Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z serii pytan o drzwi :) Gdzie kupic przyzwoite za nieduza kase wejsciowe do domu, dobrze ocieplone, kolor ciemny braz, 2 szt? Bez zadnych zlocen, zlobien, witrazy itp, proste, jedne z mala szybka drugie z tej samej serii pelne?

Z 2 zamkami antywlamaniowymi? Ale mam wymagania :o

Porta odpada (zbyt wymyslne drzwi, ale juz wewnetrzne ok), do tego ta cena.. :evil:

Dzieki za namiary :)

Karolina

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z serii pytan o drzwi :) Gdzie kupic przyzwoite za nieduza kase wejsciowe do domu, dobrze ocieplone, kolor ciemny braz, 2 szt? Bez zadnych zlocen, zlobien, witrazy itp, proste, jedne z mala szybka drugie z tej samej serii pelne?

Porta odpada (zbyt wymyslne drzwi, ale juz wewnetrzne ok), do tego ta cena.. :evil:

Karolina

Ja się podłączam :oops:

Bez bajerów, proste, nawet żadnych zdobień złobień, dzikich węży :lol: :wink:

Drewniane, ciepłe, z wszellkimi zabezpieczeniami, grzybkami, itp

popcarol - jak znajdziemy, może zakupy "hurtowe" :wink: ?

pozdrawiam, majki

miałam ten sam problem ale jednak wybrałam Portę model Wrocław. Miała najmniej zdobień ze wszystkich http://domownik.kqs.pl/index.php?d=produkt&id=343

3500 z klamkami zamkami i montarzem

Tak, ale ta cena... no i mimo wszystko te wzylobione kwadraty.. oprocz tego chcialabym takie same ale bez szybki do drzwi do kotlowni, wiec Porta odpada.

Hej

Do osób które robiły wylewki, szczególnie Boguś :D Braliście od wykonawcy z materiałem, czy sami kupowaliście wszystko osobno ?

Bo nie wiem, jak cenowo wyjdzie lepiej. 14 zł sama robocizna, 36 z materiałem zbrojeniem rozproszonym i plastyfikatorem ...

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

Hej

Do osób które robiły wylewki, szczególnie Boguś :D Braliście od wykonawcy z materiałem, czy sami kupowaliście wszystko osobno ?

Bo nie wiem, jak cenowo wyjdzie lepiej. 14 zł sama robocizna, 36 z materiałem zbrojeniem rozproszonym i plastyfikatorem ...

materiał mój ,robocizna Boguś ,

miałem taniej cement i siatkę , Boguś załatwiał tylko piach ,bo uparł się na piach z Rydwana a już nie chciało mi sie za tym latać

Hej

materiał mój ,robocizna mial byc Boguś (ale mnie wystawil do wiatru czytaj maszyna mu sie zepsula, przesuwal termin 3 razy w koncu polecil kogos)... no comment

Nawet piasek mialam swoj. Wzdaje mi sie troche zaoszczedzilam - mowil mi jeszcze Bogus cene plastyfikatora i wlokien swoich, ja mialam taniej to samo. Tego poleconego od wylewek moge sama polecic, wzial 14 zl za metr ile bylo uzgodnione, do tego tasmy dylatacyjne gratis. Bez gadania, sprawnie, w 2 dni wylali 164 m2. 2300 zl.

pam Blaszczyk 601-36-44-35

długi, popcarol - dzięki :D

Możecie powiedzieć jaką mieliście powierzchnię i ile Wam wyszło cementu, piasku i innych materiałów ? To mniej więcej wylicze sobie czy taniej wyjdzie mi materiał mój, czy brany razem z robocizną.

Dawaliście zbrojenie w formie tych metalowych siatek do wylewek, czy tylko to jak się teraz mówi "rozproszone" ... ?

Pytanie kolejne do Szanownych Forumowiczów :oops: : macie jakieś fajne namiary na bramy ogrodzeniowe i garażowe. Rozważam Wisniowskiego i Hoermanna, ale może macie coś innego i sprawdzonego ?

dzięki, pozdrawiam, majki

długi, popcarol - dzięki :D

Możecie powiedzieć jaką mieliście powierzchnię i ile Wam wyszło cementu, piasku i innych materiałów ? To mniej więcej wylicze sobie czy taniej wyjdzie mi materiał mój, czy brany razem z robocizną.

Dawaliście zbrojenie w formie tych metalowych siatek do wylewek, czy tylko to jak się teraz mówi "rozproszone" ... ?

Pytanie kolejne do Szanownych Forumowiczów :oops: : macie jakieś fajne namiary na bramy ogrodzeniowe i garażowe. Rozważam Wisniowskiego i Hoermanna, ale może macie coś innego i sprawdzonego ?

dzięki, pozdrawiam, majki

Nam wyszlo na jastrych ok 6,5 cm na powierzchni 164 m2 okolo:

24 tony piasku plukanego chyba 2-10 mm

1,5 tony cementu (nieco ponad paleta-mam nadzieje sie nie pomylilam, na palecie chyba 1,4 tony jest)

zbrojenie "rozproszone" - 1 karton (40 malych opakowan) wlokien do 15 mm

30 litrow plastyfikatora Aprobot UW

3 rolki tasmy dylatacyjnej 0,5 cm grubosci

robocizna 14 zl/m2 czyli 2300 zl

Brame garazowa kupilam "No Name" z firmy Fem-Stal spod Plock (na allegro sa, bardzo dobre ceny). Teraz kupilabym Normstahl (macalam ostatnio).

Brame ogrodzeniowa kupilam z firmy hmmm... nie pamietam, w kazdym razie na zamowienie w GSie w Pabianicach (http://www.gspabianice.pl) bardzo fajna, maja duzo wzorow :)

Pozdrawiam,

Karolina

popcarol

materiał mój ,robocizna mial byc Boguś (ale mnie wystawil do wiatru czytaj maszyna mu sie zepsula, przesuwal termin 3 razy w koncu polecil kogos)... no comment

Nawet piasek mialam swoj. Wzdaje mi sie troche zaoszczedzilam - mowil mi jeszcze Bogus cene plastyfikatora i wlokien swoich, ja mialam taniej to samo. Tego poleconego od wylewek moge sama polecic, wzial 14 zl za metr ile bylo uzgodnione, do tego tasmy dylatacyjne gratis. Bez gadania, sprawnie, w 2 dni wylali 164 m2. 2300 zl.

pam Blaszczyk 601-36-44-35

u mnie też robił pan Błaszczyk

też płaciłam 14zł i sprawę załatwili (było ich 4) w 1 dzień około 170m2 :D

POLECAM

Karolina

Ja się podłączam :oops:

Bez bajerów, proste, nawet żadnych zdobień złobień, dzikich węży :lol: :wink:

Drewniane, ciepłe, z wszellkimi zabezpieczeniami, grzybkami, itp

popcarol - jak znajdziemy, może zakupy "hurtowe" :wink: ?

pozdrawiam, majki

My wybralismy firmy CAL.

http://www.drzwi-cal.pl/

ponawiam pytanie gdzie i za ile kupowaliście piach płukany na posadzki.

Nie kupowałem jeszcze u niego piach płukanego, ale brałem piasek do murowania i żwir na drenaż, więc to będzie pierwszy telefon jaki wykonam w sprawie piasku na wylewki : 609 577 151. Nie wierzę że mieć nie będzie :wink:

pozdrawiam, majki

Witam Was!

Gdzie kupic deski tarasowe dwustronnie ryflowane z drewna egzotycznego w okolicy? Zamowilabym przez internet, ale potrzebne mi sa doslownie 2 sztuki (chce je polozyc w lazience oprocz plytek na podlodze), wiec transport bylby pewnie drozszy od nich..

Ewentualnie modrzew syberyjski tez wchodzi w gre. Dzieki! Karolina