d5620s 02.02.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Tak, to wosk zabezpieczający-było o tym sporo na forum -niemal w kazdym topiku o nieszczęsnych gresach, których jestem zresztą szczęśliwa posiadaczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 03.02.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 My mamy gres polerowany z Ceramstic kremowy 50/50 ale póki co w paczkach więc nie powiem jak się sprawdza, mam tylko nadzieję że dobrze Na powierzchni wosku niet, święcą się jak nie powiem co Trochę to dziwne żeby ten sam producent jedne płytki woskował a inne nie, może faktycznie z tymi żółtymi coś nie tak ... Spróbuj usunąć to coś specjalnym preparatem, są takie w każdym markecie, jak nie puści to odradzam zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 03.02.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Czy ten gres to nie chiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 03.02.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Uff... przeczytałam wszystko... Chorobcia, a myślałam, że ten gres taki idealny jest...Teraz mam pytanie co do tego impregnowania. Jak się je robi? Każda płytke z osobna smaruje ze wszystkich stron? Zostawia sie do wyschnięcia czy wciera i poleruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.02.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 1. Kładzie się płytki.2. Czyści się płytki z brudu i wosku (jeżeli jest)3. Kupuje się impregnat i duży, miękki pędzel (mój na oko ma 3x12cm). 4. Nalewa impregnacik do naczynia odpowiednio dużego jak na pędzel.5. Nabierając śladowe ilości ciągnie się pędzlem po płytkach. Trzeba się mocno "nawycierać", żeby rozprowadzić cieniutką warstwę. HG podaje że 10ml wystarcza na 1m2 i to prawda jest. Jak się za grubo nałoży, to wyjdą smugi. Nakłada się w jednym keirunku6. Fuguje się.7. Czeka się 2 tygodnie aż fugi wyschną.8. Nakłada się drugą warstwę prostopadle do pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 04.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 może i faktycznie to wosk...jeszcze się nie zdecydowałam na niego.... w sumie to poszukuje gresu beżowego z brązową żyłką 60/60 czy ktoś widział bardzo proszę o pomoc....nic innego mi sie nie podoba jedynie co trochę ten żółty w castoramie... Help please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Czy ten gres to nie chiny? Tak, to produkcja z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 może i faktycznie to wosk...jeszcze się nie zdecydowałam na niego.... w sumie to poszukuje gresu beżowego z brązową żyłką 60/60 czy ktoś widział bardzo proszę o pomoc....nic innego mi sie nie podoba jedynie co trochę ten żółty w castoramie... Help please był w castoramie bezowy z brazowa zylka, tylko 50/50:) jestem szczesliwa posiadaczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 05.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 teraz już nie ma nie widziałam...a tak go poszukuje...żeby nazwę chociaż mieć to by sciągnęli ale jak jej nie mam to kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 teraz już nie ma nie widziałam...a tak go poszukuje...żeby nazwę chociaż mieć to by sciągnęli ale jak jej nie mam to kiszka postaram sie sprawdzic nazwe mam jeszcze jakies kartony ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 05.02.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 My też zdecydowalismy się na chińskie gresy polerowane. Wiem, że trzeba pozbyć się z nich wosku a zaimpregnować po położeniu przed fugowaniem. Ale tak sobie myślę, że jakby ich położyć, zafugować i dopiero potem zmyć z nich ten wosk i zaimpregnować.Przecież ten wosk powinien niejako chronić płytkę przed fugą. Źle myślę? Acha, fugi mają być epoksydowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja tak zrobię. Gres juz jest położony. Fyga 1mm. WOsk niby utrudnia trzymanie sie fugi ale u mnie raczej to nie ma znaczenia bo fuga jest minimalna i dosć głęboka. Wosk i tak jest na polerze a nie na bokach płytki. Potem po fugowaniu zaimpregnuję. Uczciwie uprzedziłam glazurnika, żeby pilnował fugi i nie zostawiał zapapranej płytki przypadkiem na dłużej. niech odrazu wyciera by gresu nie pobrudzić. Może sie uda. A jak sie nie uda to bedizemy szorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 05.02.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 był w castoramie bezowy z brazowa zylka, tylko 50/50:) jestem szczesliwa posiadaczką Chyba jesteśmy posiadaczkami tych samych gresów Piękne, prawda? A jakie taniuchne Masz już położone? Równe były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 był w castoramie bezowy z brazowa zylka, tylko 50/50:) jestem szczesliwa posiadaczką Chyba jesteśmy posiadaczkami tych samych gresów Piękne, prawda? A jakie taniuchne Masz już położone? Równe były? równiusienkie-płytkarz myslal ze to hiszpanskie za co najmniej 70:) hahaha Podłoga robi wrazenie. nasz kolega który nie interesował sie problematyka gresu bo jeszcze nie remontuje, jak zobaczyl salon, to stwierdził "Versace":)-to jego okreslenie luksusowego stylu. hahahaha za 29zł nas trudniej oszukac bo przez kilka miesiecy notowalam w pamieci ceny i rodzaje płytek podlogowych w kazdym sklepie:) ale jak kto nie wie, nie wyprowadzam z błędu \ PS czy twoje tez nie były pokryte woskiem? moje nie były. Nic sie z nimi nie stało, mimo ze ich kompletnie nie zabezpieczyłam! rewelacja. teraz tylko imprgnacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 05.02.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Poprosimy w takim razie nazwę, fotkę i dokładną datę zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 05.02.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 mayland a ty masz ogrzewanie podłogowe pod tym gresem? Jeśli tak, to czy ta fuga nie jest za cienka?Chciałabym właśnie jak najcieńszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Tak mam ogrzewanie. Nie martwie się cienką fugą. Co miało pęknąć już pękło (wylewka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Tak mam ogrzewanie. Nie martwie się cienką fugą. Co miało pęknąć już pękło (wylewka) nam zasugerowano 3mm pod gresem 50/50. Wolalabym 1mm ale cóż. maż mnie sterroryzowal opowiesciami o pekajacym gresie-mimo zastosowania fugi elastycznej Spasowałam i mam te trzy mm:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.02.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Co miało pęknąć już pękło (wylewka) U na jak pękło, to zakładali szwy : http://images25.fotosik.pl/152/c7cf096a5c04673cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 06.02.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 PS czy twoje tez nie były pokryte woskiem? moje nie były. Nic sie z nimi nie stało, mimo ze ich kompletnie nie zabezpieczyłam! rewelacja. teraz tylko imprgnacja:) Miód na moje serce ten Twój pościk Nasze też nie są woskowane. A czy Tobie też radzili impregnować środkiem Ceramstica? Nam mówili, że jak zaimpregnujemy czymś innym a z gresami nie daj Bóg coś by się działo to Ceramstic nie uzna reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts