dżempel 05.05.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 extra domki w tym wątku-a te na tych osiedlach -bajeczne.Kocham takie domy (choć w środku u siebie będe starała się dodać troche przytulności) Te wielkie przeszklone powierzchnie są bajeczne ,tam gdzie Piotr mógłby wypoczywać można umrzeć,tylko w tych domach trzeba mieć super czysto bo po efekcje!A ciągle latać ze ścierką mi się nieuśmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 05.05.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 never.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 13.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Ja patrząc na to osiedle mam odczucia, że to jakaś sekta jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.06.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 A mnie się podoba. Zawsze marzyłam o domu, który "nie ma ścian" (przy założeniu, że nie ma też wokół sąsiadów, a otoczenie jest wielce przyjemne dla oka ). To musi być niesamowite prawie nie czuć granicy między tym co wewnątrz, a tym co na zewnątrz. Zdecydowanie taki dom tylko dla tych, którzy kochają czuć się "wolni" i nieskrępowani. I nie zakładałabym z góry, że miekszańcy to tacy zimni, nierodzinni karierowicze Osobiście należę do tych "skrzywionych";) i nie znoszę setki bibelotów w zasięgu wzroku. Drażni mnie to i męczy. Ten dom narzuca nieskazitelny porządek i z całą pewnością można w nim "swobodnie oddychać", a przestrzeń zachwyca. Jeśli kogoś stać na taki dom, to zapewne nie zaprząta sobie głowy samodzielnym sprzątaniem, kosztami utrzymania, ani nawet tym, że może kiedyś mu się znudzi - wybuduje nowy Czy zbudowałabym taki dom (zakładając, że byłoby mnie na niego stać )? - nie w Polsce Za bardzo się wyróżnia, przyciąga uwagę i... właśnie... prowokuje. Dla odważnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.06.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jak mi się niesamowicie podoba ta tradycyjna nowoczesność!!!!!!!!!!!bjuti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 09.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 ja to bym w takim domu niezamieszkała jakis taki pusty i powiem że jakbym przechodziła koło takiego domu to napewno pomyslałabym najpierw że to jakis biurowiec a nie dom mieszkałny a w srodku też tak jakoś chłodno urządzone ani nawet żadnych kolorów nie ma ja bym dostała tam klaustrofobie ale cóż jak się komus podoba i taki dom postawił to jego sprawa w koncu on tam będzie żył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 16.07.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Nie umiem ocenić do końca moich odczuć co do tego domu. Uwielbiam wielkie przestrzenie, przeszklenia, minimalistyczne wnętrza itp., ale nie wiem czy zdecydowałabym się na taką bryłę. Jest w niej coś co przyciąga, ale też i odpycha... . Na pewno nie podzielam opinii, że to gargamel. Z drugiej strony ten dom i parę innych, 'futurystycznych' dało mi kiedyś do przemyślenia jedną kwestię: mamy 21 wiek a większość z nas, w tym ja , buduje domy tradycyjne tzn. nawiązują do zabudowy wsi lub dworków w taki czy inny sposób. Nie wiem czy to już nie anachronizm. Często pokpiwamy z ludzi, którzy stawiają sobie zamki lub domy a'la zamki, chyba właśnie przez ten anachroniczny już wzorzec, bo przecież prawdziwe zamki raczej podziwiamy... To co pasowało parę wieków temu, nie koniecznie musi pasować dziś. I jeszcze inna myśl: ten dom jest spójny: wnętrze z zewnętrzem. Raczej wyglądałoby to śmiesznie gdyby nagle w środku były ciężkie, obite materiałem kanapy, bibeloty, sekretarzyki itp. Tymczasem w wielu domach spotyka się taki dysonans: na zewnątrz dworek a w środku chrom i szkło. Broń boże nie krytykuję, sama mam podobnie tylko zastanawia mnie ta skłonność większości w tym mnie na tradycyjny wybór bryły domu przy maksimum nowoczesności we wnętrzu... (nie mylić z udogodnieniami technicznymi typu piekarnik, mikrofala itp.) I takie też refleksje pobudza we mnie ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 właśnie można równocześnie kochać i metal ze szkłem i drewniane domki góralskie taka już natura ludzka mi w takich domach najbardziej podoba się przestrzeń... właśnie minimalizm... bo w takim domu raczej nie postawię sobie na kominku tysiąca i jednego bibelota... ale z drugiej strony strasznie podoba mi się dom ciepły drewniany właśnie z tysiącem pierdół... życie zweryfikuje moje zapędy i ukierunkuje właściwie, najlepiej by było zbudować dom i taki i taki... w lecie bym mieszkała w stali i szkle... a w zimie posród fotografii w sepi i babcinych serwetek koronkowych jakbym słuchała siebie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.07.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Nie dla mnie! Po śmierci na mur beton musiałabym w nim straszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 17.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ten dom jest niesamowity ! Czy znajdę chociaż jedną osobę na tym forum, która buduje podobny dom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.11.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 21.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ja wolę domy parterowe i taki też mam. Każdy buduje co mu sie podoba. NIe mówię że te domy sa brzydkie tylko nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts