Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Boorg - bywa tu jeszcze?

Torek

Recommended Posts

Mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o polaczenie podlogi drewnianej z gresem. Wykonawcy z ktorymi rozmawialismy proponuja wlozyc tam korek, to chyba jest ostatnio najpopularniejsze rozwiazanie, natomiast nasz kierownik budowy powiedzial, ze przeciez korek nasiaka woda i w ten sposob dostaje sie woda do parkietu pod lakier. Zaproponowal, zeby zamiast korka dac silikon. Co Ty na to?

...A ja nadal nie wiem, co mam robić z tymi podłogami...

To powiedz mi:

1. * Jak wielkie jest pomieszczenie? :o

2. Jak wielkie mają być deski? :o

3. Jaki rodzaj drewna? :o

4. Czy będzie wylewka czy legary? :o

5. Czy będą łączenia z podłogą ceramiczną/kamieniem/wykładziną? :o

6. Będziesz miałą podłogę w połysku czy w macie? :o

7. * Jaki masz numer telefonu? :wink:

8. * Jaką masz ulubioną pozycję w łóżku? :oops: :lol:

* - odpowiedzi obowiązkowe :wink: :lol:

1. Po około 20 m kw, prawie kwadratowe, okna na dwóch ścianach, w jednym pokoju dwa okna dachowe na jednej ścianie.

2. Deski na długość, szerokość (opcja do wyboru) pokoju - około 4 m.

3. Sosna

4. legary

5. nie będzie łączeń

6. Jeszcze nie wiem, rozpatruję olejowanie

7 :oops: :o

8 :oops:

Nie znam się na lakierach, cyklinowaniu itp., ale miałam deski sosnowe i były bardzo miękkie, tzn, moja mama je "załatwiła" wchodząc na nie na szpilkach - dosłownie raz, bardzo się spieszyła, czegoś zapomniała, szybko do pokoju - i ślady zostały. Podłoga wygląda super, to fakt.

Borg, a ja mam pytanie, połozyli mi Panowie parkiet, czeka na cyklinowanie, a ja wzięłam się za mycie okien :( i niestety trochę wody dostało się do parkietu i dwie deseczki z jednej strony sczerniały. I teraz nie wiem, czy zmusić fachmanów do ich zerwania (są na samym końcu podłogi, przy oknie), czy tez po cyklinowaniu to zniknie - parkiet dąb czerwony.

Z góry dzięki

• 2 weeks później...