zetka 06.01.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 płytki w salonie chce śnieżno białe i duże a może ktoś poleci firme Dobrze się zastanów. Gres polerowany praktyczny nie jest. Tzn. bardzo trudno utrzymać go w czystości, a tylko idealnie błyszczący wygląda pięknie. Jeszcze jak chcesz śnieżnobiały, to już zupełna masakra. Wiem co mówię, bo mam w salonie i jadalni ponad 50 mkw i piaskowy a nie biały. Roboty po kokardę. No dokładnie tak. Mam tylko 35 m gresu polerowanego jasnego beżu (jadalnia, kuchnia i hol) i mam co robić. Dziękuję Bogu, że w wiatrołapie położyłam szkliwiony. A ja mam właśnie biały i też podpisuję się pod NIE dla gresu polerowanego. Z chęcią kopnęłabym w tyłek gościa, który to dziadostwo wymyślił, a potem siebie za to że na własne życzenie i za własne pieniądze dałam go sobie w domu położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.01.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dziewczyny, ja nie wiem, co wy chciecie od tych gresów, ja miałam terrakotę w kolorze ceglastym przez kilka lat, zbiłam i od półtora roku mam jasny poler, trójkę dzieci, rottweilera, duże okna na wprost wejścia, od zachodu i NIE NARZEKAM. Poważnie Odkurzam i myję wodą z octem, mopem na kiju, bez żadnych ceregieli Co jakiś czas gąbką Jana przecieram fugi (3-4 razy do tej pory od położenia). Ból mam tylko jak suka gubi sierść, bo gdzie nie legnie, jak wstaje mam czarny dywanik Gres ok 100m - kuchnia, salon, wiatrołam, przedpokój, plus schody w ciemnym polerze, dla odmiany Za każdym razem jak czytam o kłopotach sprawdzam u mnie i jest ok. to nie dowierzam Mam tyle samo roboty, co przy poprzedniej podłodze a wygląd: niebo a ziemia Jedynie w kuchni od czasu do czasu po pryskającym smażeniu biorę szmatkę z mikrofibry i wycieram plamki z tłuszczu z podłogi, bo faktycznie jak się rozniesie to zostają ślady. Chodzimy w skarpetkach bo tak wygodniej Psu wycieram łapy po powrocie z podwórka, jak leje, a i to nie zawsze, bo wystarczy, że robię za oddźwierną przy wszystkich oknach tarasowych to mi się już kolejny raz schylać nie chcie. Gres jasny krem, ceramstic, więc chińszczyzna, ani razu nie pomyślałam że żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.01.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 I naprawdę pielęgnacja jasnego poleru zabiera Ci tyle samo czasu i siły co mycie ceglastej terakoty??? Ja swój gres w wiatrołapie (grązowiasto-ciapaty) mogłabym myć raz w roku i byłoby O.K. a poler to najlepiej co 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.01.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ja swój gres myłam dwa dni temu i dziś nadaje się do ponownego mycia. To mycie to jeszcze pół biedy, ale czym bym nie myła zostają smugi, które trzeba docierać, a to już masakra. Dodam, że pies nie wchodzi do salonu i nikt u nas nie chodzi w butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ja swój dzisiaj umyłam więc na razie wygląda o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boni55 26.01.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam. Szepnijcie słówka ,jaki gres wybraliście ,a jaki wybralibyscie po poźniejszym użytkowaniu waszego koloru.Jaki kolor lepiej wygląda ;jasny,ciemny,jasny głądki czy w jakies pręgi.Pomóżcie ,bo do końca tygodnia mam juz zadecydowac.Do tej pory podobał mi sie jasny ,jaśniuteńki popiel-beż(z serii Marni Modermi 001),ale zaczynam nabierać wątpliwości czy aby nie zbyt jasny,na którym będzie wszystko widać.Dodam ,że ten gres będę miała przedpokój,kuchnia i łazienka.Chodzi mi ,aby osiągnąć efekt wizualny i porządkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Tu szeptali o tym w wielu wątkach: http://www.google.com/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3Apl%3AIE-SearchBox&rlz=1I7RNWN&q=site%3Aforum.muratordom.pl+%22gres+polerowany%22&lr=&aq=f&oq= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
step26 26.01.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 zona i ja wybralismy taki do przedpokoju i kuchni http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=3082&dzial1=308&nr_dz_gl=7&lang=pl ale jestem ciekaw, czy sie sprawdzi gres polerowany, czy nie bedzie za sliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Przedpokój, kuchnia i łazienka. No to będziesz mieć przerypane. Nie ma trudniejszych do utrzymania w czystości płytek niż poler. I to jeszcze chcesz je dać w takich miejscach? Ja mam w salonie i jadalni i klnę przy wiecznym myciu i docieraniu. Gdybym miałą to jeszcze w kuchni i wiatrołapie to już całkowita złamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boni55 27.01.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Przedpokój, kuchnia i łazienka. No to będziesz mieć przerypane. Nie ma trudniejszych do utrzymania w czystości płytek niż poler. I to jeszcze chcesz je dać w takich miejscach? Ja mam w salonie i jadalni i klnę przy wiecznym myciu i docieraniu. Gdybym miałą to jeszcze w kuchni i wiatrołapie to już całkowita złamka. To co byś mi poradziła,położyć w tych miejscach,abym jeszcze miała czas wyjśc z domu,a nie latac ze szmata i docierac ,docierac....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo lca 27.01.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Utrzymanie gresu zależy od kilku rzeczy .Jaki to gres(kolor).Czy jest impregnowany. Jak jest położony.Generalnie do gresu musisz sobie kupić miotłe z gumowym włosiem i mopa z mikrofibry.Drugi temat gres musi być impregnowany.Polecam materiały Sopro.W razie pytań pisz na PWPozdrawiam Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek751 09.02.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jessssuu! A ja sobie durna baba wybrałam Arkesię na cały dół ( salon, kuchnia, jadalnia)!!!!!!!! I co już do końca życia na szmacie, buuu A może ten gres jest ok? Ma ktoś z was?? Jest nadzieja???? P.S. Idę szukać wątku o czyszczeniu tego g..wna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatek751 09.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A jeszcze mam jedno pytanie. Jak z tą impregnacją. Impregnować przed położeniem fug czy po fugach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 09.02.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Fachowiec mi powiedział, że impregnacja po położeniu a przed fugowaniem Ps: wybrałam Kando Bianco poler ( jadalnia, salon) i Grys satyna ( kuchnia, wiatrołapy) NIc innegi nie wpadło mi w oko, więc mam nadzieję jednak nie jeździć wiecznie na ścierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 10.02.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 agatek751, tak jak mowi izaa jest najlepiej. Duzo o impregnacji mozna przeczytac tutaj:http://forum.muratordom.pl/gres-polerowany-podobno-dosc-miekki-czy-ktos-ma-w-salonie,t38839.htm Boni55, sporo na temat gresu polerowanego znajdziesz tutaj:http://forum.muratordom.pl/post559919.htm?highlight=#559919 Mam bezowy gres polerowany w salonie, jadalni, holu, kuchni i wiatrolapie. Od razu wyjasniam, ze jest to wysokogatunkowy gres wloski a nie wyrob "no name". Polozony 8 lat temu, uzytkowany od 6.5 roku.Wnioski: Sprawdzil sie w pomieszczeniach czystych i suchych, czyli salonie, jadalni i holu.Natomiast, jak dla nas, totalna porazka w wiatrolapie (przykrylismy go wykladzina podlogowa juz kilka dni po przeprowadzce) oraz kuchni (codzienne, czasami kilkukrotne mycie mopem). Przy nastepnym wiekszym remoncie zdzieramy go w tych dwoch pomieszczeniach i polozymy jakas normalna terakote - tak jak mamy w lazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 18.08.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Chciałam zaczerpnąć informacji od osób które taką podłogę posiadają w domu, mieszkaniu.Jak to się sprawuje w użytkowaniu i przede wszystkim czy się nie rysuje, czy nie jest śliska taka podłoga. I przede wszystkim jak wygląda mycie takiej podłogi, bo czytałam że trzeba ją do sucha wycierać żeby nie było śladów/zacieków Szukam płytek w wysokim połysku ale w małym formacie, najlepiej 30x30 może macie jakieś namiary Dziękuję Wam za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.08.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 O polerach było tu już tyle, że można by książkę napisać Wpisz sobie w forumową wyszukiwarkę "gres polerowany" i wyskoczy Ci z kilkadziesiąt tematów do poczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.08.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Zobacz tu: http://www.google.pl/#hl=pl&q=site%3Aforum.muratordom.pl+%22gres+polerowany%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=683f1c02fc174b50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bloodyandy 04.09.2010 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Pan który kładzie nam płytki (Arkesia Beige Paradyż Poler) porysował je w trakcie poprawiania fugi epoksydowej papierem ściernym. Płytka wygląda na nieuszkodzoną, ale pod światło widać wyraźnie nachodzące na siebie gęste rysy - w efekcie w tych miejscach płytka jest matowa. Czytałem, że można użyć pasty polimerowej twardej - ale nie wiem czy to da jakiś efekt. Na razie dogadałem z nim wymianę na jego koszt - ale szkoda tych wszystkich płytek i jego pracy. Może da się jeszcze uratować te płytki? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgill 17.12.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam serdecznie wszystkich zachwyconych Arkesią w polerze .Do dziś też się do nich zaliczałem ponieważ mam je położone w kuchni na podłodze i pomiędzy szafkami są naprawde ładne więc postanowiłem położyć je w salonie i przedpokoju .Udałem się więc do TGS Bytom i zakupiłem całą partię by był ten sam odcień .Jakie było moje zaskoczenie jak zawołał mnie kafelkarz i stwierdził ,że te akurat płytki są wygięte (banan) na powierzchni o jakieś 5 mm na długości 60cm i nie da się ich ułożyć na mijankę bo będzie to bardzo znaczne. Złożyłem reklamację u producenta ,14-tego dnia zjawił się przedstawiciel Paradyża i stwierdził ,że rzeczywiście są krzywe ale musi zabrać jedną do badania i da odpowiedź czy reklamacja będzie uwzględniona. Dzisiaj dostałem odpowiedź ,że płytka Arkesia Beige Poler mieści się w granicach normy producenta i miałem pecha ,że trafiła mi się partia z górnej granicy normy i reklamacji nie uwzględnią .Nadmienię ,że była to 1 klasa i poprzednie płytki które kupiłem do kuchni były prościutkie ,czyli się da zrobobić proste.Chciałem wszystkich ostrzec przy kupnie płytek 60 x60 z paradyża by zwracali uwagę na płaskość powierzchni może producent zmieni swoje zdanie i przestanie twierdzić ,że trochę krzywe też jest proste jak straci pare set złotych z kieszeni . Ja już płytek z paradyża nie chcę widzieć i szukam innej firmy co ma gres polerowany jeśli możecie coś polecić to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts