnao.|------------------------------------------------------------g.|.......................... |;;;;;;;;;;;;;;;;;|a.|.......................... |;;;;;;;;;;;;;;;;;|...|...........................|;;;;;;;;;;;;;;;;;|g.|...........................|;;;;;;;;;;;;;;;;;|l..|...........................| moja działka |o.|......inna działka....|;;;;;;;;;;;;;;;;;| 133mw.|.....z mediami.......|;;;;;;;;;;;;;;;;;|n.|...........................|;;;;;;;;;;;;;;;;;|a.|...........................|____33m____| inne działki też z mediami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Najpierw musisz zmienić plan zagospodarowania przestrzennego. A to długa i męcząca droga. Ewentualnie, gdy w tej miejscowości nie ma obowiązującego planu zlożyć wniosek o warunki zabudowy i zagospodarowania przestrzennego. Też pewnie długo. Odrolnienie dopiero w drugiej kolejności.Możesz spróbować wybudować dom na działce siedliskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapeti 06.06.2003 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Dzwoniłem do UMiG i powiedzieli mi, że mam złożyć wniosek o zmianę zagospodarowania terenu (w obecnej chwili działka jest na mapie jako rezerwa budowlana - wiec wg mnie chyba powinno byc ok) Natomista co mnie zastanowiło, to fakt, iz pan poinormował mnie, że w 'mojej" wiosce został założony jakiś komitet, chodzi chyba o grupowe przekształcenie... tylko nie bardzo rozumiem, co ten komitet bedzie organizował... Mapeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts