Torek 09.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Piszę do niego na priva i bez odpowiedzi?Ktoś wie co z nim się dzieje?PozdrówkaTorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Jest zapracowany i nie ma czasu na forum zagladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torek 09.03.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Jest zapracowany i nie ma czasu na forum zagladac. To szkoda bo mam dla niego robotę. Torek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Na pewno odpowie Ci na priv jak tylko tu zerknie. warto na niego poczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 10.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dzięki Zeljka za pilnowanie moich interesów. Torek: przecież Tobie nie śpieszy się - do czerwca mamy kupę czasu, to po co ten alarm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.03.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 A mój list z 1 lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Torek 12.03.2007 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Torek: przecież Tobie nie śpieszy się - do czerwca mamy kupę czasu, to po co ten alarm??? Alarm robię, bo po pierwsze obawiałem się, że Ty też wyjechałeś a po drugie muszę wcześniej wszystkich fachowców po zamawiać, bo boję się co będzie się działo w środku sezonu budowlanego, także będę wdzięczny za odpowiedź na maila, którego wysłałem na priva. Pozdrówka Torek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 drogi boorgu , zapytanko pooooszło na priv... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 31.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 a ja z boorgiem klikam se od paru latek i ....... i ................ i też mi się nie spieszy:D:D:D:D nie lubicie być w trakcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 01.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 ...Alarm robię, bo po pierwsze obawiałem się, że Ty też wyjechałeś ... Sądzę, że nie byłaby to zbyt wielka strata dla rynku usług w Warszawie. Raczej rzemieślnikiem jestem przeciętnym, takimi jak wielu innych parkieciarzy. Może trochę bardziej gadatliwym... . A forum odwiedzam rzadko : chciałem rozwijać firmę, zatrudniać ludzi, zleceń nabrałem... ...a robić muszę praktycznie sam (jeden pracownik nałogowo piwkuje a drugi co chwila bierze wolne dni). Załatwiłem się na cacy. Dlatego jest mi głupio przed zlecenodawcami (bo wciąż przesuwam terminy realizacji), na chwilę obecną nie biorę nowych zleceń. Pracuję po 12-16 godzin 7 dni w tygodniu, maszyny co chwila odmawiają posłuszeństwa, samochód rozleciał się już 2 razy w ciągu 30 dni a od 3 dni mam uszkodzoną rękę a pracować muszę. Nie wiem jak długo tak pociagnę ale jedno jest pewne: jeżeli macie alternatywę dla boorga to ją poważnie rozważcie. Ja ostatnio dołączyłem do grona fatalnych rzemieślników, których raczej bym nie polecał (ze względu na terminowość realizacji). Sama wiedza/doświadczenie to nie wszystko a na chwilę obecną tylko to mogę zaoferować. Przykro mi ale taka jest bolesna prawda... . P.S. Przepraszam wszystkich których zawiodłem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.04.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 boorg zajrzyj jeszcze raz!!!Powiedz, czy to prawda, że deski kładzie sie wzdłuż. Tzn. wchodząc do pokoju powinno się je widzieć ułożone wzdłuż. W przeciwnym wypadku robi się efekt chodzenia po drabinie. Jak to jest? ma to znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.04.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 boorg Ty mnie tu nie strasz, bo ja chce juz mieszkac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 02.04.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 ...czy to prawda, że deski kładzie sie wzdłuż. Tzn. wchodząc do pokoju powinno się je widzieć ułożone wzdłuż. W przeciwnym wypadku robi się efekt chodzenia po drabinie. Jak to jest? ma to znaczenie?... Większość tak robi. Ale są tacy którzy kładą w poprzek. I bądź tu człowieku mądry. Odpowiedź nie jest tak oczywista. Czasem kierunek układania podłóg zależy nie tylko od ściany z wejściem do pomieszczenia. Może zależeć od układu okien (źródło światła) lub rozplanowania wszystkich pomieszczeń (kierunek przemieszczania domowników). Czasem największy wpływ mają nasze możliwości technologiczno/materiałowe. Czasem rady takich mądrali jak ja. itp, itd. Jak widzisz nie ma złotego środka. Trzeba szukać własnych rozwązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 02.04.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Większość tak robi. Ale są tacy którzy kładą w poprzek. I bądź tu człowieku mądry. Odpowiedź nie jest tak oczywista. Czasem kierunek układania podłóg zależy nie tylko od ściany z wejściem do pomieszczenia. Może zależeć od układu okien (źródło światła) lub rozplanowania wszystkich pomieszczeń (kierunek przemieszczania domowników). Czasem największy wpływ mają nasze możliwości technologiczno/materiałowe. Czasem rady takich mądrali jak ja. itp, itd. Jak widzisz nie ma złotego środka. Trzeba szukać własnych rozwązań. Ty sie lepiej usmiechnij, bo straszliwa frustracja przez Ciebie przebija. Drewno nie lubi pospiechu ani kolejowych regułek, zwlaszcza tych co sie semaforów dotyczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 03.04.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Boorg, postaraj się mimo wszystko zaglądać, bo to byłaby duża strata dla forum Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.04.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 2112wojtek możesz ciut jaśniej? Bo jakoś nie zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.04.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 2112wojtek możesz ciut jaśniej? Bo jakoś nie zrozumiałam. oczywiscie , ze moge. To byl tylko niewinny zart dla rozweselenia smutnego ostatnio boorga. Twoja wypowiedz nie nalezy do kontekstu, juz ją wycinam i przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.04.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja nadal nie wiem, co mam robić z tymi podłogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 13.04.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja tez mam pytanie do Boorga.Czy mozna klasc parkiet jak jeszcze nie zostana zakonczone prace "glazurnicze"? To znaczy chcialabym, zeby glazurnik najpierw zrobil podlogi (tam gdzie sie stykaja z parkietem, czyli korytarz, kuchnia) a potem robil lazienke i jednoczesnie parkieciarze zaczeliby ukladac parkiet (debowy grubosci 22mm 50x7cm)Chcialabym przyspieszyc troche prace. Wiem, ze trzeba zmierzyc poziom wilgotnosci posadzki, ale czy jesli bedzie ok, to potem kladzenie kafelkow w lazience moze jakos wplynac na poziom wilgotnosci parkietu, ktory bedzie czekal na cyklinowanie i lakierowanie. W ogole ile trzeba czekac od polozenia parkietu do cyklinowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 13.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 ...A ja nadal nie wiem, co mam robić z tymi podłogami... To powiedz mi: 1. * Jak wielkie jest pomieszczenie? 2. Jak wielkie mają być deski? 3. Jaki rodzaj drewna? 4. Czy będzie wylewka czy legary? 5. Czy będą łączenia z podłogą ceramiczną/kamieniem/wykładziną? 6. Będziesz miałą podłogę w połysku czy w macie? 7. * Jaki masz numer telefonu? 8. * Jaką masz ulubioną pozycję w łóżku? * - odpowiedzi obowiązkowe ...1. Czy mozna klasc parkiet jak jeszcze nie zostana zakonczone prace "glazurnicze"? To znaczy chcialabym, zeby glazurnik najpierw zrobil podlogi (tam gdzie sie stykaja z parkietem, czyli korytarz, kuchnia) a potem robil lazienke i jednoczesnie parkieciarze zaczeliby ukladac parkiet (debowy grubosci 22mm 50x7cm)... ...2. Chcialabym przyspieszyc troche prace. Wiem, ze trzeba zmierzyc poziom wilgotnosci posadzki, ale czy jesli bedzie ok, to potem kladzenie kafelkow w lazience moze jakos wplynac na poziom wilgotnosci parkietu, ktory bedzie czekal na cyklinowanie i lakierowanie. W ogole ile trzeba czekac od polozenia parkietu do cyklinowania?... Ad.1 Nie powinnaś tak robić ale jak musisz to rób. Ad.2 Wszystkie prace mokre wpływają na podwyższenie wilgotności podłogi drewnianej. Aby ograniczyć jej zgubne działanie, należy monitorować wilgotność powietrza i temperaturę w pomieszczeniach z położonym parkietem: w razie potrzeby musimy czasem wietrzyć lub czasem nawet włączyć ogrzewanie. Czas stabilizacji podłogi drewnianej to przeciętnie 14 dni. Ale w pewnych sprzyjających okolicznościach i z zastosowaniem odpowiedniej chemii parkiet możemy już cyklinować nawet po 3 dniach. A przy wsparciu czarnej magii i mocy niedozwolonych cyklinujemy już następnego dnia. A przy odbiorze podłogi zamykamy oczy, płacimy za usługę i... ...podłogę nakrywamy dywanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts