Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chyba pozostaje ci tylko płot betonowy z montażem, cenowo wyjdzie ci bardzo podobnie ale będzie służył znacznie dłużej, a po pomalowaniu i obsadzony krzaczkami nawet nie rzuca się w oczy

Ja mam płot betonowy z trzech stron, za 86 m zapłaciłam 4200 (montaż + materiał).

Wiecie moze gdzie kupic niedrogo lupek nieregularny granitowy do wylozenia wjazdu do garazu/sciazki w ogrodzie?

Na allegro nieregularne odpady z kostki granitowej sa po ok 45 zl za tone (z czego da sie ulozyc ok 6m2 bruku), jednak firma z dolnego slaska, wiec transport bedzie kosztowal wiecej niz ta kostka. Moze blizej mamy cos, nawet nieco drozej, ale suma sumarum korzystniej? :) DZIEKI za namiary!

Po ile kupowaliscie:

-kostke granitowa

-kostke betonowa

(gdzie, jakiej firmy, jaka kostka, ile transport?)Zastanawiam sie jak duza jest roznica w cenie miedzy kamieniem naturalnym a betonem??

Karolina

Oddam dwie "wejsciowki" na spotkanie forumowiczow Muratora... Wejsciowki sa free tak samo jak wszystko inne na spotkaniu (oprocz podrozy, nie wiem, jak jest z procentami).

Moim zdaniem warto jechac (bylem dwa razy). Mozna spotkac innych budujacych, ktorzy nie potrafia rozmawaiac o niczym innym niz sciany, wykonawcy i wykonczenia :), a takze innych, normalnych :D i ciekawych :D ludzi.

Sa tez fachowe porady budowlane i nie tylko budowlane.

Pyszne jedzonko (free) i nowa lokalizacja tez wydaje sie intrygujaca (Palac Prymasowski w W-wie).

Polecam zarowno budujacym jak i dopiero zaczynajacym...

Moi mili :D potrzebuje namiar na jakieś nowoczesną balustradę do schodów , gdzie znajdę takową firmę w Łodzi ?

oraz potrzebuje namiar na złotą rączkę co lampe przykręci ,podgipsuje , zeszlifuje , takie drobiazgi porobi :D

pomyslcie i podrzućcie coś ciekawego na priv lub na forum

pozdrawiam wykończony wykończeniówką

Witam wszystkich serdecznie po przerwie :lol:

Zdenerowałam się jak ta lala na brak internetu i poszłam do ery i mam bezprzewodowy. Tempo ma ślimaka i jakiś problem jest w ich programie i żeby mi się nie nudziło przy wykończeniówce " proszą" by pojechać do salonu po nowy program bo w poprzednim jest błąd. By ich strzeliło. :evil:

A co tam . Teraz co ciekawsze.

- zrobione: tynki wewnętrzne, elektryka , hydraulika w 3/4, ocieplenie w 90% ( styropian , siatka i klej- samo kładzenie tynku będzie po położeniu dachówki),podbitka.

Teraz,chłopy są na dachu i kładą łaty kontrłaty,obróki sobie uszykowali, i będą dachówkę kłaść. Kiedy zejdą z dachu położą tynk na ocieplenie. Gdzieś w czasie dachówki a tynku wchodzą do środka na wylewki.

Następny etap prac dla nich to gładź i ocieplenie poddasza

Cieszę się jak dziecko które dostało lizaka, że armatura wybrana do łazienek, glazura terakota tyż. Dużo wszystkiego jest ale jak co do czego to jest problem, ale się udało w miarę gładko.

A oczywiście po proźbie do was też się zjawiłam. Założyłam się z chopakami na budowie o flaszkę. Zakład jest o to czy można wycinać krzaki i drzewa owocowe powyżej pięciu lat. Oni twierdzą że nie można a ja że można owocowe wycinać. Sprawa jest o tyle upierdliwa że każdy swoją rację ma udowodnić konkretnym przepisem. Macie coś to pomóżcie.

Pozdrawiam. Dorota.

Hej hej - nie mamy internetu i kurcze okazuje się ,że człowiek bez tego cudu techniki to jak bez ręki .

My już po przeprowadzce do "nowego" , wynajmowanego mieszkania - cud lat 70-tych , kasetony na sufiicie,meblościanka cud-miód,terma w łazience , zapach gazu , te sprawy ... no ale coż, chce się budować to trzeba swoje gniazdko sprzedać - a propos mamy do sprzedania 3 pokoje na Radogoszczu , może ktoś chce :):):) ??? Sprzedam chętnie i drogo :):)

Sli a ty przypadkiem nie bywasz na Więckowskiego przy Żeligowskiego ? bo ja na tym podwórku jeżdże z wozkiem z mlodym - tam mieszkaja moi rodzice - a ostatnio wydawało mi się ze Twoj samochod widziałam ?

Pozdrawiam wszystkich budujacych - mam nadzieje ze za kilka dni lub tydzien zalozymy internet wrócę do nalogu :):

Witajcie. Pilnie potrzebuję koparki do zrobienia dziury pod szambo. Rejon- granica Łodzi i Konstantynowa. Podpowiecie skąd wziąc koparkowego? Pozdrowienia, Małgosia

Pan Grzegorz 510 050 294

kopał u mnie dół pod szambo i inne koparkowe roboty też, tylko musisz wiedzieć jaki głęboki dół chcesz mieć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Witojcie,

poszukuję solidnego stolarza, który podjąłby się "wybudowania" drewnianych, ażurowych schodów w salonie.

no i oby terminy miał przystępne :D

pozdrawiam,

Monika

przejrzałam ŁTO i nie znalazłam tam niestety ekipy godnej polecenia w tym zakresie :( ale może macie kogoś kogo warto spróbować :D

Wątek cosik niemrawy się zrobił - podciągnę, może łatwiej go ktoś znajdzie :wink:

Smoczyco Moniko,

przecieraj szlak - też mnie wkrótce czekać będzie znalezienie dobrego schodziarza :D

- będę wiedział kogo pytać w przyszłości :wink: :lol:

Moje schodki też mają być "drewniane i ażurowe" (po prostu lekkie):

http://images28.fotosik.pl/225/ac23264c84032ffd.jpg

To tylko wstępny projekt; na pewno inna będzie poręcz, nie chcę też tych desek biegnących po bokach stopni, ale ogólny kształt musi być u mnie właśnie taki.

Ma wyglądać coś w tym stylu (nie pamiętam której firmy są to materiały reklamowe: Markol(?), Rintal(?) :-? ):

http://images30.fotosik.pl/224/2f8bdae9952118a1.jpg

Życzę owocnych poszukiwań :D

witam,

znajomy ma do sprzedania stemple.

4,3m - ok. 100szt.

3,2m - ok. 320szt.

2,7/2,8m - ok. 80szt.

ok. 500 stempli w sumie

za stemple z transportem (okolice Łodzi) chce 2000zł.

bez transportu - do negocjacji.

Zainteresowane osoby proszę o kontakt na priv, podam nr. tel.

Pozdrawiam Ola :)

Odnosnie solarza do zrobienia schodow schodow - polecam pana Waleriana Romanowskiego - 604987892. Tani nie jest, ale ta jakosc! Za dwa miesiace bedzie robil u mnie. Probujcie dzwonic, nie wiem jakie ma terminy.

Odnosnie listew drewnianych - polecam wycieczke do Inowlodza do firmy zaklad drzewny Kowalscy. Jesli komus za daleko, to moze firma Drewno na terenie Wifamy?

Dziękuję canna za kontakt do koparkowego :D. Twoja ekipa od montazu kotła bedzie prawdopodobie tez robic u mnie... :D . Mówili, ze mialaś jeszcze fajnego kominiarza. Uśmiecham sie wiec o kontakt...

Hmmm

ja zalałam domek na działce...było zrywanie linoleum :evil: ....wynoszenie mebli.... :evil: w końcu decyzja kładziemy gres. Kilka telefonów...cena i terminy powalają z nóg.... a my nie chcemy inwestować w ten domeczek bo za 2 lata go sprzedamy...i ....

sama położyłam gres :D :D :D :D :D :D 12m2 brzegi docinałam szlifierką kątową i wyszło super, tak że jestem "dobrym glazurnikiem" :D :lol: ale się nie polecam :lol: bom początkująca :lol: :lol: :lol: i w stresie u kogoś mogłoby mi nie wyjść 8)