celt 20.01.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 no, nas tez dojazd urzekł i właściwie dopiero wczoraj po raz pierwszy takie tam błoto widzieliśmy-droga była utwardzana w maju...Do tej pory było ok. Na szczeście my od asfaltu nie mamy daleko... Wg projektu jest protherm+styropian wiec pewnie tak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.01.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Wg projektu jest protherm+styropian więc pewnie tak bedzie. Twój wykonawca twierdzi, że na pewno po prost się naczytałam o tych termosach ze styropianu i już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 21.01.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja jakos sie nad tym gleboko nie zastanwialem. Poczatkowo myslalem o welnie ale byl z nia problem jeszcze w zeszlym roku. Wiekszosc znajomych ma styropian i nic nie mowia o termosach wiec bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ta druga wizualizacja jest dużo lepsza . Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 21.01.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 to my jzu jestesmy daleko za ta wizualizacja - szczegolnien w kwestii kuchni bo faktycznie jak pisalem wczesniej co do salonu to jestesmy zgodni, ze mniej wiecej bedzie wygladal jak na wizualziacji nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 27.01.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Pozdrowienia od sąsiadki z Gowarzewa:)Mam pytanie o media, bo w kosztach doczytałam, że macie wszystkie media. O ile pamietam to Kruszewnia nie liczy sobie wiele domów,a macie madia, a my w Gowarzewie ( my tzn ok 100 działkowiczów) walczymy o prąd - Enea z Wrześni odmawia prądu z uwagi na brak miejsca na postawienie trafo, a gazownia z przyczyn ekonomicznych:( No i Ci pierwsi, którzy chcieliby niedługo zamieszkać, maja duzy problem, przede wszystkim ze względu na kredyty. A propos ocieplenia to ja tez myslałam o wełnie, ale chyba ekonomia zmusi mnie do styropianu - jaka grubość cegły i styropianu zastosowałeś. Z góry dziekuję za podpowiedź. Miłej niedzieli.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 29.01.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 agula11, u nas w ulicy prąd i gaz już był, bo 3 działki dalej rok temu juz zamieszkali sąsiedzi, i oni wszystkie media ciągnęli. A o co chodzi z tymi względami ekonomicznymi z gazowni??Bo jesli masz na myśli pierwsze pismo, ktore przysyłają, to jest to ich standardowa odpowiedxź, my tez taką dostaliśmy, a gaz przecież jest w ulicy naszej....Prąd poszedł szybko, fakt. A z gazem nie panikujemy, bo musimy mieć na jesień jak się wprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 29.01.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 no nareszcie:) ja juz dostałam druga odmowę na wnisek o przyłącze z terminem oddania do użytkuna wrzesień 2008. Gazownia twierdzi, że za mało chętnych, żeby zaczynac inwestycją - tojes pole na ca 100 działek, ale zbyt mało ludzi wystapiło o przyłącze gazowe i dlatego jest odmowa. Piszą , że w przyszłości sie to może zmienić, więc nie panikuję - od czego są butle z gazem:0 choc nie tego człowiek oczekuje w 21 wieku. Ale z prądem to są dopiero jajca. Kłotnie z eneą i gminą, ech szkoda gadac, a bez prądu nie ma odbioru budynku, a bez odbioru nie ma zamknięcia kredytu, reszta w domysle:( Nasz domek nie jest przy samej ulicy, tylko jakieś 80 m. Nie usmiecha mi się płacic za cały ten odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 29.01.2008 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Z tym gazem to dziwne bo jak nasi sasiedzi sie budowali to byli pierwsi i nie bylo innych inwestycji a rure z gazem Gazownia pobudowala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart2007 04.03.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witaj!Zamierzam się budować niedaleko Ciebie, w Gortatowie. Pewnie masz rozpoznane hurtownie budowlane w Swarzędzu i okolicy. Dałbyś jakieś namiary?Pozdrawiam-- Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 04.03.2008 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 hej Bart! niestety, my nie budujemy gospodarczo, tylko z generalnym wykonawcą, więc nie mogę podać żadnych namiarów na hurtownie, itp, bo się tym zupełnie nie zajmuję....Zajrzyj na grupy wielkopolskie: wiosna 2007 i jesień 2007 - tam na pewno coś Ci doradzą.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 04.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 a na jakim etapie jest domek teraz, bo cos cicho siedzicie? melduję, że skorzystamy z pomocy architekt, którą poleciłes:) za tydzien pierwsze spotkanie wizualizacyjno koncepcyjne i nie mogę się doczekac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 04.03.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 marta, myśle, ze będziecie zadowoleni U nas za 2 tyg. montaż okien, elektryka, taras, szambo-to wszystko do konca marca. Potem wyrównamy teren i jakiś płot sobie sprawimy, chcemy też odrobinę trawki za domem juz posiac no i potem dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Co do studni, to nie doradzę bo studnia u nas już była jak kupilismy działkę. Co do Waszych apartamentów, to moja młoda była zachwycona tą powierzchnią na górze i stwierdziła, że przydałby się jej taki duży pokój Ja jestem za maksymalną ilością szaf, garderób, schowków, tego nigdy za wiele. Nie chodzi o zagracenie domu, ale jest mnóstwo rzeczy, które są potrzebne, tylko np rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.03.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 no zgadzam sie co dot tych schowków....U nas tego za wiele nie bedzie, ale cos tam się udało wygospodarowac, np dodatkowy za sauna -wejscie z pokoju gościnno-kinowego. Plus chyba jeszcze uda sie skombinowac mały stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.03.2008 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 a na jakim etapie jest domek teraz, bo cos cicho siedzicie? melduję, że skorzystamy z pomocy architekt, którą poleciłes:) za tydzien pierwsze spotkanie wizualizacyjno koncepcyjne i nie mogę się doczekac:) Fajnie, na pewno bedziecie zadowoleni! My wlasnie doebralismy cala teczke od Aski z ryzunkami scianek dzialowych, oswietleniem, kontaktami, pstryczkami i co tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 19.03.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dzień dobry mam pytanie jaką dachówkę położyliście? Wygląda bardzo ładnie. Z góry dziękuję. pozdrawiam mika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 19.03.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Hej. Dachowka to Braas Celtycka brazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 19.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 czy moglbys powiedziec mi, jaka duza jest Wasza kuchnia? i dlaczego nie wzieliscie wyspy tylko barek? Asia nam proponuje wyspe, mi sie jednak troche to nie podoba, bylabym za barkiem tez, wiec chetnie uslysze, co Wami kierowalo:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 19.03.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 cóz.....akurat ja (marta) chciałam wyspe a nie półwysep, ale z barkiem od strony salonu....Jednak nas Asia przekonała do zabudowy z jednej strony, ponieważ mamy tam wejście do spiżarni i ten element akurat nie należy do dekoracyjnych, więc warto to troche schowac, poza tym obok spiżarni bedzie lodówka, która też nie musi być super widoczna z salonu. a kuchnia chyba wyjdzie około 15 mkw-całe pomieszczenie ma 53 mkw, i po podziałach na kuchnie jakoś tak wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts