Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

poszukuję okien dachowych. Prawdopodobnie kupię Fakro, ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was ma okna dachowe innych firm niż Fakro, Velux, Roto? Jak Wam się sprawują okna innych firm? Jak wypadają cenowo?

Gdzie kupowaliście okna dachowe - gdzieś w Łodzi, czy w internecie?

sailor_man

Edytowane przez sailor_man

Ja właśnie ocieplam styropianem 20 cm. Moja ekipa bierze za robociznę 30zł. materiały kupuje sam np. styropian ściana StyropJan za 105zł za m3 klej też z Jantonia za fajną cenę a trzyma rewelacyjnie. Wiekszość kupuję przez Allegro bo jest dużo taniej.

chyba tak będzie najlepiej, zapytam ich o samą robociznę, bo znająć życie na materiałach też zarabiają...

mpoplaw dzieki:) już dzwonie do twoich chłopaków.

Witam,

poszukuję okien dachowych. Prawdopodobnie kupię Fakro, ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was ma okna dachowe innych firm niż Fakro, Velux, Roto? Jak Wam się sprawują okna innych firm? Jak wypadają cenowo?

Gdzie kupowaliście okna dachowe - gdzieś w Łodzi, czy w internecie?

sailor_man

U nas na poddasze zagościło Roto - te z wysoką osią obrotową. Zaletą jest możliwość wyjrzenia przez okno jak przez normalne, wadą, że do mycia nie podchodź bez drabiny. Nasz dekarz mówił, że okna bardzo dobre jakościowo, ale piekielnie trudne w montażu i faktycznie jedna osoba więcej niż 3 dziennie nie była w stanie zamontować. Ogólnie okna jak okna - dla nas ważna była wysoka oś obrotowa oraz klamka na dole.

Zaletą była jeszcze roletka za 1 pln :-)

Kupione w APK w Łodzi - warto podjechać, bo mają zamontowane wszystkie okna w swoim budynku (Roto, Fakro i Velux) i można każdym się pobawić, w naszym przypadku i mnie i żonie najbardziej spodobała się praca i obsługa Roto.

Forsa80, też mam okna z APK, chyba takie same.... To znaczy jedno okno. I uczciwie się przyznam - dali razem z dachem i nawet nie zapytałam jakie. Okno jak okno. Otwiera się i nie przecieka.

Heeejo,

Witajcie kochani! "Starzy" i "nowi".

Kto teraz robi poddasze? Albo robił w ostatnim roku? Bardzo proszę , podzielcie się info ile wołają /wołali wasi fachmany.

Chodzi o robociznę za położenie wełny w 2 warstwach, stelaż (sufity krzyżowo), folia paroszczelna, płyta gk, szpachlowanie całości, akrylowanie styków, gruntowanie, malowanie 1x?????????????

Dach prosty, tzn łatwy, dwuspadowy. Ode mnie chcą 80 PLN za m2. Co sądzicie?????????????