beata300 08.03.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam, ostatnio wpadłam na pomysł by się wyprowadzić z mieszkania, na naszą działkę, na której stoi stary dom z przybudówką.Chciałabym stary dom (drewniany obmurowany), rozebrać pozostawiając przybudówkę, a w miejsce starego postawić nowy dom. Właściwie nie wiem, od czego zacząć. Jak się postępuje w takiej sytuacji?.W tej chwili do starego domu podłączone są media, gaz ziemny, woda ze studni głębinowej i prąd, jak postąpić z mediami by je zabezpieczyć.Może ktoś mnie pokieruje, czytam od jakiegoś czasu wasze forum i wiem, że są tu bardzo mądre i doświadczone istoty w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmundzia 08.03.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Sama chętnie poczytam, jak to zrobić, bo jestem w podobnej sytuacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 09.03.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Postępowanie będzie takie jak przy "normalnej" budowie domu. Czyli musisz mieć pozwolenie na budowę, a aby je dostać trzeba mieć projekt wykonany na podstawie warunków zabudowych wydanych przez gminę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata300 10.03.2007 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Może ktoś więcej się wypowie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 12.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Trzeba niestety tak jak poprzedniczka pisała. Po piersze wystąpić do gminy o warunki zabudowy, w między czasie można robić mapkę do celów projektowych. Następnie trzeba zrobić projekt , i ze wszystkimi potrzebnymi papiórami złożyc o pozwolenie na budowę. Nie wiem tylko jak w kwestii rozbiórki, ale z tego co sie orietuję to na rozbiórke tez trzeba miec pozwolenie czy trzeba zgłosić. Może ktoś mądrzejszy w tej kwestii Ci podpowiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts