Gość 06.06.2003 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witam, Mam w granicy działki "swoją" skrzynkę licznikową założoną przez gminę, z której chcę wyprowadzić kabel do skrzynki z gniazdkami (nie wiem jak się to fachowo nazywa. to coś co stoi na słupku i gdzie mogę podłączyć końcowe odbiorniki), którą postawię w garażu blaszaku. Tzw. "uprawniony elektryk" polecony przez ZE po wizji lokalnej wbił mnie w ziemię ceną za: 1. Skręcenie kabla 5żył w skrzynce licznikowej 2. Dostarczenie i podłączenie skrzynki z gniazdkami na drugim końcu kabla. 3. Wypełnienie kwitów - umowa z ZE i coś tam jeszcze. 1500 zł pod warunkiem, że kabelek 50m kupuję i zakopuję sam... Pls o poradę: gościu mnie robi w bambuko czy to normalna praktyka ? Bo jeśli normalna to jest to chore. pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Ad pytanie wyżej: to jest tylko honorarium elektryka, opłata za kilowaty do ZE jest osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.07.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 I jak to się skończyło??? A inni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.07.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 A u nas 1500-1600 chciał za podłączenie do skrzynki, kabelek i RBtkę + formalności. Chyba... bo rozmawiałem z nim o tym przez chwilkę parę miesięcy temu. Jutro ma się u mnie pojawić, będziemy już rozmawiać konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts