Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam dziś w Manufakturze i oglądałam miejsce naszego spotkania Bierhalle - browar + restauracja mi osobiście się tam podoba http://www.bierhalle.pl/restauracja.php?e=jedzenie jedzonko też fajnie wygląda , sale dla palących i nie palących :D :wink:

i obok zauważyłam napis , sala zabaw dla dzieci z profesjonalną opieką :lol: :lol: :lol: dla tych co przyjdą z dziećmi :lol:

jestem za :lol: :lol: :lol:

Dzień dobry Grupo Kochana :D

zgłaszam wolę uczestnictwa w spotkaniu, wola ta może zostać zniweczona przez proces pakowania dobytku do worów :roll: Bo to już przeprowadzka :D . Zobaczymy...

ale ten długi tu bajeruje 8) :lol: zalecam wzmożona ostrożność... to okropny lowelas, a ca gorsza deprawuje kolege mmmad'a :wink: :wink:

na stronie http://www.lze.lodz.pl piszą

Od stycznia 2007 klienci ŁZE S.A. będą płacić mniej za prąd

Od 1 stycznia 2007 r. zacznie obowiązywać nowa taryfa na energię elektryczną. Łączne ceny w porównaniu z tymi z 2006 roku są niższe są o 0,6%.

Dla gospodarstw domowych ceny spadają średnio o 0,7%.

W najpopularniejszej taryfie G11, z której w przeważającej mierze korzystają mieszkańcy budynków komunalnych i mieszkań spółdzielczych, obniżka wyniesie nawet 1, 23%.

Skorzystają też odbiorcy gospodarczy, przede wszystkim mniejsze firmy. Ich średnie płatności powinny zmniejszyć się o 3,7% ( średnia dla klientów ze wszystkich grup taryfowych C ). Niewielki wzrost cen dotyczy jedynie odbiorców przemysłowych :

na wysokim napięciu - wzrost o 1,2%;

na średnim napięciu -wzrost o 1,4%;

Tak korzystne rozwiązania, dzięki którym klienci będą mogli płacić mniej pomimo wzrostu cen samej energii elektrycznej, możliwe były dzięki obniżeniu opłat stałych i zmiennych, takich jak np. opłata przesyłowa.

poniżej moje podsumowanie brutto:

G12 zdrożała o 3% a G12W zdrożała aż o 5%, czy ktoś z was miałby chęć napisać do URE ??

G11 było 0,3616 jest 0,3565/kWh abonament był 9,08 jest 9,05 zł/mieś

G12 było 0,3966 i 0,2253 jest 0,4086 i 0,2318/kWh abonament był 11,74 jest 11,96/mieś

G12W było 0,4282 i 0,2051 jest 0,4499 i 0,2155/kWh abonament był 11,74 jest 12,32

a teraz z innej beczki.

Jak qur....a komuś kiedykolwiek przyjdzie na myśl przyznać się w banku przy braniu kredytu , że któreś z kredytobiorców prowadzi działalność to niech od razu strzeli sobie w głowe. Jak się qur...a pochwaliłem w Millenium i mam.

Trzeba było nas zapytać. Mój mąż też prowadzi działalność i zarządali od niego takich rzeczy, o których w ogóle nie wiedział, że istnieją m.in. konto techniczne na poczcie, że wpłaca składki ZUS. :evil: :evil:

Po raz kolejny okazało się, że PKO BP - może nie ideał - ale traktuje ludzi bardziej po ludzku i bez problemów dostaliśmy od nich kredyt.

A wracając do spotkania. Skoro juz mamy datę i miejsce, to ustalmy godzinę. Spotkać możemy się w BRowarze. Jest na parterze naprezciwko sali zabaw dla dzieci. Tam jest dużo miejsca. Jak nam nie będzie odpowiadało to pójdziemy gdzie indziej.

Potwierdzam - ja akurat miałam jazdy ze wzgledu na dość krótki (8 m-cy) okres prowadzenia działalności...

Zdecydowana wiekszość banków w ogóle nie chciała ze mną gadać :evil:

Jak na razie własnie PKO BP i KredytBank podeszły do tematu w najsensowniejszy sposób i zapropnowały normalne warunki kredytu...

Do Gochasz

Zajrzyj do Kodeksu Cywilnego. Są tam artykuły odnośnie umów i kar za niewywiązanie się. Kiedyś wysłałam na adres domowy wezwanie do wywiązania się z umowy z powołaniem się na zapisy Kodeksu Cywinego i szybko odniosło skutek...

Dzięki, na razie mam potwierdzenie odebrania jednego wezwania i nic, totalna zlewka. A nie o to mi chodziło - chcieliśmy aby przyszedł i naprawił, ale widać że jak nie idzie po dobroci to trzeba inaczej ......

Dzień dobry Grupo Kochana :D

zgłaszam wolę uczestnictwa w spotkaniu, wola ta może zostać zniweczona przez proces pakowania dobytku do worów :roll: Bo to już przeprowadzka :D . Zobaczymy...

No to witaj w gminie, Sasiadeczko :D

ale ten długi tu bajeruje 8) :lol: zalecam wzmożona ostrożność... to okropny lowelas, a ca gorsza deprawuje kolege mmmad'a :wink: :wink:

Jakby tak Długi 80% dochodów i energii przeznaczał na budowę, to może obaj byśmy już skończyli budowy :)

Pie...yć bank. :evil:

Jak się okazuję z zakupami też dałem ciała. Potrzebuję namiary na pustaki U-220. Szt. ok 5000. Z góry dziękuję.

Zapytaj w Elmirze.

A gdzie to cudo??? :o

ELMIR 645-39-72, nie pamiętam nazwy ulicy, ale odchodzi od Kolumny. Bardzo miły facet, woził mi na Stoki cały materiał bez względu na to czy dwie palety czy kilkanaście, w tamtym roku U220 z Kozłowic kupowałam po 1,74 zł/szt - była to jedna z niższych cen, a jeśli nie najniższa, to napewno nie żałuję ze względu na solidność. Niezłe ceny miał na większość materiałów, kupowałam tam prawie wszystko.