Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Przedemną problem budowy domku dopiero się rozpoczyna. Czy możecie mi zdradzić gdzie kupić stal zbrojeniową na fundamenty?

Potwierdzam to co mówi EZS Cenrozłom:)

Nam zostało "trochę" stali, przerzuciliśmy się w obliczeniach;) Jak jesteś zainteresowany to na priv podam tel. Sie dogadamy:)

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mruva, ALko i Kukla bardzo dziekuje za namiary na murarzy, spotkania umowione w tym tygodniu, moze ktos jeszcze moze polecic ekipy do budowy domu: fundamenty, mury strop, budowa przy Konstantynowie, potrzebni w zasadzie od zaraz bo rowy fundamentowe rozkopane :(

Ja też hucznie polecam swojego ale za jakieś 2 tyg. go oddam dopiero;)

p. Łukasz tel. 509 373 870

Jesli spotkanie bedzie w Ikei to sie pisze :) Tez mam tam (juz) blisko - bo sie przeprowadzilismy (w koncu! :)

Byle niezbyt pozno, bo dziecia polozyc spac trzeba i zostawic nie ma z kim ;)

Pozdrawiam!

Hmm, to i ja się dołączam do grona wielbicieli IKEI :D

Z innej beczki: PAMIĘTACIE SWÓJ PIERWSZY DZIEŃ W SZKOLE??

Przepraszam za OT...

Solidne fundamenty, dobre izolacje pionowe i poziome, proste ściany, równo położone tynki, solidne docieplenie, wzorowe instalacje...

@Michał

:rotfl:

No to podam definicję -moją. To taka, co ma dobrego trenera (takiego, który umie uczyć a nie tylko woła kasę) i nie męczy koni. Czyli (dalej definicja) konie nie są znerwicowane, przepracowane, są przyzwoicie trenowane i mają też odpowiednio dużo relaksu. Definicji konia znerwicowanego nie podam ;)

Fundamenty taka stajnia może miec, ale ważne, żeby miała jakiś ciąg do wywożenia hmmm, odchodów, żeby konie w nich nie stały :)

Póki co zaczynam testować ŁKJ ale myślę dalej...

Chyba tez zdecyduję sie na Poltau, mam juz od nich wycene i jest ok, grubość 40mm tez ok, a naped chyba dokupie i doinstaluję później, po brudnych robotach budowlanych. Majkii w ofercie mam od nich napęd AUTOMAT TAU... Ty mówiłes cos o napędzie przemysłowym... Sami zaoferowali taki czy to Twój pomysł???

Sorki, że tak długo, ale mnie lekko nie było ... ;)

Napęd w pewnym sensie wymusił na mnie układ belek pod sufitem w garażu, zwykły by nie wszedł ... za dużo tłumaczenia ... Generalnie napęd jest na wale bramy i jest to przemysłówka niemieckiej firmy, bodajże GFA ... Mało znana, ale z tego co sie dowiedziałem nie do zajechania.

pozdrawiam, majki

majkiemu kupimy ekologiczne naleśniki ze szpinakiem po 4,99 za którymi przepada + danie firmowe z niespodzianka 5,99 dla jego żony i wpuści nas z otwartymi rękami :D

Tak, szczególnie przepadam za szpinakiem :(

Do Ciebie z Ikei też jest blisko :)

Dla mnie termin 18 czy póżniej pasuje, to może po prostu 25 września, któraś knajpka w Ikei ?

Taki luźny pomysł ... ;) ?

kalinichta, majki ;)