Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dzienniczka Marty i Blazeja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj celt! :D

Zajrzałam, przeczytałam i czekam na ciąg dalszy oraz zdjęcia działki :D :D ...

Bardzo ładnie wyglądacie :D ...koteczek fajnisty :o :D.

Ja mam 2 zwykłe dachowce, ale też są milusie :wink: ..

Powodzenia!

Dzieki. Co do kotow. Wszystkie sa cool :-) Nie wazne rasowy czy nie. Zdjecia dzialki wkleje jak bede w domu czyt. poznym wieczorem

Witaj :D

Z uwagą będę śledziła twoje zmagania z budową. Szczególnie te dotyczące projektu. Mamy Podobne potrzeby lokalowe ;) Tak jak Wy, My też szukamy projektu z dwoma lokalami, jednak u nas utrudnieniem jest to, że chcemy taki projekt w pozwoleniu przerobic na bliźniaka i postawic go na dwóch działkach.

Pozdrowienia przesyła Agi Dawid i Dziunka czyli kotka brytyjska :)

A żona mądra, że tak ładnie Cie urobiła :wink:

Czesc siostrzyczko! Co tam na zachodzie? Bez zmian? :)

Dziekuje za mile slowa. Ja nawet nie odpisalem, ze Twoj domek tez jest super. Nie ma co ukrywac, ze troszke trzeba zagospodarowac teren wokol ale to kwestia czasu i srodkow wiec na pewno bedzie super !!!

Mam nadzieje, ze Cie w nim z Marta odwiedzimy!

• 2 weeks później...

Witaj celt :D

U nas jest identyczna sytuacja :roll:

Oryginalny projekt domu jest przewidziany na działkę z wjzdem od północy.

My mamy działeczkę z wjadem od południa.

Udało się nam tak wszystko dopasować, żeby było dobrze. Głównie chodzi o okna, żeby jak najbardziej doświetlały wnętrze.

Trzymam kciuki za poszukiwania wykonawcy :D

Do jesieni jeszcze sporo czasu i na pewno dobrzy fachowcy się znajdą :lol:

Będę do Was zaglądać.

Pozdrawiam kasia

OOOO nowy wpis. ALe milo. No i fajnie jest znalezc kogos, kto jak my porwal sie z projektem na dzialke z wjazdem od polnocy gsy posiada dzialke, na ktora wjazd jest od poludnia. My zrobimy to tak, ze dodamy wykusz w domu oraz dodatkowe drzwi tak, zeby 2 taras byl od zachodu. Caly dom przesuniemy do prawej (wschodniej) sciany dzialki.

Pozdrawiam

Witam! Gratuluję zakupu działki :D

My też mamy projekt na działkę z wjazdem od północy, a nasza działka oczywiście ma wjazd od południa. Przenieśliśmy taras na zachód i dzięki wywaleniu ściany między kuchnią a salonem mam nadzieję będzie jaśniej :)

Podoba mi sie Wasz projekt, trzymam kciuki za znalezienie dobrego wykonawcy :D

Celt, widzę, że powoli do przodu :wink:

Mała uwaga co do badań geotechnicznych i tego co u sąsiada. Na podstawie mojego przykładu to są bajki. U mnie wody latem nie było wcale, 2 tygodnie temu miałem na 0,6-0,7m. na wjeździe działki woda na 1,5m. Działka obok : humusu catepilar nie był w stanie zdjąć bo się zakopał, u mnie poszło bez problemu. Dla własnego spokoju zróbcie te badania. przy domu za 300-400k te nawet 1k za badania to nic a będziesz wiedział co masz. U mnie nawet dzięki temu zaoszczędzę na bloczkach :lol:

Michal, a kto ci te badania robil ?

I drugie pytanie bedziesz kopal studnie ?

Badania robił mi GeoProjekt ze Szczepankowa. Dzisiaj odbieram pełną dokumentację. Jakby coś mogę podesłać trochę skanów no i fotki z wierceń.

Co do studni to jeszcze nie wiem, być może kiedyś ale nie na tym etapie. Wodę na działce z rurociągu już mam (od czwartku :wink: ) więc mi się nie spieszy a studni przesunąć się nie da więc wole poczekać z wierceniem/kopaniem jak już dom będzie stał i jakiś pomysł na ogród będzie (już jest ale wzrokowiec jestem wieć wolę poczekać)

btw. kiedys byliśmy prawie sąsiadami bo do 2005 roku mieszkałem na Tysiąclecia 8)