jerzyciszewski 09.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 witam forumowiczów, o wyciszaniu scian pisano wiele na tym Forum, ale ja mam inaczej postawione pytanie: nie czym wyciszyc ale jak wykorzystać płytki stosowane w sufitach podwieszanych do wyciszenie ściany. Otóż trafiła mi się okazje, znajomy likwiduje sklep i razem z tym cały podwieszany sufit. W zamian za pomoc zaoferował mi płytki z tego sufitu. Postanowiłem wykorzystać te płytki o charakterystycznych dziurkach i reliefach tłumiacych dzwieki do wyciszenie sciany. Na klej tych płytek nie złapie na scianie, moze na stelaż? Płytki maja wymiar 2cmX50cmx50cm. Poradźcie prosze jak uporac sie najefektywniej z tym tematem.Mam jeszcze pytanie, a jezeli releify z dziurkami dam do sciany od strony hałasujacego sasiada to wycisze go bardziej? Nie dysponuje aparatem matematycznym by to wszystko wyliczyc . dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts