Bluszcz 2 21.06.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Drzwi zewnętrzne były kupowane w Wołominie na ul. Radzymińskiej u Kaczmarczyka tago za stacją paliw (powód: gotowe były od ręki i takie nam pasowały), jeśli chodzi o wewnętrzne to też w Wolominie byly zamawiane tylko że u Ponichtery na ul. Armii krajowej koło Stolarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 07.07.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Śliczny domek.Jaki macie kolor dachówki? To jest cementowa czy ceramika?Jaki kolor okien?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszcz 2 10.07.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Kolor dachówki to ceglany, dachówka cementowa firmy Pro Dach, okna są koloru złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 10.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Bardzo ladny domek..... Mam pytanie o okna w wykuszu ; jakie maja wymiary ? Czy duze okno ma 180 x 150 ? czy jest jeszcze wyzsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 22.07.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Domek jest niezły!!! Zaraz powertuje mój najbardziej zniszczony z oglądania katalog Archonu i sprawdzę metraż. Po rzutach widzę, że układ pomieszczeń bardzo podobny do Domu w Werbenach, który jest naszym faworytem, dlatego już nie mogę się doczekać waszych zdjęć każdej ściany (z z wykończeniówki).Życzę owocnych prac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 18.09.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 cos tu cicho, czyzby nikt nie budowal "domu w bluszczu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 18.09.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 cos tu cicho, czyzby nikt nie budowal "domu w bluszczu"? Dobrze że się odezwałeś bo już się o was martwiłam, że nie zaglądacie na forum. Gratuluję, że już się wam dziecię narodziło. Tak długo się nie odzywaliście, że do tego czasu to już pewnie po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 18.09.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 witam tak, dzidzius narodzil sie juz . Ogolnie to nie mamy zbytnio czasu na grzebanie w necie. Agnieszka jest na maciezynskim i nie ma dostepu do net-u, stad brak jej wpisow Przeprowadzka gdzies za miesiac, caly czas borykamy sie z brakiem kasy stad te opoznienia. pozddrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiOKosiarscy 02.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam, mieliśmy niezwykłą możliwość spotkania się i obejrzenia Waszego domu! (bardzo jeszcze raz dziękujemy za zaproszenie) (wtedy był to etap tynków wewnętrznych) Super postępy się dokonały - odkąd tam byliśmy Gratulujemy także Dzidziusia ! My również wybraliśmy ten projekt - oczywiście dokonaliśmy kilku zmian. Obecnie jesteśmy na etapie wykończeniówki ( nas samych i domu ) Budujemy w Nieporęcie - Stanisławów Pierwszy - i akurat mamy też w niedalekiej odległości sąsiadów "Bluszczowców" ( oni są obecni w innych postach) pozdrawiamy serdecznie Ola & Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 02.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam teraz wiele sie zmieniło , jestesmy tuz tuz od wprowadzenia, czekamy tylko na szafki kuchenne i sie przeprowadzamy. Nie mam czasu na wklejenie fotek, ale postaram sie to zrobic. A na jakim jestescie teraz etapie? Jak potrzebujecie porady to z checia pomoge, pozdrawiamy Agnieszka i Darek PS. juz tyle osob u nas było ze tak naprawde nie pamietam z kim mam przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiOKosiarscy 02.10.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam ponownie, nasz domek poniżej w linku, etapowo rosnący http://www.kosiarscy.pl/bluszczu/index.htm W projekcie zmieniliśmy: - garaż na podwójny, - nie mamy tarasu z przodu, za to mamy większą kuchnię - układ okien dachowych(okna kolankowe nad garażem) , tak aby pokoje na poddaszu były lepiej doświetlone - podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden poziom, - lekka zmiana tarasu zewnętrznego na większy - i niektóre okna - tak że zostało nam jedno okno balkonowe, tylko w salonie To tyle chyba z grubsza, obecnie jesteśmy na etapie gresu w kotłowni, bo robimy ją jako pierwszą i jutro odbieram gres polerowany do kuchni, przedpokoju i wiatrołapu. Zastanawiamy się nad glazurą do łazienki i kuchni Dodatkowo - nie mamy jeszcze wykończonego do końca pocieplenia poddasza, ekipa wchodzi w połowie tego miesiąca. Pozdrawiamy, Ola i Maciek Ps. no nas możesz nie pamiętać, bo za pierwszym razem - Twoi Rodzice nas oprowadzali a za drugi razem byliśmy z naszymi rodzicami pokazać im w realu nasz przyszły dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 03.10.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 WITAM SERDECZNIE!! BARDZO CIESZE SIE SIE ZE ZNALAZLAM TO FORUM!!! ZAKUPILISMY Z MEZEM WLASNIE PROJEKT DOMKU W BLUSZCZU 2 LUSTRO MAM PYTANIA DO WLASCICIELI TEGO DOMKU: CHCIELIBYSMY ZAMIENIC KUCHNIE Z POKOJEM NR 7, WYBIC CZESC SCIANKI DO SALONU A TO PRZEJSCIE GDZIE JEST KUCHNIA ZAMOROWAC I W MIEJSCU KUCHNI ZROBIC GABINET!! CHCIALABYM MIEC MOZLIWOSC OBSERWOWANIA DZIECI NA OGRODZIE PODCZAS GOTOWANIA W KUCHNI!CO PANSTWO O TYM POMYSLE MYSLICIE?? NA PODDASZU CHIALABYM GARDEROBE NR 8 DOLACZYC DO POKOJU NR 9 GDYZ BEDZIE TO NASZA SYPIALNIA. NATOMIAST GARDEROBE NR 6 ZROBIC WSPOLNA DLA POKOI 5 I 7 (DZIECIECYCH). CHCEMY PODNIESC SCIANKE KOLANKOWA O JEDEN PUSTAK, STROP TERIVA. PUSTAK NA SCIANY ZEWNETRZNE 30 PLUS STEROPIAN 14 - WYSTARCZY?? BEDE BARDZO WDZIECZNA ZA ODP GRATULUJE PIEKNYCH DOMKOW!! GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN DZIECIACZKA - MY JESTESMY SZCZESLIWYMI RODZICAMI 9 MIESIECZNEGO BRZDACA POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 03.10.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 moze jeszcze jakies praktyczne rady odnosnie budowy tego domku???bardzo prosze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pellp 07.10.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam wszystkich entuzjastów projektu "Dom w bluszczu 2", z wielką przyjemnością informujemy iż również zaczęliśmy realizację naszego marzenia.Poniżej przedstawiamy zmiany jakie wprowadziliśmy w projekcie oraz kilka fotek z początku budowy (działka 986m2): http://img255.imageshack.us/img255/5027/11du6.jpg PARTERPozostawiliśmy wyłącznie środkowe wyjście na taras, poszerzyliśmy garaż o 1m, zlikwidowaliśmy "wrota" do salonu oraz zabudowaliśmy wejście do kuchni z korytarza. http://img524.imageshack.us/img524/7114/84226654ax8.jpg PODDASZEW miejscu pokoju nad garażem umieściliśmy łazienkę, połączyliśmy pokoje 4 i 5 zabudowując drzwi w pokoju 4, zabudowaliśmy również drzwi do garderoby w pokoju 7, garderobę połączyliśmy z pokojem 9. http://img524.imageshack.us/img524/5404/69141630kw0.jpg Fotki z budowy: http://img524.imageshack.us/img524/841/57576232rp1.jpg http://img512.imageshack.us/img512/1360/58176053tq5.jpg http://img512.imageshack.us/img512/8541/52348797qq8.jpg Z góry dziękujemy za porady oraz szczere wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 07.10.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 MioKosiarscy Mógłbyś zmniejszyś avatorek,bo całą stronę rozwaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapa 27.12.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam Was wszystkich!!! ja również rozpoczęłam budowę "bluszcza", fundamenty już są, w środku obsypane i czekamy do wiosny by znów ruszyć z robotą. mam parę pytań dotyczących domku: 1. czy kuchnia jest naprawde taka mała? w końcu ma te 10m2. mieszkam teraz w bloku i moja kuchenka ma 6m2 i jakoś się mieścimy, więc 10 to dla mnie kaaaawał kuchni. wraz z rodziną postanowiliśmy zrobić tylko 1 okno wy była bardziej ustawna 2. łazienka na dole trochę mnie przeraża. moja obecna ma ok. 2m2 i też się mieścimy, ale jak patrze na fundamenty to wydaje sie taka malutka, jakie są wasze opinie na ten temat. 3. teraz o pralce zanim gdzieś ją podłącze to zejdzie sie jeszcze długo, ale lepiej pomyśleć wcześniej. tak się zastanawiam czy z pokoju nad garażem nie zrobić suszarnio-pralnio-prasowalni. zwracam się teraz z prośbą do bluszczowców posiadających bagaż doświadczeń, aby się podzielili się tym doświadczeniem Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea27 29.12.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Gratuluje Wam wszystkim waszych Bluszczy ja również na wiosnę zamierzam zacząć "sadzić" swój wymarzony bluszczyk 2 .Pozdrawiam i życzę postępów w realizacji (sobie również . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 03.01.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam, dawno tutaj nie byłem. My juz mieszkamy w naszym Bluszczu i jestesmy na stronie Archon-u http://www.archon.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=71&func=viewcategory&catid=221pozdrawiam budującychDaroR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 03.01.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam, dawno tutaj nie byłem. My juz mieszkamy w naszym Bluszczu i jestesmy na stronie Archon-u http://www.archon.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=71&func=viewcategory&catid=221 pozdrawiam budujących DaroR Wow jaki śliczny wasz bluszczyk w kolorze. Zazdroszczę wam że juz mieszkacie. U nas niestety narazie prace w naszy bluszczu wstrzymane bo zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 07.01.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 czesc, no dzieki czasami jak przejezdzam kolo Was to tez spogladam co sie dzieje. Niebawem i wasz nabierze kolorów Pzdr Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts