Rezi 10.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 przed zabrudzeniami chroni impregnacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert k 11.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 przed zabrudzeniami chroni impregnacja nie zawsze-wiem to z doświadczenia są różne gresy polerowane. jedne chłoną -inne nie.No cóż nie będe sie wymądrzał. życze wytrwałości do końca inwestycji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 12.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mieszkamy w bloku, mam dwojke malych dzieci, mam gres polerowany w przedpokoju zaraz na wesjciu. W zimie w ekstremalnych warunkach wykladam szmate (ale tylko ze wzgledu na dzieci). Genralnie jest ok, buty juz zdaza troche "wyschnac" na klatce schodowej. Nie dawalabym go bezposrednio przy wejsciu do domu z "pola", ale ja np dam go w holu i wokol kominka. We wiatrolapie dam cos bardziej "chropowatego" Efekt bardzo fajny, łatwy w pielegnacji, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 20.02.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 sorki ale mam pytanko. po co kupujesz gres polerowany, który jest rektyfikowany jażeli masz zamiar dawać 3 mm. fugi,przecież cały urok poleru polega na tym że fugi prawie nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 20.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 jeszcze jedno jasna fuga zawsze się zabrudzi bez względu na to czy ją zaimpregnujesz czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 sorki ale mam pytanko. po co kupujesz gres polerowany, który jest rektyfikowany jażeli masz zamiar dawać 3 mm. fugi,przecież cały urok poleru polega na tym że fugi prawie nie widać sorki , tez mam pytanko. A dlaczego nie? To jakas regula estetyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 20.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 no oczywiście że musu nie ma, ja tylko tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 20.02.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kanton,płytki Nowej Gali nie są rektyfikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 20.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 MM-k polerowanei też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkad 20.02.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Mam pytanie do miłych forumowiczów. Spotkałam się ostatnio z chińskim gresem polerowanym za 31 - 35 zł. Są to duże płytki 60 x 60. W max flizie w Krakowie jest jakaś promocja - albo to jakić kiepski towar. Pisze że I gatunek - nie wiem co o nim sądzić. Cena jest zachęcająca .... Czy może ktoś zakupił takowy gres i może podzielić się jakimiś uwagami ? Dziękuje za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 20.02.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 mhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica102 21.02.2007 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 nie znam płytekale chinszczyzna pozostanie chińszczyzną Pamiętaj "kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 ale chinszczyzna pozostanie chińszczyzną jak masz buty czy strój adidasa, nike, reeboka czy innych wiodących firm to zajrzyj na metkę gdzie zdziełano - oczywiście mówię tu o oryginalnych produktach a nie takich z bazaru bo chinszczyzna chinszczyźnie nie równa jest jeśli płytki chcesz dać do jakiegoś reprezentacyjnegio pokoju to trudno coś poradzić, może niech obejrzy płytki glazurnik i się wypowie. cena płytek rzeczywiście niska choć to promocja. wywiedz się może czy promocja to upłynnianie zapasów np. stara kolorystyka, wzory itp. czy jakaś nowa technologia czy nowy jakiś producent się pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Poproś o dwie płytki i przyłóż je do siebie stronami szlifowanymi. Zobaczysz jak przylegają. Po takim eksperymencie odechce Ci się tych płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 21.02.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 ja kupilam gres polerowany 50x50 za 30zl/m2, uzytkuje od listopada i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkad 21.02.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzięki za wszelkie sugestie. Dzisiaj oglądałam jeszcze raz te płytki i stwierdziłam że ten tańszy gres ma jakiś taki brzydki kolor - niby odcień beżu ale z takim nalotem szarego albo nawet zielonego koloru. Widziałam też gres w jaśniutkim beżu - taki u z drobniuteńkimi kropeczkami (piaseczek) i to był już ładny beż - ale cena też była nieco inna - 97 zł za metr. A też był chiński... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 21.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Jeśli gres jest czymś zabezpieczony na czas transportu np. woskiem to przed impregnacją należy go umyć (polecano mi Atlas szop 2000), a potem czysta wodą i dopiero impregnować. To ja tak z głupia franc a to mycie po położeniu czy pucuje się każdą tak by przypadkiem gdzieś płyn nie dostał się pod płytkę. Gdyż coś mi się obiło o uszy że wówczas może fuga źle przylegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas1981 21.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Kanton, płytki Nowej Gali nie są rektyfikowane Płytki z Nowej Gali sa rektyfikowane serie: stole life (SL) Marmi moderni (MM) Travertino (TV) Orientale (OR)* * moze byc zwykla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas1981 21.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Polecam gresy polerowane Nowej Gali produkt uznany jakosciowo ale przede wszystkim sprawdzony... cena moze wyzsza od chinczyka ale przynajmniej pewna plytka... pozatym trzeba pamietac ze chinszczyzna jest zawsze zawoskowana a odwoskowanie 100m2 zajmuje sporo czasu i nie jest tanim procesem jesli chce sie to zrobic jakism dobrym srodkiem a nie przysłowiowym atlasemu mnie chinszczyzna sie nie sprzedaje najlepiej mimo bardzo atrakcyjnych cen klient woli wybrac jakosc... pamietajcie ze płytek nie kladzie sie na rok tylko na wiecej lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 O tym, że płytki są rektyfikowane nic mi nie wiadomo. Czym się mają różnić od tych nierektyfikowanych? Są jakieś inne na brzegach? Te nasze SL są normalne. W necie też nie pisze na stronie NG, że są rektyfikowane . A co z podłogówką? Czy talie płytki można układać bez fugi na podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts