jacekp71 16.02.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 widac wszystko kurz, zaschniete plamki i ciapki, mazy po mopach itp. ale moze to tylko kwestia dbalosci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 17.02.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 butterfly czytałam na innych postach, że impregnuje sie po fugowaniu. Tak więc następną część zaimpregnuj po fugowaniu i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 17.02.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Na pudełkach mojego Ceramstica jest informacja, żeby impregnować przed fugowaniem, więc nie wiem jak się to ma do tego co pisze mclear My będziemy impregnować i przed i po fugowaniu. A co do tego impregnatu Ceramstica to dowiedziałam się, że on jest na bazie jakichś olejków a nie polimerów, stąd może te "wycieki" ze szparek. Może zadużo daliście tego środka i nie cały zdołał wsiąknąć? Ja jeszcze nie kupiłam imregnatu ale chyba zdecydujemy się na któryś ze sprawdzonych i polecanych przez forumowiczów t.j San Profi albo Sopro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.02.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ja impregnowałam preparatem firmy Kiehl i teraz wyczytałam, że jest on na bazie żywicy silikonowej. Jeśli ten Ceramstica jest na bazie olejków to może dlatego są problemy z fugowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 17.02.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam, a ja mam pytanie do osób, które już posiadają gres u siebie. Jak wygląda sprawa "śliskości"? Czy taki gres np przy małych dzieciach się sprawdza? Myśleliśmy o położeniu go w wiatrołapie/korytarzyku/komunikacji - tam gdzie jest dużo chodzenia. Czy taka powierzchnia nie jest zbyt śliska, szczególnie jak jest mokra? pozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.02.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 spokojnie - poler to nie lodowisko. dzieciaki i tak z reguly maja na nogach cos antyposlizgowego a po mokrym chyba chodzi nie zamierzasz ?? zona cie pogoni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata25 19.02.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mam pytanko jak to jest z tym woskiem na gresach? Czyścicić go przed impregnacją czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 19.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Gdzieś tu wcześniej czytałam, że do "zdjęcia" tego wosku zabezpieczającego z chińskich gresów doskonałe jest.... mleczko czyszczące cytrynowe z Tesco (i tylko to cytrynowe!). Spróbujcie, podobno komuś się doskonale sprawdziło to mleczko (i tańsze, niż te chemiczne "ścieracze") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata25 20.02.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dzięki za odp, tylko jak poznać czy na gresach jest faktycznie powłoka z wosku? No i czy na wszystkich znajduje się on. Ja kupiłam gresy 50x50 Jadidi, teraz już wiem że są chińskie i Ceramstic 30x60. Świecą się bardzo, choć jak przejadę po nich palcem to widac tak jakby tłusty ślad i może właśnie to jest ten wosk?1Powiedzcie proszę czy zmywac je przed pierwszą impregnacją, tzn przed fugowaniem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 23.02.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Kiedy na płytce jest wosk to pod światło widać "maziaje".Gdzieś tu na forum wyczytałam, że można wziąść kredkę świecową i przejechać po płytce. Jak się błyszczy to znaczy że wosku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.02.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 śliczny ten jasny gres, tylko jak bedzie wyglądał po przejechaniu go mopem ?? czy nie bedzie mazajów z wody ?? i jaki praktyczniejszy - polerowany czy matowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 http://www.glazura.net.pl/index_trendy.html od nich dowiedzialam sie o sposobach pielegnacji gresu.Na moich plytkach mazaje po zabezpieczeniu nie daly sie recznie usunac.Polecono mnie froterke do podlog.Goraczkowe poszukiwania -to juz relikt-okazaly sie owocne i moglam wyprobowac.Stary klamot sprawdzil sie bezblednie i zadnych smug juz nie mam.Obecnie Karcher ma w ofercie froterke z myjka ,kupie i wreszcie pozegnam sie z mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 28.02.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam. Gdzie jeszcze mogę tanio zamówić ten gres chiński? w okolicachBielska-Białej? Tak właśnie ten żółty ze srebrnymi paskami? czy to jest ten: http://www.jdd-ceramica.com/newEbiz1/EbizPortalFG/portal/html/ProductInfoExhibit.html?ProductInfoExhibit_ProductID=c373e91483da8f398f7a08767cc641a6&ProductInfoExhibit_isRefreshParent=false Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 29.02.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ja swój gres beżowy Ceramstic kupiłam w Praktikerze, fugę mamy 1mm i ogrzewanie podłogowe pod gresem. Impregnat dawaliśmy przed fugowaniem i po. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 03.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 macie na swoich podłogach we wnętrzach tani gres z Chin??? kupować , czy mimo wszystko lepiej unikać i z bólem serca kupić taki co najmniej 2 razy droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.03.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 proponuję skorzystać z wyszukiwarki, temat wałkowany milion razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 03.03.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/chinski-gres-polerowany,t70981.htm?highlight=gres%20chin tutaj było już o gresie-poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.03.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 macie na swoich podłogach we wnętrzach tani gres z Chin??? kupować , czy mimo wszystko lepiej unikać i z bólem serca kupić taki co najmniej 2 razy droższy aj leniuszek z asiulki ! powiem tak, kup ten drozszy, jak najdrozszy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 03.03.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jak napisałam wcześniej płytki kupione: http://images25.fotosik.pl/157/fe9e2c56d8ae698em.jpg A tu już ułożone: http://images34.fotosik.pl/142/648536ddf98673abm.jpg http://images32.fotosik.pl/142/f7acacaaa24d29d2m.jpg Jutro fugowanie. Fuga jednak na 2mm my kupilismy identyczne, w nomi była promocja, po 29 zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts