Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krakus "nowy"

Recommended Posts

Czołem.

Dwa słowa o mnie: mieszkam w starej kamienicy (z 1927 roku), cegła i czerwona i żółta, tynk wapienny, ogrzewanie CO, prąd i gaz.

Nieustanne remonty wykonuję samodzielnie, czasem z pomocą żony. Żona głównie dobiera kolory, tapety i inne "rozkałady" miejsc.

Co potrafię (a przynajmniej wykonuję :-) ):, w zakresie prac "mieszkaniowych":

układanie płytek ceramicznych (wolę neutralne określenie, bo flizy i glazura... ),
    malowanie,
    renowacja "drewna" - opalanie, szpachlowanie + wszelkie prace związane z okuciami, zamkami w drzwiach i oknach, szklenie,
    klejenie instalacji wodociągowej i łączenie ze stalową (ze stalową również radzę sobie całkiem dobrze, tyle tylko, że nie mam niczego do gwintowania),
    biały montaż (zabudowa wanny, kabina prysznicowa + brodzik),
    instalacja armatury,
    wymiana przewodów elektrycznych i puszek,
    proste prace tynkarskie i murarskie z udziałem bloczków gazobetonowych,
    ścianki z płyty kartonowo-gipsowej,
    projektuję i wykonuję (po przycięciu na wymiar) meble kuchenne i pokojowe (płyta wiórowa 18mm),
    wszelkie prace związane z ręczną obróbką metalu,

i jeszcze pare innych, ale mam nadzieję, że powyższe wystarczy :-) bo i maszyną do szycia również władam.

Na codzień pracuję jako informatyk-programista, mam córcie i małą hodowlę koszatniczek: http://www.tomekmy.republika.pl/koszatniczki/koszatniczki.html

Pozdrawiam.

Tomek

• 2 weeks później...