Ewa7506 14.01.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Może się zdarzyć to, co u nas- pęknięta 1 płyta i kilka się rusza fuga 2mm. Daliśmy fugę Kerakoll 0-8mm dla podług podgrzewanych a i tak płytki się sypią i na wiosnę będziemy musieli wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 25.03.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Pytanie do tych co juz jakis czas mają na podłodze w holu wejściowym/ wiatrołapie gres polerowany. Czy nie ulega on szybkiemu zniszczeniu, matowieniu lub jakies inne argumenty sa przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 25.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Pytanie do tych co juz jakis czas mają na podłodze w holu wejściowym/ wiatrołapie gres polerowany. Czy nie ulega on szybkiemu zniszczeniu, matowieniu lub jakies inne argumenty sa przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 25.03.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam jasny poler ponad rok. Moje argumenty przeciw: - wżera sie brud mimo impregnacji - jasna fuga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 25.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 można zęby stracić.... jeśli się je posiada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 27.05.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GonPL 13.06.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Mam położony gres polerowany (chiński) jest zaimpregnowany i umyty. Posiadam taką polerkę http://allegro.pl/item653414432_to_ta_polerka_samochodowa_gwarancja_fak_vat.html czy mogę nią przejechać ten gres żeby był błysk ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 zainwestuj w dobra chemie do mycia, a ten pomysł sobie odpuść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GonPL 14.06.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Dobrą tzn jaką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trebor112 14.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Mam położony gres polerowany (chiński) jest zaimpregnowany i umyty. Posiadam taką polerkę http://allegro.pl/item653414432_to_ta_polerka_samochodowa_gwarancja_fak_vat.html czy mogę nią przejechać ten gres żeby był błysk ?? Taką polerką możesz równomiernie rozprowadzić środek do nabłyszczania powierzchni. Efekt zależy od jego jakości. Taka polerka nie usuwa rys, jedynie nabłyszcza powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.06.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 a jaki środek wciera się w powierzchnię gresu polerowanego ? np. starwax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_B 06.07.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Impregnujemy PRZED fugowaniem. Impregnacja ma zapobiec wtarciu fugi w pory gresu. Gdyby się tak stało, to fugi już niczym się nie wymyje!!! HELP!!!!! Przeczytałam to i zamarłam. Na 120 m2 mamy WSZĘDZIE na podłogach oraz w dwóch łazienkach na ścianach jasnoszare chińskie płytki gresowe (kupione w markecie Raper Czarodziej ) w rozmiarze 60x60. "Fachowiec", który je kładł, nie zaimpregnował ich przed fugowaniem, ani nawet sam nie miauknął o tym, że tak trzeba zrobić. Położył fugi, trochę poprzecierał je mokrą szmatą i...zmył się. Teraz wszędzie widać smugi po fugowaniu i choć fugi są w kolorze płytek, to i tak na błyszczącej powierzchni widać szare, rozmazane placki. Poza tym w paru miejscach gdzieś się coś zabrudziło (np. od nieszczelnego worka na śmieci) i zostały plamy! A do pełni szczęścia: nie dodał również impregnatu do fug i ...sami już wiecie! Próbowałam do tej pory: - skrobania szpachelką - ścierania filcem nałożonym na polerkę, ale rzucało mną po całej powierzchni - ze ścianami tego numeru już nie próbowałam - trudno, nie jestem strongmanem - szorowania druciakiem/myjką z użyciem: płynu do okien, płynu do naczyń, płynu do mycia podłóg, szarego mydła, mleczka do czyszczenia i kwasku cytrynowego - przetestowałam również płyny z odkamieniaczem i proszki do czyszczenia WC I NIC!!!!!!!! Skończyły mi się koncepcje Każda z tych metod dawała minimalną poprawę, ale potrzeba mi będzie chyba siedmiu wcieleń, żeby to wszystko wyczyścić. Bo nawet, jak ta fuga zlazła, to płytki matowiały i trzeba było je potem z równą siłą polerować. Błagam, poradźcie co robić, bo wygląda to okropnie. Brakuje mi już sił! Nie stać mnie na skucie tego wszystkiego i położenie nowych płytek, a to co jest....ech, szkoda słów. Help PLIZZZ! A tak przy okazji powinnam sobie łeb popiołem posypać za to, że dopiero teraz (a nie kilka miesięcy wcześniej) poszukałam tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonleyWolf 06.07.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 http://forum.muratordom.pl/gres-polerowany-fuga-epoksydowa-impregnacja,t141758.htm http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=11568 to sa 2 linki jakie moga sie przydac ale nie czytalam ich wiec przesledz rozmowe ,moze ktos bedzie mial jakis pomysl...?? U mnie do kladzenia plytek to raczej daleko.......bardzo daleko bo jestesmy na etapie(jakby to ujac) poczatkowym ale czytam duzo postow na forum wlasnie daltego by pozniej nie narobic sobie roboty,bo mnie tez nie bedzie stac na powtorne malowanie czy zrywanie nowych plytek... hmmm....no wspolczuje ale jesli ktos byl juz w takiej sytuacji jak Ty to moze ma jakies pomysly...?? ********************************************************* tak na marginesie wiecie czy ladniej prezentuje sie gres polerowny w salonie z otwarta kuchnia i jadalnia czy w samym salonie wylozyc panele podlogowe,bo na drewienko raczej sie nie rzuce...za wysokie ceny podzielcie sie doswiadczeniami .../tak przy okazji / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 06.07.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Może ktoś chce kupić praktyczni nie zużyte płyny do czyszczenia gresu z wosku i impregnacji. Kupiłam je na próbną płytkę - zaimpregnowały świetnie, ale później rozmyśliłam się i kupiłam gres matowy niewymagający impregnacji płyny, skubane, drogie - zużyłam max. 1 łyżeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
straga 24.07.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 gresy są bardzo twarde. Ale powierzchnie twarde a błyszczące są podatne na zarysowania. Przykład: metalowy błyszczący kubek można zarysować ścierką czy papierowym ręcznikiem. Jeśli powierzchnia jest wewnątrz i nie będzie chodziło się w butach, tylko w miękkich ciapkach, to śmiało, można stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 06.01.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 mam salon 50 m kwadratowych ,salon bedzie w piwnicy tak wyszło więc na podłogi chce bardzo biały gres oczywiście połysk a do łazienki wybrałam sobie płytki czarno białe z tubądzina wersja colour miałam ochote na płytki zaprojektowane przez Zienia ale mój mąz stwierdził ze nie bedzie ich kładł,oczywiście łazienka bedzie połaczona z salonem(drzwi szklane) co sadzicie o takiej koncepcji a może ktoś ma takie płytki w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 06.01.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 płytki w salonie chce śnieżno białe i duże a może ktoś poleci firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatasw1 06.01.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 czy można stosować podgrzewanie podłogowe przy białym gresie polerowanym słyszałam ze może się odbarwiać czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.01.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 płytki w salonie chce śnieżno białe i duże a może ktoś poleci firme Dobrze się zastanów. Gres polerowany praktyczny nie jest. Tzn. bardzo trudno utrzymać go w czystości, a tylko idealnie błyszczący wygląda pięknie. Jeszcze jak chcesz śnieżnobiały, to już zupełna masakra. Wiem co mówię, bo mam w salonie i jadalni ponad 50 mkw i piaskowy a nie biały. Roboty po kokardę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 06.01.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 płytki w salonie chce śnieżno białe i duże a może ktoś poleci firme Dobrze się zastanów. Gres polerowany praktyczny nie jest. Tzn. bardzo trudno utrzymać go w czystości, a tylko idealnie błyszczący wygląda pięknie. Jeszcze jak chcesz śnieżnobiały, to już zupełna masakra. Wiem co mówię, bo mam w salonie i jadalni ponad 50 mkw i piaskowy a nie biały. Roboty po kokardę. No dokładnie tak. Mam tylko 35 m gresu polerowanego jasnego beżu (jadalnia, kuchnia i hol) i mam co robić. Dziękuję Bogu, że w wiatrołapie położyłam szkliwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts