malmuc 03.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witaj Celt bedziem zagladac co slychowywac u Was Projekt piszesz ma kilka istostnych wad, to moze wybierzcie cosik innego sprawdzonego tu na forum, a jednoczesnie zblizonego do Waszego projektu bo rozumiem, ze z wielu wzgledów wam pasował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.04.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Spelnienia wielkanocnej pisanki i mokrego poniedzialku.... .......zyczy Frosia i Frosch http://bilderkiste.de/phpcliparts/media/kueken01e.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 07.04.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/23/530.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.04.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.spdebno.ugnowytarg.pl/obrazy/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.04.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.gifs.ch/Festtage/ostern/images/Hasepip.gif Pogodnych i pełnych miłości Świąt Wielkanocnych Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.04.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Wesołych Świąt!!! Cieszę się, żeście się zdecydowali na projekt Dobrze, że myslicie juz o wnętrzach- to procentuje później na każdym etapie budowy. Jeśli możecie sobie pozwolić na projektanata wnętrz to korzystjacie smiało w dobrodziejstw wiedzy tych ludzi A co do reszty napisałam info na priv- mam nadzieję, że się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 12.04.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam! I powodzenia w budowaniu życzę! Co do solarów to sam sie nad tym zastanawiam. Tylko, że jakby co to na pewno nie bedę kupował gotowych ale sam sobie zrobię. Wtedy ma to może jakis sens, bo przy tych cenach to raczej ciężko będzie z ich zwrotem. Ale to jeszcze daleko przede mną. Za czas jakiś może pogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 12.04.2007 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 HejkaJutro zajrze do ciebie bo dzisiaj jzu nie mam sil. Ja zobacze jak to cenowo bedzie wygladalo w stosunku do calej inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 13.04.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 co do solarków, reku i gwc, w skrócie wygląda to tak :- solary mają dawać "darmowe" ciepło- reku ma odzyskiwać tracone ciepło z wywiewanego powietrza- gwc ma ogrzewać powietrze nawiewane zimą i oziębiać nawiewane latem, wiosną i jesienią nie jest potrzebne to tak z grubsza, bo dochodzi jeszcze wygoda użytkowania, połączenie systemów, filtracja w przypadku gwc itpTylko solary traktuj jako źródło czystej energii (cieplnej w tym przypadku), gwc częściowo a reku wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Tak naprawdę, to im więcej "bajerów" połączysz ze sobą, tym mniejsze jednostkowe zyski. Np. jeśli będziesz miał dobre reku, to wtedy automatycznie będziesz miał mniejsze zapotrzebowanie na ciepło, bo dużą część uciekającego ciepła będziesz odzyskiwał. Jeśli będziesz miał mniejsze zapotrzebowanie, to duże nakłady na solary nie zwrócą Ci się już tak szybko, bo koszt grzania gazem nie wyjdzie taki duży, no chyba że chodziłoby tylko o c.w.u., ale tu też kwestia do rozstrzygnięcia: czy solary i tańszy, mniej ekonomiczny kocioł, czy kocioł z wyższej półki, lecz wtedy czas zwrotu z solarów będzie dłuższy.Mi się wydaje że na razie, póki te wszystkie nowinki są drogie, to nie ma sensu pakować się we wszystko. Nakłady inwestycyjne wyjdą Ci bardzo duże.Może zrób tak jak wiele osób: najpierw wentylacja mechaniczna z reku (bo kanały musisz rozprowadzić w trakcie budowy), do tego wyjście pod gwc, które jeśli stwierdzisz że potrzebne to dobudujesz ewentualnie później, i do tego wyprowadzone podłączenia do solarów, które też ewentualnie później możesz domontować, jak uznasz że warto i jak ceny trochę spadną.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 25.04.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzieki za odpowiedz. Ja w takim razie zabralem sie od konca bo myslalem w pierwszym stopniu o zamontoaniu solarow i na tym koniec. Czy kosztorys reku dla mojego domu dystrybutor tych urzadzen zrobi mi gratis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Tak, zrobią Ci wstępną wycenę gratis. Od razu uprzedzam, żebyś przygotował się na szok cenowy Za sam montaż specjalistyczne firmy życzą sobie ok. 5 tys. zł!!! Razem z centralą, kanałami i innymi duperelami wyjdzie Ci pewnie ok. 20.000 zł, oczywiście w zależności od reku na który sie zdecydujesz. Wycena którą dostałeś za stan surowy - jak dla mnie prawdziwy kosmos. Szukaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Będe tu zagladała bo jesteśmy na tym samym etapie- szukanie wykonawcy Powierzchniowo dom bedę miała zblizony do twojego więc jestem bardzo ciekawa jaką dostaniesz wycenę. Pozdrawiam i trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 25.04.2007 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Verunia a gdzie sie bedziesz budowala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Verunia a gdzie sie bedziesz budowala ? W Chybach , więc po przeciwnej stronie P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 04.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 tak patrzę na te Twoje ceny i tanio nie jest: np. mój kier. bud. zażyczył sobie 1800złmapki miałem za 400 zł (12 szt.) ale za to projekt to mnie kosztował 1550 zł + 1600 za adaptację. Fakt że mój dom jest mniejszy... powierzchnia netto: 182 m2powierzchnia przy h>1,90: 160 m2wysokość: 7,79 mkubatura: 615 m3O cenie działki nie piszę, bo kupowałem ją 3 lata temu, a to w tej kwestii zupełnie inna epoka (płaciłem niecałe 50zł za metr kwadratowy). Dziwi mnie za to pozycja "wypis" - czy to wypis z KW? bo jeśli tak to powiem że ja za tą przyjemność zapłaciłem 30zł, ile dokładnie zapłaciłem za poświadczone kopie aktu notarialnego nie pamiętam, przypominam sobie, że kancelaria winszowała sobie 7zł za stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 10.07.2007 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Włoczykij, wypis, to był wypis z planu zagospodarowania terenu wraz z warunkami zabudowy - tu chyba cena zależy od Urzędzu Gminy...No nam wyszło 70 zyla.Kierbud, fakt, nie najtańszy, ale za to taki, co cześto na budowę wpada i rzeczywiscie ma wszystko pod kontrolą.A te 450 zł dalismy za 16 sztuk mapek.No projekt też nue był super tani, a ta cena jest bez adaptacji (1400zł), no ale my mieliśmy zawęzone pole wyboru z racji domu dwupokoleniowego. A swoja drogą, Towja działka, jak na 3 lata temu, to też najtansza nie była chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 10.07.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 no nie była ale prąd i wodę (studnia) miała i jeszcze domek drewniany 35m2 solidny... no i jak byś otoczenie zobaczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.07.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 No mam nadzieje ,ze kiedys zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 11.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 zapraszam!Ja bywam często ale późnym popołudniem. BTW: Dzwoniłem do pani Joanny którą polecałeś - jutro mamy się spotkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts