bobiczek 22.02.2002 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Zastanawiam się czy nie zaoszczędzić i zamiast Porothermu 44 P+Wwybrać Poromur od Jopka też P+W.Cena jest dosyć mocno inna(tańsza) parametry podobne natomiast nie wiem jak z jakością i całą resztą przy budowaniu.Czy ktoś testował Poromur na budowie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorysat 23.02.2002 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Też jestem tym zainteresowany.Wprawdzie w projekcie mam Ytong gr 25, ale zastana wiam się nad poromurem i tutaj znowu dylemat.Czy murować na 338 czy na 250? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 24.02.2002 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2002 myślę,że róznica między jednym a drugim jest taka,że jeden ma parametry potwierdzone badaniami drugi zaś nie. Jeden z nich poryzowany jest w około 30 % objętościowo ,drugi poniżej 20%(to ma zasadniczy wpływ na parametry cieplne. pomijam inne rzeczy. Który jest który to już zagadka.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts