Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bluszcz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 252
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

monikagrabska napisał:
jutro zaczynam z fundamentami.

powiedzcie mi jakiej firmy daliście okna połaciowe.

pewien handlowiec namawia mnie na okna ROTO plastikowe, są trochę droższe od Fakro bądź Velux, ale mało kto je montował a tym bardziej pcv.

Moniko gratujuję że już ruszacie z budową. My wybraliśmy okna velux, ale montaż ich dopiero za tydzień. :D

monikagrabska napisał:
a i ja się dołączam się do tych gratulacji, :wink:

.........................i poszło fundamenty zalane

reszta w lipcu.teraz biegam i próbuje zgrać resztę to jest dekarza i cieślę.

może jakoś to pójdzie .mam pytankon do Was , deskowaliście dach bluszcza pod dachówkę?

Tak deskowaliśmy dach i jeśli miała bym się jeszcze raz budować to bym zrobiła dokładnie tak samo

monikagrabska napisał:
a i ja się dołączam się do tych gratulacji, :wink:

.........................i poszło fundamenty zalane

reszta w lipcu.teraz biegam i próbuje zgrać resztę to jest dekarza i cieślę.

może jakoś to pójdzie .mam pytankon do Was , deskowaliście dach bluszcza pod dachówkę?

Tak deskowaliśmy dach i jeśli miała bym się jeszcze raz budować to bym zrobiła dokładnie tak samo.

Nie wyobrażam sobie jak taki ciężki dach może być bez papy i desek a po za tym to jak sobie bycie wyobrazali np. zmianę po latach pokrycia dachu bez desek i papy

Bluszcz 2 napisał:
Bluszczowcu masz piękny domek, chyba wiem gdzie się budujesz,

Nasz Bluszczyk jest można powiedziećć po drugiej stronie lasu

Pozdrawiam

Nie trudno znaleźć nasz domek. Jak będziesz kiedyś w okolicy to zapraszam. Jak to przy budowie bywa, jesteśmy tam bardzo często szczególnie popołudniami. Jeszcze raz zapraszam.

U nas nie ma przejścia z kuchni do salonu dlatego też telewizor będzie stał w tym rogu (między wykuszem a kominkiem) - tak by było najlepiej bo można siedziec przodem do telewizora i do kominka jednoczesnie.

Jest jeszcze mozliwość ustawienia telewizora między wykuszem a pierwszym oknem od strony tarasu.

Więcej mozliwości nie mamy bo nie mamy też ściany rozdzielającej salon z pokojem na dole.

I mamy inny rozstaw okien w salonie, wyjście na taras mamy pod balkonem:

http://img87.imageshack.us/img87/2373/zdjecie094yt0.jpg

• 2 weeks później...