darsalam 09.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 HeyCzytaliście ten artykuł:http://biznes.interia.pl/news?inf=880701Czy to prawda bo jestem dopiero na etapie pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Tak jest to prawda - medialnaJest "prawda czasu i prawda ekranu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 09.03.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Tak jest to prawda - medialna Jest "prawda czasu i prawda ekranu" Niestety ale to jest prawda nie tylko medialna ale realna i faktyczna. I wcale nie przesadzona MAX - 2 lata temu był po 1,60 ; pół roku temu po 2,50 ; a teraz prawie 6,00 (Allegro) i nikt nie powiedział, że to koniec. Za miesiąc może być po 12,- zł i nikt sensownie nie zagwarantuje, że nie. Z robotnikami podobnie - kto może to zwiewa za granicę, a ogłoszenia aż się roją o ofertach pracy na zachodzie. o przepraszam http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93761 u mnie max. 24 ceny od 7,30zl kolejna 7,50, potem 7,60 potem 8zl, ale to prawda ze trudno dostępny.....idzie na pniu, max 30 jest po 9,60zl a YTONG 36,50mm po 16zl..... a jakie są u WAS ceny max gazobeton 24, 30 i także z systemu YTONG- czy ktoś buduje w tym systemie???? jak się na to zaopatrujecie..., ja patrze na to tak: drożej ale potem bez dodatkowego ocieplenia, styropianu, kleju, siatki i inne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.03.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 To iż jest duży popyt to jest prawda. Ale duże zasługi mają "media" w podgrzewaniu atmosfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 09.03.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Propaganda -> Duża podaż pieniądza z kredytu -> Wzrost cen -> Spłata kredytu No jak myślicie, kto na tym najlepiej wyszedł/wyjdzie? Krupier, jak zwykle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.03.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Moim zdaniem to jest częściowa prawda podgrzana przez media i dziennikarzy. Ceny rzeczywiście idą niesamowicie w góre....ale w góre idą także ceny mieszkań. A większość inwestorów sprzedaje mieszkanie i wspomaga się kredytem lub wynajmuje mieszkanie. Jesli bym budował się dwa lata temu to materiały były o niebo tańsze ale...ze sprzedaży naszych (z żoną) dwóch kawalerek w Warszawie (24m2 i 36m2) mogłem wziąć 210 000. Dzisiaj te mieszkania są warte 470 000. Ceny najmu także poszły w górę. O tym dziennikarz nie napisał. Szafowanie słowami, że budujący są "przerażeni" to także mocna przesada. Jestem lekko podłamany i wkurzony ale do przerażenia mi jeszcze daleko. Przerażająca dla mnie jest cena m2 w bloku i ceny mieszkań na rynku warszawskim. Przy nich koszt budowy domu aż tak mnie nie przeraża. Co do 6 miesięcy oczekiwania na materiały to moim zdnaiem także przesada. Dzwoniłem do kilku składów i na ceramikę czeka się 2-3 mc. Co do ekip to fakt, ze jest cięzko ale szukając ekipy na przełomie października - listopada 2006 było w czym wybierać. No ale jak ktoś zaczyna w marcu a ekipy szuka od lutego to rzeczywiście może miec problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Co do 6 miesięcy oczekiwania na materiały to moim zdnaiem także przesada. Dzwoniłem do kilku składów i na ceramikę czeka się 2-3 mc. No ale dlaczego się czeka? Nie produkują? Ależ produkują. Są chętni którzy kupują. I jest ich całkiem sporo. Więc cena idzie w góre. Inni widzą że drożeje i też się rzuca do kupowania bo drożeje więc drożeje jeszcze bardziej. Pytanie tylko czy producencji inwestują we wzrost produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 09.03.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Co do 6 miesięcy oczekiwania na materiały to moim zdnaiem także przesada. Dzwoniłem do kilku składów i na ceramikę czeka się 2-3 mc. No ale dlaczego się czeka? Nie produkują? Ależ produkują. Są chętni którzy kupują. I jest ich całkiem sporo. Więc cena idzie w góre. Inni widzą że drożeje i też się rzuca do kupowania bo drożeje więc drożeje jeszcze bardziej. Pytanie tylko czy producencji inwestują we wzrost produkcji. A to się dzieje także m.in dzięki także takim artyk. w gazecie. Założe się, że po przeczytaniu tego telefony w składach budowlanych się dzisiaj grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts