Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pozdrawiam Szanownych Budujących

U mnie juz powoli wykończeniówka (projekt Elektra stawiany na Rąbieniu AB).

Jak Was czytam to chyba nieżle przepłacam przy mojej budowie. :(

Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami i armaturą oraz "projektantem". Jakoś Cermag z ul. Brukowej mi nie pasuje a "nasza łazienka" z ul. Kilińskiego troche za drogo.

Czy znacie jakiś inny z dużym wyborem?

Dzięki z góry.

Arturw2

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki, dzięki :)

z panem Kordalewskim jestem umówiona w sobotę. To że mieszka w Łęczycy dla nas akurat dobrze - budowa jest w sokolnikach/ozorków więc będzie miał blisko.

Jestem ciekawa, bo ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu :o całego!

Pozdrawiam :wink:

Pan Kordalewski jest spoko, bezproblemowy i w ogóle, ale on nie dopilnuje budowy, przyjedzie, zobaczy, wpisze w dziennik budowy..i tyle, zresztą za te pieniądze niczego innego spodziewac się nie mozna.

Sihaja

Sihaja,

decyzja raczej już zapadła że skorzystamy z wsparcia Pana Piotra (mamy baaaardzo pozytywne wrażenia) :) - Spotkanie z Panem K. odwołuję! Ja naprawdę potrzebuję konkretnego wsparcia! Wydaje mi się również, że młodsza osoba będzie łaskawiej patrzyła na jakieś nowinki! :wink:

Pozdrawiam

Nie wpadajcie w panikę i nie zakładajcie z górych czarnych scenariuszy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Jak wiadomo i u mnie pan Piotr Lachowicz jest kierownikiem http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif tylko u mnie na obecnym etapie nie bywa na budowie, bo nie ma takiej potrzeby. Kiedy ta potrzeba była, też miał nie tylko moją budowę, miał ich kilka i dał radę. Nie musicie wszyscy jednego dnia zalewać stropu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Canna, jeżeli ktoś chce, by mu pilnować budowy, to wymaga w zasadzie codziennej obecności. Na ilu budowach może być co dzień? Efektywnie? Bym powiedziała, max dwie, może trzy. Do tego można wziąć kilka okazjonalnych (takich, gdzie się bywa czasem). Ile? W tym najgorętszym okresie max też ze trzy, bo jak więcej, to już nie będzie na tych, co ma bywać co dzień.... A on tani nie jest, więc powinien się za tą kasę wykazać. I tu zaczynam mieć wątpliwości.

A najlepiej pilnować sobie samemu 8)

Ależ ja nie miałam na myśli pilnowania budowy !!!

W ogóle popieram zdanie, żeby pilnować sobie samemu. Przecież wiesz, że pilnowałam http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Na mojej budowie pan Piotr pełni funkcję kierownika budowy i z niej wywiązał się na medal. Nie oczekiwałam niczego więcej. Dostawy materiałów, koordynację ekip załatwiałam sama i sądzę, że tak jest najlepiej.

Czy ktoś może polecić jakiś rozsądny salon z płytkami

No właśnie

przyłączam się do prośby

Glazurę częściowo kupiłam w Castoramie, ale do łazienki chcę duże, piękne kafle. Znalazłam niezłe w LM, chciałam kupić i co? brakuje dekorów, nie wiadomo kiedy przyjadą "bo to włoska glazura" http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif i nie wiadomo kiedy będzie dostawa http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

a bez dekorów to już nie to samo...

No właśnie

przyłączam się do prośby

Rozsadny bo duzy wybor czy rozsadny bo niskie ceny? :)

1) Paradyz (chyba) przed wjazdem do M1 od strony Lodzi - niektore drogie, niektore w miare, spory wybor jak dla mnie (tu bylem).

2) Duzy salon na Brukowej - nie pamietam jakiego producenta, tutaj zamierzam dopiero byc wiec jedyne co moge powiedziec to ze jest ... duzy :)

3) Fumino - rog bodajze Lipowe i Struga - kumpel tam kupowal i polecal ze wzgledu na spory wybor.

Swego czasu kilka sklepow z plytkami bylo w okolicy wiaduktu na Kopcinskiego - jeden sklep z fajnym wyborem byl prawie pod wiaduktem i dwa czy trzy obok krancowki autobusow. Ale to bylo daaawno temu.

No właśnie

przyłączam się do prośby

Rozsadny bo duzy wybor czy rozsadny bo niskie ceny? :)

1) Paradyz (chyba) przed wjazdem do M1 od strony Lodzi - niektore drogie, niektore w miare, spory wybor jak dla mnie (tu bylem).

2) Duzy salon na Brukowej - nie pamietam jakiego producenta, tutaj zamierzam dopiero byc wiec jedyne co moge powiedziec to ze jest ... duzy :)

3) Fumino - rog bodajze Lipowe i Struga - kumpel tam kupowal i polecal ze wzgledu na spory wybor.

Swego czasu kilka sklepow z plytkami bylo w okolicy wiaduktu na Kopcinskiego - jeden sklep z fajnym wyborem byl prawie pod wiaduktem i dwa czy trzy obok krancowki autobusow. Ale to bylo daaawno temu.

Czasmi lepszy na miejscu ktoś z rodziny niż kierownik raz w tygodniu . Byle nie do przesady . Mojego znajomego tata tak się przejoł rolą pilnowania ekipy budowlanej ze byl z nimi cały czas , mało tego ciągle im wytykał ze robią zle i mają poprawiać . Chyba się zdenerwowali bo powiedzieli ze jak go nie zabierze to oni przerywają prace.

Ja polecam CerMag na Brukowej 15B ( http://www.cermag.com.pl/ ) - kupowalem, fachowo, towar w dobrym stanie (wszystkich pudelek jeszcze nie otworzylem ) tylko upust moglby byc wiekszy. Bylem zaskoczony, ze p. Kierowniczka tak mi dobrze podoradzali z klejem itp. W tym salonei na pierwszym pietrze sa sprzedawane wanny, umywalki itp. Kupilem po przecenie niemiecka wanne blaszana :) Tutaj rowniez trafilem na bardzo milego i kompetentnego sprzedawce.

Wiecie co to ^^^ wyglada jak laurka, ale tak bylo :D.

Troche nie na temat, w Cermagu mozna dostac plytki zagraniczne ale dla osob czytajacych ten post w przyszlosci - polecam polskie plytki np.: Cersanit, Paradyz, Tubadzin. Domino - dopiero co kupilem za jakis czas bede mogl je ocenic.

Nie pomylcie z duzym salonem po tej samej stronie ulicy ale przed CerMagiem (patrzac od strony tramwajow) - w tym salonie nie kupowalem, wiec nie wiem jakby sie to skonczylo ale mialem wrazenie, ze Ci chca mnie naciac.

Najlepsze ceny moim zdaniem na płytki i wyposażenie łazienki mają w Eurobudzie na Tuwima (przed wiaduktem). Handlują głównie polskimi produktami. Ogłaszają się w allegro, ale co ciekawe - ceny można negocjowac nizej niż w allegro. Sprawdzam właśnie ich terminowośc - na sobotę mają byc płytki.

Dodatkowo dla entuzjastów Tubądzina polecam wizytę w salonie firmowym w Ozorkowie. Można kupic II i III gatunek w bardzo przyzwoitych cenach. Sama mam takie plany.

A może ktoś ma namiar na sprawdzonego glazurnika. Pilnie potrzebny.

...Tubądzina polecam wizytę w salonie firmowym w Ozorkowie. Można kupic II i III gatunek w bardzo przyzwoitych cenach. Sama mam takie plany.

A może ktoś ma namiar na sprawdzonego glazurnika. Pilnie potrzebny.

Tak faktycznie mialem tez sie kiedys wybrac do Ozorkowa - to jest bardzo dobra rada dla kupujacych.

Czy faktycznie planujesz kupic II albo III gatunek? Nie wiem jaka jest roznica w cenie ale jak sie policzy koszt kleju i robocizny to moze nie bedzie az tak duzej roznicy?

w okolicy wiaduktu na Kopcinskiego - jeden sklep z fajnym wyborem byl prawie pod wiaduktem i dwa czy trzy obok krancowki autobusow. Ale to bylo daaawno temu.

Jest, choć z zewnątrz wygląda jak barak. Ale w srodku miły i elastyczny pan, płytki, które inni nie mieli ochoty sprowadzać (w genbudzie pan oficjalnie stwierdził, że dla 5m3 płytek to mu sie nie opłaca palcem kiwnąć) oni mi ściągnęli w 2 dni :D Wybór większy niż w salonie na Brukowej...