mieczyk 07.05.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 janus_z, zapadł jakiś wyrok co do fex'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.05.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 ja tymczasem zdecydowałem się na zakup kociołka FEX - PLUS 30H oczywiście z hybrydą.Mam nadzieję, że to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 19.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 no i kociołek już przyjechał do mnie na budowę. Kocioł dostarczyła firma kurierska w stanie nienaruszonym. Teraz instalator wykonuje hydraulikę i niedługo będzie podłączany kociołek. Zobaczymy jak się będzie sprawował w sezonie grzewczym. Co tam słychać u grzejących FEX-em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczyk 22.10.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a tak w ogóle to długo na niego czekałeś?! od momentu zamówienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 22.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 w maju go zamówiłem i zadatkowałem, a odbiór planowałem na jesień, także wszystko zgodnie z moim planem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjan 22.10.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Brdzo proszę napiszcie coś o instalacjach posiadanych przy tych "dolniakach". Pewnie musi być stal lub miedź. Imponujące są te opisy o rozpalaniu na początku sezonu i gaszeniu po sezonie i paleniu "wszystkiego" (oczywiście w granicach przyzwoitości). Mam Sas-a górniaka - tak myślę bo miałowy ze sterownikiem. Do tego instalacja: stal do rozdzielacza, od rozdzielacza do grzejników PEXAL. Oczyswiście zbiornik wyrównawczy. Na stabilność temperatury nie narzekam, użytkuje go teraz 7-my sezon i nigdy mnie nie zaskoczył nieplanowanym wzrostem temperatury. Przy temperaturze na zewnątrz do -5 trzeba go rozpalać co 1.5 doby. Niestety najgorsze jest czyszczenie kotła, zasyp i rozpalanie. Po co to piszę? Myślę że trzeba szykować się do zmiany kotła bo po 7 latach eksploatacji takiego kotła należy się liczyć z awarią typu przepalenie itd. Początkowo myślałem o kotle z podajnikiem, ale ceny groszku szaleją. To co piszecie o tych cudownych dolniakach jest imponujace, ale w mojej sytuacji bardzo ważna jest stabilność temperatury -PEXAL nie zniesie zagotowania wody a jest puszczony w wylewce.Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys74 22.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam.Posiadam drugi sezon SAS 23 kw. z elektroniką .-stalopalnosc bezproblemowo rowniez w kombinacji z drewnem.14-16 godz bez problemu przy 50 st. na zasilaniu-piec rozpalany na poczatku a wygaszany na koncu sezonu-powierzchnia grzana 70 m podlogowki oraz 70m grzejniki plus garaz plus klatka schodowa plus 100 l boiler-pewne problemy ze smola ale to cecha dolniakow , przepal wyzsza temp. rozw. problem , ewentualnie Sadpal raz w miesiacu przed czyszczeniem. ogolnie jestem bardzo zadowolony majac porownanie niestety tylko do zebca u mamy choc nie wiem czy to dobre porownanie.pozdrawiamkrzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.12.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Zapraszamy do obejrzenia filmu z cyklu Muratora: Czym ogrzewać dom. Odcinek o doświadczeniach z grzaniem kotłem zgazowującym drewno: Zobacz inne filmu murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts