Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dzienniczka Marty i Blazeja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrowienia od sąsiadki z Gowarzewa:)

Mam pytanie o media, bo w kosztach doczytałam, że macie wszystkie media. O ile pamietam to Kruszewnia nie liczy sobie wiele domów,a macie madia, a my w Gowarzewie ( my tzn ok 100 działkowiczów) walczymy o prąd - Enea z Wrześni odmawia prądu z uwagi na brak miejsca na postawienie trafo, a gazownia z przyczyn ekonomicznych:( No i Ci pierwsi, którzy chcieliby niedługo zamieszkać, maja duzy problem, przede wszystkim ze względu na kredyty.

A propos ocieplenia to ja tez myslałam o wełnie, ale chyba ekonomia zmusi mnie do styropianu - jaka grubość cegły i styropianu zastosowałeś. Z góry dziekuję za podpowiedź. Miłej niedzieli.

Aga

agula11, u nas w ulicy prąd i gaz już był, bo 3 działki dalej rok temu juz zamieszkali sąsiedzi, i oni wszystkie media ciągnęli. A o co chodzi z tymi względami ekonomicznymi z gazowni??Bo jesli masz na myśli pierwsze pismo, ktore przysyłają, to jest to ich standardowa odpowiedxź, my tez taką dostaliśmy, a gaz przecież jest w ulicy naszej....Prąd poszedł szybko, fakt. A z gazem nie panikujemy, bo musimy mieć na jesień jak się wprowadzimy.

no nareszcie:) ja juz dostałam druga odmowę na wnisek o przyłącze z terminem oddania do użytkuna wrzesień 2008. Gazownia twierdzi, że za mało chętnych, żeby zaczynac inwestycją - tojes pole na ca 100 działek, ale zbyt mało ludzi wystapiło o przyłącze gazowe i dlatego jest odmowa. Piszą , że w przyszłości sie to może zmienić, więc nie panikuję - od czego są butle z gazem:0 choc nie tego człowiek oczekuje w 21 wieku. Ale z prądem to są dopiero jajca. Kłotnie z eneą i gminą, ech szkoda gadac, a bez prądu nie ma odbioru budynku, a bez odbioru nie ma zamknięcia kredytu, reszta w domysle:( Nasz domek nie jest przy samej ulicy, tylko jakieś 80 m. Nie usmiecha mi się płacic za cały ten odcinek.

• 1 month później...

hej Bart!

niestety, my nie budujemy gospodarczo, tylko z generalnym wykonawcą, więc nie mogę podać żadnych namiarów na hurtownie, itp, bo się tym zupełnie nie zajmuję....

Zajrzyj na grupy wielkopolskie: wiosna 2007 i jesień 2007 - tam na pewno coś Ci doradzą.

pozdrawiam!

Co do studni, to nie doradzę bo studnia u nas już była jak kupilismy działkę. Co do Waszych apartamentów, to moja młoda była zachwycona tą powierzchnią na górze i stwierdziła, że przydałby się jej taki duży pokój :D Ja jestem za maksymalną ilością szaf, garderób, schowków, tego nigdy za wiele. Nie chodzi o zagracenie domu, ale jest mnóstwo rzeczy, które są potrzebne, tylko np rzadko :D

a na jakim etapie jest domek teraz, bo cos cicho siedzicie?

melduję, że skorzystamy z pomocy architekt, którą poleciłes:) za tydzien pierwsze spotkanie wizualizacyjno koncepcyjne i nie mogę się doczekac:)

Fajnie, na pewno bedziecie zadowoleni! My wlasnie doebralismy cala teczke od Aski z ryzunkami scianek dzialowych, oswietleniem, kontaktami, pstryczkami i co tam jeszcze.

• 2 weeks później...

cóz.....akurat ja (marta) chciałam wyspe a nie półwysep, ale z barkiem od strony salonu....Jednak nas Asia przekonała do zabudowy z jednej strony, ponieważ mamy tam wejście do spiżarni i ten element akurat nie należy do dekoracyjnych, więc warto to troche schowac, poza tym obok spiżarni bedzie lodówka, która też nie musi być super widoczna z salonu.

a kuchnia chyba wyjdzie około 15 mkw-całe pomieszczenie ma 53 mkw, i po podziałach na kuchnie jakoś tak wychodzi...