Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć

Mam działkę na Wiskitnie i chcę wystąpić o warunki zabydowy .

Czy ktoś może polecić mi ARCHITEKTA solidnego i nie zbyt drogiego

Pozdrawiam

O- w marcu kupiłam działeczkę w Wiskitnie - ciekawe, czy o to samo Wiskitno chodzi ( Łódź - Górna )? Załatwienie pozwolenia poszło nawet niespodziewanie szybko - duża , a w zasadzie wyłączna w tym zasługa mojego architekta. Jeśli chcesz namiar - chetnie polecę. Dzisiaj ocieplają bloczki fundamentowe, jutro - zsypuja, potem chudzik na podłogi i zaczynają piąć się mury. Pozdrawiam budujących klubowiczów.Gosias

Wygląda na to że będziemy sąsiadkami :)

Ja mam działkę na ul.Czołowej , ale mam duże problemy z usyskaniem warunków zabydowy .Jeżeli możesz podać namiar na swojego architekta będę wdzięczna .

Swoją drogą idziesz jak burza -GRATULACJE :p

Pozdrawiam Idiuna

"...szło, szło i zdechło..." - czyli pierwsze kłopoty. Dzisiaj mieli mi zasypywać fundamenty - oczywiście 2 dni wczesniej wszystko dograłam, umówiłam piach, koparkę, wczoraj wieczorem - potwierdzone - a jakże. Dziś rano tel. - nie będzie koparki, hm - nie jest to łatwe znaleźć koparkę na już, ale cóż - udało mi się. Koparka przyjechała na budowę, a tu piachu jak nie było tak nie ma. Dzwonię do gościa - tel. wyłączony, koparka czeka, mnie nerwy siadają. Ale nic to, po 2 godzinach przyjechała 1 wywrotka piachu ( miało być ok. 10 ) i gość mówi, że na dzisiaj może przywieźć jeszcze tylko 3. Horror. Na budowie - murarze, koparka i przestój. Niestety, czasami trafia się na mało poważnych biznesmenów. Szybko muszę ściągać piach z innego miejsca, żeby chłopaki mieli co robić. Dodam tylko, że koparkowemu płacę za godziny. Idę działać dalej, ale lekko nie jest, oj nie.

jak zwykle zapomnialem wszystkiego na raz napisac

gdzie kupowaliscie parapety?? jakie ceny przykładowe

Tommcio wiem ze koło Geant`a

a reszta??

napiszcie tez jakiej firmy panele i gdzie kupowaliscie bo to nastepna sprawa do zalatwienia

witam wszystkich ostatnio w godzinach 5-22 jestem bardzo zajęty pracą i budową, w pracy staram się odpocząć na budowie niestety jest to niewykonalne jak kładę się spać jest 23- 23.30 na spotkanie niestety nie mogę sobie na razie pozwolić bo potrzebuję być na budowie a doba niestety ma tylko 24 godziny :-? jedyny wolny dzień to niedziela i na razie jest to jedyny dostępny dzień dla mnie

Ufff. Już po urlopie. Bywało się tu i ówdzie...

A to w Castoramie, a to po panele, a to po klej.

Z robót zaplanowanych na cały lipiec mam już połowę (nawet tę większą). Mam fajną balustradę na tarasie - dzisiaj malowanie bo trochę po tym deszczyku przyrdzewiała :( . Teraz poczytam sobie co się przez te 2 tygodnie działo na grupie.

Kto z szanownych PT Grupowiczów zatrudnia u siebie polecanego przeze mnie kafelkarza p Radka? Czy to aby nie Pablo?