Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słuchajcie postarajcię się troszkę , przecież wielu z Was ma jakieś pozytywne doświadczenia z tanimi a dobrymi dekarzami :D

U mnie wycena byla z m2 i obejmowala wszystko (folie, laty, kontrlaty, obrobki, rynny). Wiec ciezko porownywac z Twoja oferta, tym bardziej, ze dach trudny. Ja mialem wycene z 3 lub 4 firm na caly dach - roznily sie tylko iloscia akcesoriow i cena m2, wiec bylo latwiej...

mmmad może podpowiesz mi , którefirmy warto zwiedzić by dostać wycenę , acha i jak możesz powiedz czy dobrze myslę że dzięki takim firmom nic z materiałów nie zostaje , tzn oni wykonują dach a później płaci się za konkretną ilość dachówek , blachy lub folii?

dobrze myślę że jak najmę dekarza na własną rękę to mogę zostać z jakimiś materiałami ? bo firma sprzada mi materiały według swoich wyliczeń

acha no i vat , jak nie zlece firmie w ktorej kupuje dachówkę montażu , to płace za nią 22 %vatu ?

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich, ja trochę z innym tematem, może ktoś miał podobną potrzebę. Muszę "dorwać" wykonawcę, który nie chce pojawić się na budowie i naprawić usterki i nie odbiera telefonów. Jest umowa, są pokwitowania odbioru zaliczek. Myślimy nad urzędem skarbowym, bo nie wystawił nam jeszcze faktury.

Witam Wszystkich, ja trochę z innym tematem, może ktoś miał podobną potrzebę. Muszę "dorwać" wykonawcę, który nie chce pojawić się na budowie i naprawić usterki i nie odbiera telefonów. Jest umowa, są pokwitowania odbioru zaliczek. Myślimy nad urzędem skarbowym, bo nie wystawił nam jeszcze faktury.

Zapłaciłaś wszystko ?????????????

Tylko droga pisemna! Wezwij go listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jak mu wyślesz dzisiaj wezwanie aby wystawił Ci fakturę na wartość wpłaconych zaliczek w roku 2006 to go ugotujesz bo jak ma kasę fiskalną to powinien wbić paragon jeszcze w tym roku a na pewno nie zdąży. Pozdrawiam.

Zapłaciłaś wszystko ?????????????

nie, tylko rzeczy które wyszły po i ich naprawa będzie kosztować więcej niż zatrzymana kwota.

GOCHASZ jak masz adres to go odwiedź , zrób mu wstydu i ogłoś jego namiary na forum może będzie miał mniej pracy :D

oj, lista tych których nie polecam jest długa i korci mnie aby ją opublikować, ale zawsze któryś z "fachowców" powie że się czepiam i wg. niego wszystko zrobił dobrze :o . Praktycznie tylko do wykonawców dachu i instalacji wod-kan i elekt. nie miałam zastrzeżeń. Potwierdza się stara prawda (przestroga dla tych co są na początku) jak wykonawca nie może (z różnych przyczyny) pochwalić się poprzednią robotą to w 99,99999999999% lepiej sobie odpuścić (choć Wiem jaki jest teraz problem z dobrymi fachowcami, ale "oni" też wiedzą i to wykorzystują)

Ciekawe czy kiedyś przejdzie do budownictwa prywatnego zasada zatrzymywania z wynagrodzenia kilkuletnich kaucji gwarancyjnych tak jak to jest w budownictwie przemysłowym?

Pozdrawiam Wszystkich

Tylko droga pisemna! Wezwij go listem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Jak mu wyślesz dzisiaj wezwanie aby wystawił Ci fakturę na wartość wpłaconych zaliczek w roku 2006 to go ugotujesz bo jak ma kasę fiskalną to powinien wbić paragon jeszcze w tym roku a na pewno nie zdąży. Pozdrawiam.

dzięki, tak zrobie