Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wielkie serdeczne Dziękujemy!!!! dla EDZI za porządki na tablicy ogłoszeń http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Niestety niektórzy nie potrafią przeczytać ze zrozumieniem pierwszego postu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

majki - może byłoby dobrze powtarzać tłustym drukiem intencje wątku, np. co drugą stronę?

niech wypowiedzą się też inni forumowicze http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Spokojnie, jestem z Edzią w stałym kontakcie, jak jest dużo śmieci, to proszę o wyrwanie chwastów :lol: :wink:

Ja tam się powtarzać nie będę, dopóki będę na forum, będę pilnował porządku.

Na "tablicy" oczywiście 8)

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jacek(...)chyba będziemy musieli je faktycznie spalić , bo co z tym zrobić ?(...)mamy górę pieńków ( pieńków to szumnie powiedziane - to są korzenie giganty!)

Palić , palić , palić .......... :D :o :D :o :D :o :D

Takie korzenie giganty po oczyszczeniu mogą stanowić świetny element kompozycji roślinnej w ogrodzie. Pomyślcie nim je puścicie z dymem, bo niektórzy specjalnie takie cudeńka do ogródka ściągają :wink:

(...)Może założymy klub Giewonta(...)
To ja też się dopisuję, bo u mnie, to nie tylko Giewont, ale całe Tatry ...i Morskie Oko mam też :wink: :lol:

Takie korzenie giganty po oczyszczeniu mogą stanowić świetny element kompozycji roślinnej w ogrodzie. Pomyślcie nim je puścicie z dymem, bo niektórzy specjalnie takie cudeńka do ogródka ściągają :wink:

Tak, u mnie też było kiedyś sporo korzeni, dwie wywrotki ich wyjechały :x

Kilka wzięła sąsiadka własnie na ozdobe do ogródka.

Szanuję jej wizję :lol: :roll:

Ja sobie zostawiłem największy, celem zrobienia pniaka na rąbanie drzewa, po 4 latach na powietrzu dość ciekawie spróchniał i znów będę wywalał/palił :-?

pozdrawiam, majki

Witaj Ewcia:)

Tak moja budowa była baaardzo dynamiczna:) niestety wykonczenie trwało bardzo długo i tak naprawde to jeszcze wszystko nie jest wykonczone.

Teraz żałujemy że wybudowaliśmy taki duży dom....

chcemy go sprzedać, kupic działkę i wybudować nastepny dom tylko ze duzo mniejszy:)

Może wiesz coś na temat wolnych niedrogich działek w okolicach Łodzi?

Jesteśmy teraz na etapie odbioru domu, czy ktos z Was też musiał robić badanie wody?

Do Starostwa oddalismy kg dokumentów i okazało się ze jeszcze brakuje tego głupiego badania wody!!!

niestety o niedrogich działkach nie wiem. Może jak się ten kryzys rozwinie, to będzie taniej :roll:

Co do badania wody, zadzwoń do sanepidu na wodną (onem nomen), tam jest stacja wojewódzka, powiedzą ci, jak to robić.

czy ktos z Was też musiał robić badanie wody?

ja robiłem w ramach przedłużania wodociągu, pierwsza próba się nie udała gdy pobraliśmy próbkę wprost z wodociągu, druga próba się udała ale zachowaliśmy bardzo ścisły rygor anty-bakteryjny pobierania wody

nie radze oddawać wody mineralnej z sklepu, od razu się połapią że to nie jest woda wodociągowa

próbkę zanosi się do sanepidu na Przybyszewskiego lub na Wodna gdzie ci bliżej, koszt to chyba 30 zł mniej więcej i czeka się około tygodnia na wyniki

U nas nie ma wodociagu, mamy wodę ze studni wiec własciwie mogę oddać próbkę mineralnej:) Nie wiem skąd wziąłeś koszt badania wody 30 zł???? niestety takie badanie kosztuje 420 zł...

W piatek wzięłam z Sanepidu butelki na próbki i naprawde zastanawiam się czy nie wlać jakiejś mineralnej bo nie chce ryzykować. Na wyniki czeka się ok 2 tygodni i własnie za 2 tydodnie muszę oddać to wszystko do Starostwa. Jak bedzie zły wynik to znów bym musiała czekać kolejne 2 tygodnie i to bedzie po terminie oddania wszystkich dokumentów.

Chce po prostu jak najszybciej miec odbiór.

Co do działek to nadal szukamy:) W sprawie Tuszyna zaraz napiszę na Priv

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Ewcia:)

Tak moja budowa była baaardzo dynamiczna:) niestety wykonczenie trwało bardzo długo i tak naprawde to jeszcze wszystko nie jest wykonczone.

Teraz żałujemy że wybudowaliśmy taki duży dom....

chcemy go sprzedać, kupic działkę i wybudować nastepny dom tylko ze duzo mniejszy:)

Może wiesz coś na temat wolnych niedrogich działek w okolicach Łodzi?

Jesteśmy teraz na etapie odbioru domu, czy ktos z Was też musiał robić badanie wody?

Do Starostwa oddalismy kg dokumentów i okazało się ze jeszcze brakuje tego głupiego badania wody!!!

cześć

nie wiem co znaczy dla Ciebie niedroga działka ale ja szukałam dla siebie długo działki i mam namiar na kilka ale poproszę na PW

czy ktoś się może orientuje jaką cenę można w tartaku uzyskać ze sprzedaży drzewa ? Mam do wycięcia 0,5 ha 60 letniego sosnowego lasu i przed rozmową w tartaku chciałabym się się zorientować w cenie żeby nie sprzedać "darmo". Może jakiś tartak ktoś poleci ? Z góry dziękuję i liczę na radę