Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dzienniczka Marty i Blazeja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do wejscia - tak musi byc. Nie znalezlismy domu ktory nam sie podobal a ktory mial 2 oddzielne wejscia. Poza tym ja jestem przyzwyczajony do takiej "bliskosci". I nie powiem jest to mega wygodne jak sie ma dzieciaki :))))

Kamienna sciana tez nam sie podoba. Pojawi sie ona jeszcze w innej czesci domu. Wyczulem ten wywazony ton w twoim glosie :) sugerujacy - kurcze ine za bardzo. Spokojnie. Wiele sie zmieni. Nie bedzie tak surowo jak teraz gdy wszystkie sciany sa prawie biale

ogladam sobie wizualizacje i super mi sie podobaja:)

mam juz od Ciebie numer do Pani Asi, wiec pewnie do niej zadzwonimy co i jak sie dowiedziec, ach slicznie to wyglada naprawde:)

czy moglbys mi napisac na priv jak mniej wiecej cenowo sie ksztaltuje usluga? czy to za metry, czy za pomeiszczenia, czy za caly dom?

pozdrawiam

marta

agakz: wizualizacje są w szerokim kącie i rzeczywiście wyglądają na bardziej przestrzenne niż w rzeczywistosci...niestety :-? Przy pierwszym oglądaniu pytaliśmy się nawet, czy Aśka nie pomyliła projektów... :wink:

verunia: umówieni jesteśmy na dół, klatke schodową + łazienki; co do pokoi, to chyba tylko razem pomyślimy na układem ścian na górze, na razie stoja tylko nośne.

Nie no, wizualizacja wnętrz super. Zastanowiłabym sie tylko nad lokalizacją telewizora. Tak koło kominka o podobnym kształcie to trochę będa ze soba konkurowac

Masz racje. Dlatego tez powstala wizualizacja v2 i moze beda kolejne. No ale jesli chodzi o wypoczynek+tv to zdecydowanie bedzie tak jak na zdjeciach 3d w wersji nr 2.

Hej

Z czego beda zrobione te prostokaty zaslaniajace boczna sciane spizarki/

Nie wiem :) Pewnie ze szkla :)

Na scyńści na zdrowie

na to Boże Narodzyni

Cobyście byli zdrowi weseli

jako w niebie janieli

Cobyście mieli pełno gości

jako na gałonzce łości

Cobyście mieli pełne łobory pełne pudła

coby wom gospodyni przy piecu nie schudła

Coby sie Wom darzyło kopiło

dyślem do stodoły łobruciło

Tak Wom Boze dej

HEJ HEJ HEJ

http://img91.imageshack.us/img91/9103/thumb5501crazyfrogxmasoef3.jpg

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień,

Z barszczem, z grzybami, z karpiem,

Z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

A w Święta,

Niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe

Niech Wam pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką! -

Pod świeczek łuną jasną

Życzcie sobie – najwięcej

Zwykłego, ludzkiego szczęścia

http://images33.fotosik.pl/85/57b214e388bc603b.jpg

• 2 weeks później...

Hej Celt! :D

trafiłam :)

w wykańczaniu wnętrz widzę u Was inny kierunek, ale zapowiada sie bardzo ładnie - czy zamierzacie pozostać przy takich barwach jak na wizualizacji? pisałeś coś o kolorach, ale nie wiem jakie planujecie?

a kolorystyka elewacji pozostanie taka jak w projekcie?

rozumiem, że mieszkanie dla teściowej będzie wyglądało jak w projekcie? dosyć fajnie to rozwiązali :)

jestem też ciekawa, czy będziecie robić dwie łazienki na górze?

pozdraiwam i życzę wielu wielu sukcesów budowlanych! :D

Dół ma okolo 100 mkw (bez garaży).

Co do kolorów, to będą podobne jak na wizualizacjach, generalnie tonacja brąz-beż-szary-grafit.

Elewacja inna, sam dach robimy brązowy, a tynki albo kremowe, albo cos w odcieniach zieleni/oliwki.jeszcze nie zdecydowaliśmy.

Na górze tylko 1 łazienka, ale duża (połaczona z pom.gosp.) , z drugiej robimy dużą garderobę.

I saune ;-)

• 2 weeks później...

Cześć celt i spółka :D

Bylismy dziś u Was i już od wjazdu zazdrosciliśmy, że macie taką ładną drogę dojazdową, dopóki się nie zaryliśmy przy zawracaniu... :D

A poważnie, to fajnie to wszystko wygląda. Mai najbardziej podobało się poddasze bez ścianek działowych - stwierdziła, że chce taki pokój.

Słuchaj, moze już o tym było, ale nie pamiętam. Co zdecydowało o tym, że robicie styropian na Porotherm?